Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Egyesületek az egykori laktanyában?

Az egykori szovjet laktanya közösségi épületeinek hasznosítása továbbra is napirenden van a fertődi önkormányzatnál.

A városrehabilitációra még a hónap végéig ismét pályázatot nyújtanak be.

Évek óta napirenden van az egykori szovjet tiszti lakások közelében épített közösségi épületek felújításának és hasznosításának kérdése.

– A több mint 300 millió forintos beruházást városrehabilitációs pályázati pénzből szeretnénk megvalósítani, de legutóbb nem jártunk sikerrel – mondta Fülöp Géza polgármester. – Nem adjuk fel, még ebben a hónapban újra benyújtjuk pályázatunkat, összességében félmilliárdos igénnyel. Fertőd eme városrészének ugyanis égetően szüksége lenne egy olyan közösségi házra, amelyben otthonra lelhetnének az egyesületek, művészeti csoportok és más civil szervezetek. A környéken több mint négyszáz néhai szovjet tiszti lakásban élnek az emberek, számuk egy település lélekszámának is megfelel. Szándékaink szerint mozi is működne a házban, még ha nem is a hét minden napján.

A romos és kifosztott épületet újra kazánházként fogják hasznosítani. Fotó: Gosztonyi
A romos és kifosztott épületet újra kazánházként fogják hasznosítani. Fotó: Gosztonyi

A központi és a melléképületek fűtését a mintegy 150 méterre lévő egykori kazánházból oldanák meg. Az idők során ismeretlenek feltörték és kirámolták, minden fémrészt elvittek, még az ajtót is. A romos és kifosztott épületben napjainkban egy férfi lakik, aki illegálisan vette birtokba a valaha szebb napokat látott kazánházat. Az önkormányzatnál elmondták, a hideg idő beálltával már nem lakoltatják ki a férfit, de a kazánházat tavasszal lezárják, és amint lehet, a célnak megfelelően ismét üzemképessé teszik.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2009. október 29. 17:15
    „Miért van az, hogy nálunk előbb várunk 20 évet, aztán megpróbáljuk 10* annyi pénzből hasznosítani a romokat, mind amennyiből lehetett volna 1 év után.
    Az előző "lakók" már 20 éve eltávoztak kelet, észak-kelet irányba.
    Lásd még: elhagyatott határátkelők.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stresszelnek az utasok

Sopronban stresszelnek az utasok reggel is, meg délután is, hogy elérjék a helyi közlekedésben a… Tovább olvasom