Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Egyenruhás-barátság: Sopron IPA-város

Sopron kapta meg - Magyarországon ez idáig egyedüliként - a világon másodikként az IPA-város címet.
Huszonöt éve alakult Magyarországon elsőként a nemzetközi rendőrszövetség (IPA) Győr-Moson-Sopron megyei szervezete. Sopronban tartották közgyűlésüket.

Az IPA (International Police Association) a világ egyik legnagyobb nonprofit szervezete, amely 66 országban rendelkezik nemzeti szekcióval. A politikai pártoktól, fajtól, felekezettől, nemtől, rendfokozattól független társadalmi szervezet célja a rendvédelem területén dolgozók közötti barátság építése.

Egy angol őrmester, Arthur Troop találta ki 1950-ben, de a nemzetközi rendőrszervezet több is lett egyenruhások társaságánál, hiszen a szakmai kapcsolatok is elmélyültek, miközben a tagok együtt töltötték szabadidejüket vagy éppen közösen jótékonykodtak.

– Az IPA Magyar Szekciójának harmincöt tagszervezete közül a mi egyesületünk évek óta az egyik legnagyobb taglétszámú. Idén ünnepeljük megalakulásunk 25. évfordulóját – mondta el a Kisalföldnek Mészáros Mária megyei elnök. Sopron különösen fontos városa az IPA-nak, hiszen itt alakult meg először tagszervezet.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kópháza összefogott Leventéért

Kópháza összefogott Leventéért
Nemes cél érdekében fogott össze Kópháza: a mozgássérült 13 éves Levente barcelonai műtétjének… Tovább olvasom