Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Egyelőre nem építik a lakásokat

A FÉSZ Rt. egyelőre nem kezdi el a József Attila utcában, a volt Matáv-pálya helyére tervezett lakópark építését.

Az Alsó-Lövérek talán legnagyobb értékű ingatlanja fekszik parlagon a József Attila utcában. Az egykor szebb napokat látott postás-, majd Matáv-pályát már évek óta nem használják, az ingatlant értékesítették. Tulajdonosa a FÉSZ Rt. lett. A cég számos jogi akadályt leküzdve, már rendelkezik jogerős építési engedéllyel, mégis minden változatlan a területen.

Pontosabban annyi a változás, hogy az egykori gyepet felverte a gaz – bár rendszeresen nyírják – és a félbemaradt betonlelátó immár torzóként meredezik a semmibe. Időnként cirkuszi mutatványosok lepik el a valamikor pályát, de miután elvonulnak, ismét csend honol a máskor szurkolóktól hangos utcában.

– Egyelőre nem kezdjük el a tervezett 215 lakásos lakópark építését, illetve annak első ütemét – mondotta Kelemen Ferenc, a FÉSZ Rt. vezérigazgatója. – Annak ellenére sem, hogy már rendelkezünk jogerős építési engedéllyel. Első lépésben 90 otthon felépítését terveztük, de a lakáspiac telítettsége miatt egyelőre kivárunk. Sopronban sok lakás áll üresen, kínálati piac van, ezért kockázatos lépés lenne ilyen nagyszámú lakás építésébe kezdeni.

A FÉSZ Rt. azonban nem tett le arról, hogy felépítse a lakóparkot. Kelemen Ferenc elmondta, abban az esetben, ha megváltoznak – kedvezőbbé válnak – a lakásvásárlás feltételei, akkor – igény esetén – készek elkezdeni a munkálatokat.

– A területet bekerítettük, gondozzuk – folytatta a vezérigazgató. – A vasbeton lelátó sorsa is hamarosan eldőlhet. Értékesítjük, a bontás és gyakorlatilag az anyagár fejében. Három érdeklődő is van, de még nem rendelkeznek építési engedéllyel. Amennyiben megszerzik, abban a pillanatban kezdődhet a bontás, addig azonban nem érdemes hozzányúlni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák fuvar csak engedéllyel

Egy 1998-ban született rendeletet „ástak” elő az osztrákok, és ez alapján büntetik… Tovább olvasom