Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Egyelőre se mélygarázs, se Petőfi tér

Sopron - Még mindig zárva a soproni mélygarázs, alig lehet a belvárosban parkolóhelyet találni, ráadásul a Petőfi tér az önkormányzat szerint még mindig munkaterület. A színházban kezdődik az évad, de az épületbe bejutni csak a bokaficam kockázatával lehet.
Ha már mélygarázsunk nincs, legalább terünk legyen – vélik sokan Sopronban. A város egyik központi tere, a történelmi belváros széle, ahol iskola van, kultúrház, kaszinó és színház működik, úgy néz ki, mintha tankok taposták volna szét a macskakövet. A színházi évad néhány nap múlva elkezdődik, de az épület bejárata már-már veszélyes. Magas sarkú cipőben mindenképpen. Szakemberek szerint nemcsak a kő lerakásával van baj, hanem a leszállított darabok egy részének szabálytalan formájával is.

– A Petőfi tér még mindig munkaterület, a parkolóháznak nincs használatbavételi engedélye – mondja Fodor Tamás polgármester arra a felvetésre, hogy ha már mélygarázsuk nincs a soproniaknak, legalább a teret kaphassa vissza a város. Sokan szeretnék ezt, még az önkormányzat berkein belül is. Egy városnak ugyanis sokat árt egy ilyen rendezetlen terület. Nem tesz jót a helyiek komfortérzetének sem, de el lehet képzelni mondjuk egy fővárosi művész elképedését, amikor a színház felé igyekszik...

A színház bejárata veszélyes, magas sarkú cipőben mindenképpen. Mintha tankok taposták volna szét a macskakövet. Fotó: Magasi
A színház bejárata veszélyes, magas sarkú cipőben mindenképpen. Mintha tankok taposták volna szét a macskakövet. Fotó: Magasi

A városháza eddig hangoztatott álláspontja szerint akié a mélygarázs, annak a feladata a Petőfi tér helyrehozása is, hiszen a felszín rendezése is része a projektnek. A polgármester is azt hangsúlyozza: az önkormányzat az SPT kft.-vel kötött szerződést a mélygarázs megépítésére és a tér faltól falig rendezésére is. Csak rajtuk követelhetik a rendezést, ezen a tulajdonosi háttér változása sem módosít.

Már csak azért sem vállalhatja át a rendbehozatalt az önkormányzat – vélekednek a hivatalban –, mert akkor más, például a szigeteléssel kapcsolatos problémákat is rájuk róhatnának, netán a burkolókra fognának más műszaki hiányosságokat vagy problémákat.

A mélygarázsprojekt a múlt héten a Sopron Bank ellenőrzése alá került. (Thomas Radil bankigazgatóval készült interjúnk.) Bár az új tulajdonosok készek a kompromisszumokra és mielőbb szeretnék megnyitni a parkolóhelyeket, a tér átkövezésén még nem gondolkodnak. Szerintük a fővállalkozónak, a Rapo-Baunak lenne a dolga a kövek újbóli, szakszerű lerakása.

A mélygarázs lassan fantombunkerré válik, bár a tulajdonosi szerkezet megváltozása talán előrelendít valamit az ügyön. Még mindig kérdés azonban: mi lesz a térrel?...

Olvasóink írták

74 hozzászólás
 • 74. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 12. 10:56
  „Ki volt az, aki anno elismerte, hogy a gazdasági és egyéb statisztikai adatokat és mutatókat meghamisították? Valamikor 1999-2000 környékén?”
 • 73. Feri1 2008. szeptember 12. 08:54
  „Zaraki Kenpachi
  A 69-es válasz volt a 67-es hozzászólásra. Hasonlóan egyoldalú mindkettő (fekete-fehér)
  71. A gazdasági adatok nem ezt mutatják.”
 • 72. intel 2008. szeptember 11. 21:48
  „Dacia

  Ha nincs mitől félned, akkor mit irogatsz ilyen baro...okat?
  Vállald magad, hogy ki vagy!
  Olyan sok embert megvádoltál már, hogy lassan téged kellene becsületsértésért...
  Inkább nem is szólok, mert csak minősíted magad...”
 • 71. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 11. 14:08
  „Amúgy Feri, elcsúsztál 4 évvel az adogatok szlogennel. Az észnélküli osztogatás nem 2002-ben kezdődött, hanem 1998-ban. 2002-ben csak az ment tovább, amit a viktor elkezdett, amit igaz a szegényeken, de a Bokros úgymond megmentett.”
 • 70. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 11. 14:07
  „Ez tipikus Viktor-hű duma, amelyre valóban rá lehet sütni az egyoldalúság jelzőjét, mivel, ha azt nézzük a jobb oldali rész egy valamiben erősebb és jobb, mint a baloldali: hatásosabban tudjátok azt mondani, hogy "mi ártatlanok vagyunk"
  Ez az általad megformált szövegezés kb úgy néz ki, mikor Jancsika meg Móricka összeverekedik az udvaron, Jancsika Móricka fején ugrál. Odajön a tanárnő szét választja őket. Az igazgató előtt pedig előadja Jancsika, mint egy bűnbánó szűz:

  "Éppen játszottunk, amikor Móricka szó nélkül odajött és felrúgott, én nem is szóltam neki, nem tettem semmit, majd elkezdett a fejemen ugrálni. A tanárnő pont akkor jött ki, amikor hirtelen felpattantam a helyemről és én lettem gyanúsítva, pedig én még hozzá sem értem"

  erre Móricka csak annyit mond

  "Én csak annyit mondtam neki, hogy ne ugráljon a macskán"

  Kb. egy ilyen story jön le nekem ebből a fajta megnyilvánulásból. Senki nem szereti elismerni a saját hibáját, de a jobb oldal viszont perfekt abban, hogy le is tagadja azokat. És az szintén fidesz betegség, hogy aki nem szimpatizál a viktorral az már élből bolsi.

  Viktor egész megnyilvánulása és a jobb oldali támogatóké egyre hasonlít: mikor a nagy csatába a tábornok feltüzelte lelkesítő beszédével a katonáit, hogy 1000 harcos is képes legyőzni 1000000 harcost, bátrak és erősek vagytok. Majd mikor csatába indulnak a tábornok elmenekül, a katonákat meg leölik sorra. Anno ez volt Leonidász királynál is, csak ott annyi volt a különbség, hogy a spártai király az embereivel együtt halt, és nem üres locsogás volt a szava.”
 • 69. Feri1 2008. szeptember 11. 11:20
  „Idegen nevű, de erősen bolsi érzetű
  "ruszkik haza" ő már akkor kiabálta, amikor Te még a pártkönyvedet szorongattad
  Az oroszok nem fizettek a termékekért, ezért nem vitték oda.
  Antall kormány- a 40 év szoci uralom után nehéz dolga volt, sokat tett, de sokat hibázott is.A legfőbb hibája, hogy a régi pártkatonákat a helyükön hagyta, és ők belülről bomlasztották az országot.
  Horn kormány- Eladta az országot, megszilárditotta a párt erejét, ebbe majdnem tönkre mentünk. Beolvasztotta a szadeszt, a legnagyobb komcsigyűlölőket, jött Bokros és a vég- elinflálta a fizetéseket, a szegényekkel fizettetett meg mindent
  Orbán kormány- Magyaro. Szlovéniával az éllovas, nem takarították el a komcsikat a fizetett helyükről, sokszor arogánsak, sok a korrupció, de az előzőekhez ée a következőekhez képest csekély, a média egyöntetűen a lejáratásukat szolgálja
  Medgyesi kormány- adogatok ész nélkül, elsősorban a szavazóbázisomnak (nyugdíjasok, csökkent képességűek(szellemileg is)), megfúrta Fletó és szadesz, ők semmit sem tettek csak adót és minden mást csaltak, de megmagyarázásban kiválóak, ő lett a "legnagyobb igazságbeszéd" tulajdonosa, magát pedig a legnagyobb magyarhoz hasonlította.

  A megveretés, megfélemlítés, nevetségessé tevés pedig igenis létezi, nem véletlenül vannak olyan jó tanítványai a régi elvtársaitoknak.
  Ui: az érveitek nagyon egyoldalúak, ugyanúgy, mint az emlékezetetek. A legfőbb kérdés:miért nincs még mindig kész?”
 • 68. mindigatutit 2008. szeptember 11. 10:21
  „"aki nem úgy gondolkodott,mint ti azt elvitettétek" -vagy kicsináltátok ezt már csak én teszem hozzá,de gondolom a zorbán dakotára gondoltál”
 • 67. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 11. 10:02
  „Azóta van egy nagy száj a folyó túlsó oldalán, mióta kikiáltották, hogy szabadság. Annak idején bőszen kiabálta mindenki, de főleg ez a bizonyos új száj, hogy "ruszkik haza". Meg is lett az első hátránya: kiszorultunk az orosz piacról. Bármilyen szart termelt a magyar gazda annak idején pl, vagy a nagy gyárakban, ami rossz minőségű volt, az orosz piac megvette. A nyugati piac már válogatott, így megindultunk lefele.
  - Jött az Antall kormány, akinek hű terve az volt, hogy jöjjön vissza a régi feudális rendszer, agyrém.....jött a kárpótlási jegy, amivel befürödtünk rendesen, és szépen lassan nőtt a gazdasági dilemma
  - Jött a Horn kormány, volt ott is bőven hiba, viszont kellett egy Bokros, aki visszarántott minket a falusi pottyantós széléről. Majd mikor már a politikusokat is meg akarta szorongatni, hogy jobb sorsra kerüljön az ország nyakát törték
  - Jött a Fidesz kormány, a kiabáló száj, az egykori KISZ-es végre hatalmat kapott, a mocskolódásnak, vádaskodásának végre súlya volt. Jött az osztogatás, a bánya, meg a többi.....elköltötte, amit a Bokros lenyúzott rólunk
  - Jött a Medgyessi, akiből hamar Gyurcsány lett és tartunk itt, sok hülyeséggel, rossz lépéssel, egy meghúzó csomaggal, de egy beszéddel is, ami kimondta,a poltika lop

  Csak egy gyorsított talpaló a fenti időskála. De ami a megfélemlítést illeti: elvitetni? megveretni? eltüntetni? Kivel? 1989 óta mindenki a magyar rendőrségből gúnyt űz. A rendőri túlkapások is abból a hirtelen dühből jönnek, amikor az új nemzedék csak a jogait ismeri és azt hiszi mindent megtehet. Legutóbbi tüntetéseken jóhogy már nem egy szál gatyában kezükben virággal mennek a köveket dobáló jobboldali szimpatizánsok közé. Hogy vigyen el egy hatóság valakit, ha nincs becsülete? És ne fogjátok a régi rendszerre, mert nem is tudom melyik oldal az, amelyik meghurcoltatja azt a rendőrt, aki bármi áron, de betartatja a törvényeket.”
 • 66. dacia 2008. szeptember 11. 09:47
  „intel
  Ezt vegyem fenyegetésnek v. megfélemlítésnek?
  Ebben van gyakorlatotok, aki nem úgy gondolkodott mint ti azt elvitettétek! Andrássy u. 60., Kistarcsa, Szibéria stb.ezt akarod látom visszahozni!”
 • 65. intel 2008. szeptember 10. 18:21
  „Dacia korrekt!

  Engedd meg, hogy lassan közöljük személyed nevét is, és akkor vállald is magad!
  Vállald, hogy másokat gyanusítgatsz, és vállald magad a biróságon is.

  Szép estét Neked jobb oldali barátom:)”
 • 64. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 10. 11:32
  „Van bűnbak és van bűnös. Van látszat és van valóság. Nem az a főkolompos, aki előkészítette a szerződést, hanem az, aki az egészet motiválta, mozgatta, elfogadtatta. A testület, a képviselő nem azért van ott, hogy csak üljön a hátsóján, ővelük tárgyalja meg a különböző ügyeket a polgármester, amit szavazással hagynak jóvá. Ergo....a Globex valódi felelősei elfogadtatták, becsábították a vezetőséget, hogy ez így lesz jó, és az elfogadás után már csak egy plusz művelet volt a szerződés megkötése.

  Érdekes módon, amikor Walter nekiállt a Globex témát megfeszegetni, hogy rendbe teszi, miért támadt neki minden - a jelenlegi ellenzékkel kapcsolatban álló v. szimpatizáló - személy, beleértve a régi városvezetés hű vérebeit, a korábban már többször leírt személyek? Ha meg kellene vizsgálni, hogy melyik oldal manipulál nagyobb mértékben az adatokkal, szerintem simán lehet mondani, hogy 51-49 a fidesz javára.

  Szinte már kultikussá vált a Viktornak azon lépése : "tudomásom van arról, hogy engem és több politikus társam lehallgatták". Emlékeztek a botrányra? Tudta bizonyítani? Mikor megindult a vizsgálódás egyből visszavett. A régi példám helyett egy nagyon jó példát tudok mondani erre a két pártra:

  Az mszp olyan, mint egy 100 éves bottal járó aggastyán, a fidesz olyan, mint egy 7 éves elcseszett hülye gyerek. A legjobb szórakozás, hogy a gyerek mellőzi a jó neveltséget és a tiszteletet és elkezdi rúgdalni az öreg lábát, majd amikor az pofon vágja, hogy "Ej te neveletlen büdös kölyök", akkor a mai fiatalokhoz hűen ( pl. tanárverés ) lerúgja a fejét, földre dönti és a fején kezd el flekni táncot járni.”
 • 63. dacia 2008. szeptember 10. 08:44
  „intel
  Sok baloldalit ismerek de ilyen útszéli stílusut mint te nagyon keresni kell !
  Még egyszer a pontosítás 8 mrd a városi költségvetésben van a többi a 100 % városi tulajdonú gazdasági társaságoknál /mélygarázs + apartman ház + egyéb hitelek/ Ezt lehet vitatni de a városi költségvetés fogja visszafizetni !
  A Globex szerződést Fülöp József alpolgármester készítette elő Krisch Róbert és Beck György aktiv közreműködésével!
  Szerintem ez van olyan korrekt mint amelyiket te emlegeted!
  Jellemző rátok, hogy a tényeket előszeretettel meghamisítjátok!

  Ja még egy dolog: ne légy ideges a 12 % miatt én is tudom, hogy ez csak a jelenlegi állás. Remélem valamit javultok 13 - 14 % -ra kb ennyit értek!”
 • 62. intel 2008. szeptember 09. 22:10
  „Dacia Te nagyon bar... arcú egy ember vagy, már boccs.
  Ilyet még sehol nem láttam, Zaraki Kenpachi felhasználó teljes korrekt szövegeket ir, igy nem is akarok Vele vitázni, mert látom nagyon képbe van.

  Miért vagy ilyen?
  Mond meg ki vagy? Abdai álnéven?
  Vagy a Simon?

  12%:) Lehet, ez közvélemény kutatás, nem választási adat, igy ne örülj még:)
  Buta ember aki előre iszik:)

  12milliárd? Jó az 8-nak is, hiszen bizonyítva van adatokkal, hogy annyi!
  Viszont, hogy kiderüljön milyen buta vagy, rövid időn belül a jobboldali vezetők is elfogják ismerni, hogy 8milliárd az adóság.

  Aztán szégyenedbe koccolhatsz innen!

  Megint lealacsonyodtam a szintedre, és elnézést tisztelt forumozok, ezért a pocsék üzenetért, de ideje lenne már ezt az embert helyre rázni, mert ez minősíthetetlen!”
 • 61. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 09. 21:43
  „Valamiért direkt kihagyod pont a főbűnbakokat: Havas, Abdai, Ágota....valamiért az 1997-es Globexben fontos szerepet játszó személyek 1998-ban már fidesz színekben indultak, 2006-tól már ismét városvezetésben vannak, és ugyanazt folytatják. Valahogy innen tűnik ki, hogy jobb oldal bal oldal, egykutya. Csak jobban hangzik az, hogy volt egy szocis havas, meg most van a fideszes, a fideszes havasnak semmi köze a szocis havashoz.....ez nem tudathasadás? Meg miért rémlik az, hogy az akkori városvezetés fideszes volt?”
 • 60. dacia 2008. szeptember 09. 13:35
  „Beszélhetünk csak szoci időszakról pl.3,5 mrd-s Globex /Gimesi- Fülöp/ és beszéljünk újabb szoci időszakról pl 12 mrd minusz mélygarázzsal / Walter Hruby /
  Igazad van így másképpen hangzik, nem olyan személyes
  Látod meggyőzhető vagyok!”
 • 59. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 09. 12:44
  „Jaj, jaj, jaj. A szelektív memória. Ismét egy különbség a jobb és a bal oldal elkötelezett támogatói között. Valamiért nem megy az emlékezés a Walter előtti időszakra, valamiért a Walter időszaka az alfa és az omega. Mintha az univerzum is Walter időszakának kezdetekor jött volna létre és az időt is onnan számítjuk. Jaj, de fáj a visszaemlékezés.”
 • 58. dacia 2008. szeptember 09. 11:27
  „Érdekes megközelítés. Szerintem Havas nem volt akkor képviselő, Abdai és Ágota nem volt tagja a szerződés kötésekor a városvezető koaliciónak. Akkor szerinted aki az előző ciklusban képviselő volt felelős WD által felhalmozott 12 mrd adósságért ... Na ne..”
 • 57. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 09. 08:18
  „Régi Globex ügyért felelős személyek:

  - Havas
  - Abdai
  - Ágota
  ... soroljam még a Gimesi idejében lévő képviselőket? A polgármester a képviselők javaslatára lép, ha hülye a képviselő, hülyeséget csinál a polgármester.”
 • 56. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 09. 08:17
  „Tipikus jobboldali ferdítés. Ennyire fájnak azok a tények, amiket nem kívántok észrevenni? Egy szóval sem mondtam, hogy bármelyik oldal fele el vagyok kötelezve, ugyanakkor viszont egyenlőre még csak a Gyurcsány beszélt arról, hogy a politikusok átverték a jó népet. Viktor ezzel szemben azt skandálja, hogy ő tökéletes, ő hibátlan, az ő szemlélete kiváló és főleg ő nem hazudott soha .."kac-kac"...

  A harmadik útról beszélek a mai napig igen. Ha nem akar az ember új pártokat? Az összes párttagot kirúgni, az összes képviselőt kirúgni és új, eddig ismeretlen arcokat felvenni a pártba, megválasztani képviselőnek. Aki eddig volt, azt pedig örökre eltiltani a politikától. Friss vér, friss hús, talán nagyobb esély van a talpraállásra. Viszont amíg az ember csak a mostaniak közül tud választani, eleve, hogy pl engem irritál "a nagy tökéletes ember" imázsa ( igaz az is, akit szinte már rángat a görcs, ha beszél ).

  Öszödre továbbra is azt mondom, eleddig egy ember merte kimondani, hogy a politikusok átverik az országot.”
 • 55. dacia 2008. szeptember 08. 23:02
  „Intel
  Látom a 12%-ra nem tudsz mit lépni.
  Lehet, Orbán, Fodor, Abdai a hibás ezért is! Azért az nehezen viselitek ha pályán nem csak magatok fociztok /bocs a hasonlatért a focit azt rühellem/
  Nem kéne levonulnod azért sem mert még a meccset nem fújták le, talán szept 27.-én a kongresszusotokon vezéretek kiadja a jelszót PIHENJ! OSZOLJ!”
74 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltó Világjátékok

Liverpool–Sopron - Az angliai Liverpoolban megrendezett Tűzoltó Világjátékokon részt vevő… Tovább olvasom