Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Egyben, vagy szobánként adnák el a Hotel Saphirt

Információnk szerint eddig több ajánlat is érkezett a soproni Hotel Saphir megvásárlására. A négycsillagos hotel továbbra sem fogad vendégeket.

Legfrissebb információink szerint hamarosan megoldódhat a soproni négycsillagos Hotel Saphir sorsa. Igaz, ez nem nyújt vigaszt a korábban már szobát foglalóknak, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy a létesítmény az eddigiektől eltérő konstrukcióban működne tovább.

Jelen pillanatban nincs esély arra, hogy a hotel augusztusban kinyisson, s fogadja az ide érkezőket. Az is bizonyos, a tulajdonosok saját erőből nem kívánják tovább üzemeltetni a hotelt, mindenképpen értékesíteni szeretnék. Mint megtudtuk, a tulajdonos ezen a héten még várja az értékelhető ajánlatokat.

Amennyiben ez idáig nem jelentkezik komoly vásárló, az apartmanokat egyesével értékesítik. Az Internetre feltett ajánlat szerint a hotel eladási irányára 450 millió forint. Felmerült az a lehetőség is, hogy a szobákat az első időben bérbe adják. Ezt követően két-három éven belül az összes apartman elkelhet.

Mint arról korábban beszámoltunk, július elején bezárt az apartman hotel Az üzemeltető ugyanis több havi bérleti díjjal és rezsivel tartozott, ezért a tulajdonos felbontotta vele a szerződést. Pedig a szálloda úgy tűnik népszerű volt, igaz meglehetősen nagy kedvezménnyel értékesítették a szobákat. Júliusra és augusztusra mintegy 1800 előfoglalás érkezett, ám a vendégek hiába is mentek, nem volt aki fogadja őket.

A szállásukat előre lefoglaló, és a költségeket befizető turisták egy levelet kaptak. Ebben közölték velük, hogy a hotel zárva tart, ám július 20-a után, az egyeztetett időpontban már fogadják őket. A hotel azóta sem nyitott ki...

A hoppon maradt vendégek közül – akik 30-70 ezer forint körüli összeget fizettek be – többen feljelentést tettek. A hotel ügyében üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt nyomoz a soproni rendőrkapitányság.

Kocsis Tünde rendőrségi szóvivő közlése szerint eddig mintegy ötven feljelentéssel foglalkozik a kapitányság. Jelenleg azt vizsgálják, a foglalások és a pénz elfogadásakor milyen pénzügyi kondíciókkal működött a szálloda, azaz megtörténhetett-e, hogy úgy utaltattak át pénzt, hogy tudták, nem képesek teljesíteni a vállalt szolgáltatást.

Olvasóink írták

 • 6. takicsili 2011. augusztus 25. 14:40
  „Én 80.000 Ft-ot fizettem be, még áprilisban. Júliusra szólt a foglalásom, de a Hotel azóta sem keresett meg semmilyen formában. Azt hogy ne induljak útnak az utazásközvetítő közölte e-mailben.”
 • 5. Frenk1 2011. augusztus 13. 12:09
  „4. Úgy, hogy az Önkormányzat fillérekért adott plusz telekrészt a "vállalkozónak", utána "megadták" a szükséges egedélyeket. Magyarul a Lővér uszoda telekrésze lett megrövidítve, de hát "nagy úr", ha valaki önk. képviselő (volt). Hála Istennek azt a pártot már eltakarítottuk.”
 • 4. qqriq39 2011. augusztus 12. 16:50
  „Kérdésem: a hotel építésének idején a Lővér adott részére vonatkozóan hogy nézett ki a társasház-építés jogszabályi környezete?”
 • 3. sopron700 2011. augusztus 12. 16:38
  „Az interneten még mindig megtalálható a portálja,megtéveszti továbbra is a szállás után érdeklődőket. A visszavonás
  már rég esedékes lenne.”
 • 2. valamerre 2011. augusztus 11. 19:11
  „Gondolom az apartmanok értékesítése után, a "köz" nevében reméljük lesz mód a tetemes adótartozás kifizetésére is.

  http://www.nyugatmagyar.hu/soproni_hirek/top_soproni_adot_nem_fizetok/2232547/”
 • 1. szalaikrisztina 2011. augusztus 11. 07:59
  „Krisztina Szalai igaz én még nem tartozom az átvertek csoportjában mivel a foglalásom szeptember első hétvégére szól. Megkerestem a szállodát hogy tervezhettem e az indulást sem leveleimre, se telefon megkeresésemre nem válszoltak. Majdani szolgáltatásukat előre kifizetették. A legrosszabb amit tesznek hogy hallgatnak és ezzel további károkat okoznak a károsultjainak.

  Hotel - Cardos Kft.

  9400. Sopron Deákkúti u.16.  Tárgy: Tájékoztatás kérés

  Kérem szíves tájékoztatásukat arról 2010 decemberében Saphir Aqua Aparthotel akciójukban 2011 szeptember 9, 10, 11 és szeptember 16, 17, 18 foglalásaink érvényesek-e. Ekkor kívánjuk felhasználni a 2010 decemberében vásárolt utalványokat felhasználni. (A szálloda előbbi időpontban nem tudott részünkre helyet biztosítani.)

  Üdvözlettel

  Szalai Flóriánné/ Szalai Krisztina”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kuriózumokat őriz a levéltár, igazgatójának munkája a hobbija

Dr. Dominkovits Péter, a soproni levéltár igazgatója folytatná a modernizációt és nyitni is szeretne… Tovább olvasom