Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Egy pont az NB III-ban

Labdarúgás, NB III - Csak egy pontot szerzett az ETO B. A Sopron, a Kapuvár és a Csorna kikapott.

Győri ETO FC B-Celldömölk 0-0
Győr, 200 néző. V.: Gácser.

Győri ETO FC B: Molnár – Dorogi, Kiss Zs., Dombi, Varga L., Traoré, Klement B., Copa (Sánta), Bene (László), Csermelyi (Gál), Cseri. Edző: Klement István és Galambos Zoltán.
Celldömölk: Tóth – Kazári, Győrvári, Ungor, Horváth, Szécsi, Vánkos, Szilágyi, Györkös, Szelei (Győri), Kocsis. Edző: Balhási István.

Végigtámadta a mérkőzést a hazai csapat, helyzetek sokaságát dolgozta ki, de csak kapufákig jutott el és így fontos pontokat vesztett.
Jók: Dorogi, Klement B., Cseri, Varga L., ill. Tóth, Győrvári, Ungor.

Klement István: – Ezen a mérkőzésen ellenfelünk nem akart mást, mint elkerülni a vereséget, ezt jól is csinálták, és a szerencse is melléjük állt.

Balhási István: – Örülök a pontszerzésnek.

Hévíz-Csorna 5-0 (2-0)
Hévíz, 100 néző. V.: Tuczai M.

Hévíz: Szabó A. – Buzási (Kovács Zs.), Czafit, Sipos, Lukácsa, Búza, Kovács R. (Dénes), Varsányi, Horváth E. (Hegedűs), Laden, Páli. Edző: Glázer Róbert.
Csorna: Lőre P. – Nagy Sz., Fenyő, Jakab, Buti, Kiss M., Véghelyi (Csonka), Baán, Bárány (Szabados), Nyerges (Herczeg), Hollósi. Edző: Varga Péter.

Az 5 percben Kovács R. a jobb oldalon tört előre, a 16-os sarkáról jobb külsővel gyönyörű gólt lőtt a kapus fölött a hosszú sarokba. 1–0. A 7. percben egy gyors hévízi kontra után Laden lőtte ki a hosszú sarkot. 2–0. A 70. percben egy hévízi szabadrúgás után a kipattanó labda Laden elé került, aki ismét kilőtte a hosszú sarkot. 3–0. Öt perc múlva szöglet utáni kavarodásból Kiss M. fején pattant meg a labda, úgy, hogy az a kapuban kötött ki. 4–0. A 78. percben Páli lesgyanús kiugratása után a kapust kicselezve lőtt a hálóba. 5–0.
A Csorna viszontagságos utazását nem tudta kiheverni, valószínű, ennek köszönhető a két gyors hévízi gól és a vereség.

Gsz.:
Laden (2), Kovács R., Páli, öngól.
Jók: Laden, Kovács R., Sipos, Czafit, ill. Lőre, Véghelyi.

Glázer Róbert: – Megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is, de ehhez kellett a két gyors gólunk.
Varga Péter: – Az első hét perc megadta a mérkőzés alaphangját. A második félidőben akkor kaptuk a harmadik gólt, amikor mi játszottunk jobban, és ezzel eldőlt a mérkőzés.

Kapuvár-Bük 1-3 (1-1)
Kapuvár, 300 néző. V.: Wenczel.

Kapuvár: Kleizer (Licskai T.) – Áder, Varga D., Haxnix, Szűcs (Molnár), Nyerges, Markó, Böcskör, Végh, Kránitz (Papp), Licskai G. Edző: Szeg Kálmán.
Bük: Csóka – Vajda, Púpp, Dallos, Bellovics, Palkovics, Viszket, Molnár (Polgár), Gyurátz, Linkovics, Koronczai. Edző: Németh József.

Veszélyesebben kezdtek a vendégek, Linkovicsnak volt lehetősége, majd negyed óra után kiegyenlítődött a játék. Licskai lőtt mellé, majd Nyerges került helyzetbe. A két kapuvári helyzet után mégis a Bük szerzett vezetést. A 21. percben szép adogatás végén Koronczai maradt üresen a kapuval szemben és 9 méterről a hosszú sarokba lőtt. 0–1. A Kapuvár a 33. percben egyenlített. A Böcskör felrúgásáért megítélt 11-est Végh csavarta a kapu jobb oldalába. 1–1. 37. percben Nyerges tört előre középen szép cselekkel, aztán 20 méterről a felső lécet találta el. Fordulás után újra a vendégek szereztek vezetést. Az 52. percben Gyurátz forgatta meg a védőjét a jobb oldalon, beadását a hosszú oldalon érkező Linkovics félfordulattal kapásból vágta a hálóba. 1–2. A Kapuvár felpörgette a játékot, s bár a Büknek is voltak helyzetei, Licskai G. két gólt is lőhetett volna. Előbb a partjelző jelzett tévesen lest a gól után, majd a felső kapufa „hárított". A hazai helyzetek után vendégek reklamáltak büntetőt, majd egyre nagyobb erővel támadott a Kapuvár. Licskai G. lövésé után a lécről a gólvonal elé vágódott a labda, majd Kránitz fejelt centikkel mellé. A 79. percben a kapusról kipattanó labdát mégis Linkovics pofozta 3 méterről a hálóba. 1–3.
A néhol megtorlatlanul durván játszó Bük némi játékvezetői segédlettel győzött a szimpatikus kiscsapatként elkönyvelt, háromszor a lécet is eltaláló és játéka alapján többet érdemlő Kapuvár ellen.

Gsz.: Végh (11-esből), ill. Linkovics (2), Koronczai.
Jók: Varga, Markó, ill. Púpp, Bellovics, Vajda.

Szeg Kálmán: – Sajnos a bírókat nem tudtuk megverni.
Németh József: – Szerencsés győzelmet arattunk.

SVSE-GYSEV-Veszprém 0-3 (0-1)
Sopron, 250 néző. V.: Németh T.

SVSE-GYSEV: Fentős – Pinezits, Horváth S., Horváth T., Párkányi (Homor), Geeb, Deák (Kerényi), Varga A., Németh D., Mozsolits Sz., Veszprém: Varga Z. (Tama). Edző: Katona Sándor és Mozsolits Jenő.
Varga T. – Németh G., Pálfi, Bognár, Krén, Tatai (Foki), Zsebe (Miskei), Babos, Grósz, Czvetko, Marosvölgyi. Edző: Kozma Csaba.

Még az első félidőben Fentős egy vendégtámadásnál középre, pontosan Tatai elé öklözte a  labdát, aki köszönte szépen, s a bal alsó sarokba helyezett. 0–1. A következő pillanatokban egy védelmi megingást követően újabb gólt szerezhetett volna a vendégcsapat, Czvetko lövését azonban ezúttal Fentős bravúrral hárította. Míg a hazai csapat lassan, körülményesen szövögette támadásait, addig a veszprémi gárda kis híján növelte előnyét, Marosvölgyi jó helyzetben a kapu fölé bombázott a 22. percben. A 33. percben adódott az első soproni lehetőség, de Varga A. 25 méteres szabadrúgása a jobb sarok mellett hagyta el a játékteret. Fordulás után egy mintaszerű SVSE-akció végén Németh D. tette remekül Mozsolits Sz. elé a labdát, az erős lövés azonban elkerülte a bal felső sarkot. A vendégkontrák veszélyesek voltak, és az egyik ilyen a 68. percben góllal végződött, ekkor a soproni védelem megingását Marosvölgyi használta ki, aki közelről volt eredményes. 0–2. Ezután hiába támadgatott a lila-fehér együttes, gólhelyzetet nem sikerült kialakítania, sőt, egy veszélyes veszprémi akció végén a 89. percben Miskei állította be a végeredményt: a százszázalékos ziccerben a kifutó Fentős felett emelt a hálóba. 0–3.

Gsz.: Tatai, Marosvölgyi, Miskei.
Jók: Németh D., Geeb, ill. Miskei, Czvetko, Babos, Pálfi.

Mozsolits Jenő: – Akaratgyenge, lélektelen játékunknak nem is lehetett más a következménye, csak  vereség.
Kozma Csaba: – Taktikailag maximálisat nyújtott a csapat, győzelmünk nagyobb különbségű is lehetett volna.

Olvasóink írták

  • 1. m26 2008. május 19. 10:40
    „A kapuvári meccshez csak annyit, hogy Végh Z. a kapuvári gól szerzője nem 11-es rúgásból, hanem egy nagyon szépen helyezett 18 m-es szabadrúgásból lőtte a hazaiak gólját.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy hercegné hamvai hazatértek

Fertőd–München - Magyar földben, Eszterházán nyugszik immár Apponyi Mária Gabriella grófnő… Tovább olvasom