Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Egy év alatt négymilliárdból újultak meg a soproni utak

Egy év alatt négymilliárdból újultak meg a soproni utakFotó: Magasi Dávid
A Lővér körút mellett többek között a Villa sort, a Lánzsérit, a József Attila-lakótelep útjait is rendbe tették.
Korszakosnak nevezte az útfelújításokat és az azokra fordított összeget Simon Isván alpolgármester. A Lőverekben tartott sajtótájékoztatóján kiderült, egy év alatt négymilliárd forint kormányzati támogatást fordítottak a város útjainak felújításaira. 

– Sopronban nem ritka, hogy a családoknak két-három autója is van. A közlekedőknek pedig régi vágya, hogy javítsunk az utak minőségén. A kormány is jogosnak tartotta ezt az igényt, ezért négymilliárd forinttal támogatta a felújításokat – mondta az alpolgármester, sorolva a megújult szakaszokat, többekközött a Híd, a Ferenczy, a Selmeci utcákat, a Zárányit és a Belváros útjait. A Szent Mihály, a Rózsa és a Szélmalom utcák burkolatjavítása is hamarosan indul – tette hozzá.

Farkas Ciprián tanácsnok arról szólt, hogy mivel Sopron kiemelt turisztikai térséggé vált, az ide látogatók miatt is szükség volt a Lőverek infrastruktúrájának javítására, ám mindennek a helyiek is hasznát élvezik. Sok helyen kicserélték a szegélyköveket, megújultak nemcsak utak, járdák is. A Lővér körút mellett többek között a Villa sort, a Lánzsérit, a József Attila-lakótelep útjait is rendbe tették.

Tóth Éva, a jereváni részönkormányzat elnökepedig a lakótelep korszerűsítéséről szólva hangsúlyozta, hogy megépítése óta nem jutott annyi forrás az itt élők körülményeinek javítására, mint az elmúlt másfél évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geert Swaanenburg a HEINEKEN Hungária új vezérigazgatója

Geert Swaanenburg a HEINEKEN Hungária új vezérigazgatója
Az új felsővezető 20 éve kezdte pályafutását a HEINEKEN-nél vezetői gyakornokként. Tovább olvasom