Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Egészséghét a Széchenyiben

Sopron - Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tájékoztatók, bemutatók, kóstolók és érdekes előadások mellett drogkeresés is szerepelt a Széchenyi-gimnázium egészséghét elnevezésű programjában.
A soproni Széchenyi-gimnázium hagyományaihoz híven idén is az egészségnek szentelte a tanév utolsó hetét. Hétfő óta változatos programokat kínálnak a diákoknak, a már megszokott termékbemutatók, kóstolók, közös cseresznyézés és előadások mellett szerdán némi újdonság is volt a palettán. A vám- és pénzügyőrség szakemberei a drogokról tartottak előadást. A tájékoztató része a testület kidolgozott drogmegelőzési programjának, melynek első lépcsője a 7–8. osztályosoknak szóló foglalkozás. A diákok nemcsak a kábítószerek egészségkárosító hatásairól hallottak, hanem munka közben láthatták az egyenruhások egyik drogkereső kutyáját is. Csütörtökön tejtermék-bemutatóval és -kóstolóval folytatódik a programsorozat.

Olvasóink írták

 • 2. Egy SZIG-es 2008. június 24. 17:42
  „A legjobb a kutyás bemutató volt... látványos és érdekes...
  Csak azt sajnálom, hogy csak a 7- 8.asoknak volt...(azért mi is belógtunk)
  Lehetne több hasonló program is!
  Amúgy szerintem hiába tartják a drogellenes előadások nagy részét, mert aki nem akar rászokni, az nem emiatt nem szokik rá... Mert ehhez kell egy bizonyos mértékű belső tartás...
  Aki meg rászokott, az tisztában van a következményeivel, amikor kipróbálja, és ha akkor nem hagyja abba, akkor szerintem már késő...”
 • 1. TB 2008. június 12. 11:24
  „Jó lenna, ha a drogmegelőzés mellett a kedves hozzáértő (?) szakemberek az alkohololról is tartanának prevenciós előadásokat..
  Lévén ez sokkalta égetőbb gond társadalmukban, csak sokan lekicsinylik..

  Tudtommal hétköznaponként diszkó után nem "beszívott" fiatalok verik szét a fél várost, ld facsemeték kidöntése, letörése, padok, játszóterek rongálása, hanem alkoholittas "érett" emberek (?)...

  Egyébként is , Sopronban túl sok az olyan szórakozóhely, söröző/Borozó/étterem/drink bár, ahol mindenféle szemberebbenés nélkül kiszolgálják a láthatóan nem 18. életévüket betöltött fiatalokat.

  Ez ellen nem kellene fellépni, vagy túlzottan vastag a "kenőolaj"?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ünnepi hetekre elkészül a díszburkolat

Sopron - Várhatóan az ünnepi hetek nyitányára elkészül a kis várkerületi járda díszburkolatának… Tovább olvasom