Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Edzők, játékosok is tanulnak Székely Norberttől

A nagy tapasztalatú és már huszonegy éve edző Székely Norbert érkezésével tovább erősödött a szakmai munka soproni Tigriseknél. Az egyesület játszva neveli a sportra a gyerekeket.
- Közel áll a szívemhez a fiatalokkal való foglalkozás, az az igazi munka, amikor napról napra látom, hogy mennyit fejlődnek a gyerekek - kezdi Székely Norbert, aki idéntől már a soproni Tigrisek egyesület edzője, szakmai igazgatója.

- Most kiteljesíthetem azt, amelyről a felnőtt csapatoknál "papoltam", utánpótlás csapatoknál dolgozhatom. Az általános iskolás életkorban nagy szerepe van annak, hogy a játékos formában, a kosárlabdán keresztül szerettetjük meg velük a sportot.

A mozgás, a csapatjáték önfegyelemre nevel, és egyfajta szemléletet is ad, s ennek hatására később is fontos lesz számukra a sport; egészséges és érett felnőttek lesznek.

Székely Norbert érkezésével tovább erősödött a szakmai munka a Tigriseknél.
Székely Norbert érkezésével tovább erősödött a szakmai munka a Tigriseknél.


A Tigriseknél az élsportolók kinevelése mellett, fontos feladat a mozgás, a sportolás megszerettetése. Természetesen az igazán tehetséges játékosok felsőbb osztályban folytathatják a pályafutásukat. S erre az egyesület tizenhat éves fennállása óta többször is volt példa.

- Manapság meglehetősen kevesen mozognak a fiatalok, sokan sport nélkül nőnek fel, ezért is határoztuk el, hogy szeretnénk változtatni ezen - folytatja a huszonegy éve edzőként dolgozó szakember.

- Az egyesület keretében felkeressük az oktatási intézményeket, a testnevelő pedagógusokat, valamint az iskolai szülői értekezleten is bemutatjuk a törekvéseinket. az egyik tervünk az, hogy az edzők eljárnak majd az oktatási intézményekbe, és ott a délutáni oktatás keretében tartják meg a sportfoglalkozásokat.

Székely Norbert érkezésével fokozottabb figyelmet fordítanak a szakmai munkára a Tigriseknél. A gyerekek mellett a trénerek is tanulhatnak tőle.

- Az elmúlt két évtizedben felgyűlt bennem annyi tudás és tapasztalat, amelyet szeretnék továbbadni - mondja Székely Norbert. - Fontos feladat az edzők képzése. A gyerek esetében pedig a játékosságra törekszünk, arra, hogy azt örömmel végezzék. A hangsúly a játékosságon van.

Sportolj a Tigriseknél

A Tigrisek továbbra is várja a sportolni vágyó gyerekeket. Bővebb információ a 70/501-1567 telefonszámon kérhető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött Sopronban, a belvárosi kerékpárút-hálózat kivitelezése

Az elmúlt időszakban szakmai egyeztetéseket és lakossági fórumot is tartott a soproni önkormányzat a… Tovább olvasom