Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Dupla boldogság, háromszoros ünnep

Ugyanabban az esztendőben karácsonykor látta meg a napvilágot a ma Sopronban élő Edit néni és Gyula bácsi. Évtizedekig nem is tudtak egymásról, de egy ideje együtt ünnepelnek.

Fabó Károly édesanyja, Edit néni december 24-én, feleségének édesapja, Grasl Gyula pedig december 25-én töltötte be a 90. évét. A köszöntést a napokban tartotta a család az asszony várkerületi lakásában. Ma mindkét idős ember egyedül él, de a családtagjaik gyakran látogatják őket. „A gyerekek házasságkötésekor nagy volt a csodálkozás, miután kiderült, hogy az örömszülők egy-egy tagja szinte napra pontosan ugyanakkor született. Évtizedek óta együtt ünneplünk, a karácsony így mindig dupla boldogság."

Fabó Károly édesanyja, Edit néni december 24-én, Fabó Károlyné édesapja, Gyula bácsi december 25-én töltötte be a 90. évét.
Fabó Károly édesanyja, Edit néni december 24-én, Fabó Károlyné édesapja, Gyula bácsi december 25-én töltötte be a 90. évét.

–  Összejön a nagy család, beszélgetünk, nosztalgiázunk – mesélte Gyula bácsi, aki a mai napig autót vezet, s büszkén említette, hogy főzni is szokott. Tősgyökeres soproni családból származik, a Selyemipari Vállalattól művezetőként ment nyugdíjba. Felesége két évvel ezelőtti halála óta csak cicáival osztja meg az otthonát. Sokat olvas, tévézik, s az új évtől csak egyet kér, sokáig maradhasson egészséges és békés a családja.

Fabó Károly (balra) és édesanyja, Edit néni, Fabó Károlyné (jobbra) testvérével és édesapjukkal, Grasl Gyulával.
Fabó Károly (balra) és édesanyja, Edit néni, Fabó Károlyné (jobbra) testvérével és édesapjukkal, Grasl Gyulával.


Karner Lajosné Edit néninek az első házasságából született Fabó Károly. Mivel férje a fogságból nem került haza, felbontották a házasságukat és újra férjhez ment. Szerényen, de boldogan éltek. Sokáig a fertőszentmiklósi nádgazdaságnál dolgozott, majd az SZTK-ban volt adminisztrátor. Soha nem tétlenkedett, ma is ellátja magát. Edit néni útravalóval is szolgált a jövő esztendőre. A szülőknek azt tanácsolja, mutassanak példát, mert a felnőttektől tanul a növekvő nemzedék. Úgy véli, a hit, a vallás senkit nem vitt még tévútra. A fiataloknak javasolja, legyenek megértőek, óvják a kapcsolatukat, hogy az apróságok teljes családban nevelkedhessenek.

Olvasóink írták

  • 2. rozinéni 2012. január 02. 19:06
    „sok boldogságot, jó egészséget kivánok:)”
  • 1. mcseva 2012. január 02. 09:47
    „Karcsi Jutka!!! Gratulálok a szüleiteknek és kívánok még sok ilyen együtt töltött ünnepeket!!
    Jó volt így együtt látni bennetek.:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várnai László Sopron Szolgálatáért díjas

Az 1956-os forradalom és szabadságharcban Sopronban a Forgalomellenőrzési Pontok parancsnokaként… Tovább olvasom