Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Dr. Koltai Miklósné szívén viseli a nyugdíjasok ügyét

Dr. Koltai Miklósné, a Lőveri Nyugdíjas Klub vezetője, Sopron egykori jegyzője dicséretes aktivitással teremt lelkes közösségi életet. Példamutató tevékenységével kiérdemelte a Humanitás Díjat.
– Amikor előnyugdíjba mentem, a kétszáz fős polgármesteri hivatalban végzett  évtizedes jegyzői munkám után óriási űr maradt bennem. Hiányoztak a megoldásra váró feladatok, a segítő szándékkal telt hétköznapok, az emberekkel való törődés. Úgy véltem, a nyugdíjasklubban még hasznosíthatom tapasztalataimat, s ösztönözhetem a tagtársakat a tevékeny közösségi életre – mesélte dr. Koltai Miklósné, akit
a város szociális ellátása területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Humanitás Díjjal tüntettek ki.

– A jogi egyetem elvégzését követően Kazincbarcikán kezdtem a gyámügyi hivatalban. Az élet sötét oldalának ilyen mélységű megismerése megindító, egyszersmind meghatározó volt számomra, s kihat egész életemre.
 Dr. Koltai Miklósné  lelkesen szervezi a nyugdíjasok közösségi életét. 

Hogy ahol tudok, segítsek és ahol lehet, hasznos lehessek – mondja a kitüntetett, aki több mint tíz éve vezeti a Jereván-lakótelepi Lőveri Nyugdíjas Klubot.

– Célom, hogy közösségünkben az idősebb generáció tartalmasan és kulturált keretek között töltse el idejét, buzdítva a klubtagokat a testi, szellemi aktivitásra, a magánytól és más lelki teherből adódó helyzetek kezelésére. Az önkormányzat jóvoltából száz négyzetméteres klubhelyiséget bérlünk a Teleki Pál utca 20.-ban, s minden hétfőn 2-től élünk társasági életet. Egész évben jól felkészült szakemberek segítik a klubtagokat eligazodni az élet napi problémáiban, változásaiban, az egészség megtartásában. Ismeretterjesztő előadásokat, kirándulásokat szervezünk, s részt veszünk az országos nyugdíjas Ki mit tud?-on is. Alkotótáborok és kiállítások, fellépések – közte színjátszó körünk előadásai – színesítik a Lőveri Nyugdíjas Klub életét. Idei nagy tervünk, hogy ellátogassunk a Keleti-Kárpátokba, az Ojtozi-szoroshoz – részletezte dr. Koltai Miklósné.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron térsége Burgenland hátországa

A legfontosabb cél a szakképzett munkaerő kivándorlásának megelőzése. Tovább olvasom