Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Dr. Józan Tibor lett az elnök

A Soproni Városszépítő Egyesület dr. Józan Tibort választotta elnöknek hétfői tisztújító közgyűlésén.
Zsúfolásig megtelt hétfőn a soproni MTESZ-székház első emeleti terme, amelyben a városszépítők tisztújító közgyűlésüket tartották: dr. Kubinszky Mihály, a város díszpolgára, aki húsz éven át volt a szervezet elnöke, korára való hivatkozással lemondott posztjáról. A tisztségre ketten is pályáztak.

A 138 éves múltra visszatekintő Soproni Városszépítő Egyesület Németh Árpád levezető elnökletével megtartott tisztújító közgyűlésén dr. Kubinszky Mihály leköszönő elnök – nyugalmazott egyetemi tanár, Sopron díszpolgára – tekintette át a közelmúlt és az eltelt két évtized munkáját. Emléktáblák, köztéri szobrok és díszkivilágítások fémjelzik a lokálpatrióták közösségi munkájának eredményét.

Kiemelte: a városszépítők kiadványa, a Soproni Szemle az idők során egyre színvonalasabb és sokszínűbb lett, ezáltal a szélesebb olvasóközönség tetszését is elnyerte. Majd lemondásának okáról is szólt. Mint mondta, idén betölti a 80. életévét, hajlott korára tekintettel adja át a stafétabotot. Megköszönte mindenki munkáját és támogatását – név szerint említve az egyesületben felelős tisztséget betöltő Krisch Róbertet, akivel az első perctől együtt dolgozott.

Krisch Róbert gazdasági vezető számadást tartott az elmúlt esztendő pozitív gazdálkodásáról, míg dr. Bartha Dénes, a szemle alapítványi elnöke vázolta a jövő feladatait. A fórum hozzászólói nagyra értékelték dr. Kubinszky Mihály városért végzett munkásságát. Rádonyi László a jelenlévők egyetértése mellett indítványozta: változtassák meg az alapszabályt, s iktassák be a „tiszteletbeli és örökös elnöki posztot", Kubinszky Mihály nevével.

Ezek után Molnár Ákos, a jelölőbizottság elnöke ismertette a tisztújítás menetét. Elnöki posztra két személyt jelöltek, dr. Langer Györgyöt és dr. Józan Tibort – a GYSEV nyugdíjas vezérigazgató-helyettesét –, aki végül a szavazatok többségét kapta. Dr. Józan Tibor hétfőre össze is hívta az új elnökség első ülését.

A két alelnöki posztra dr. Bartha Dénes és Perkovátz Tamás kapott bizalmat. Titkárnak Boronkay László egykori dékánt, jogtanácsosnak dr. Barkó Pétert, jegyzőnek Krisch Aladárt, gazdasági vezetőnek továbbra is Krisch Róbertet választották meg.

A tisztújító közgyűlésen részt vett dr. Fodor Tamás polgármester is, aki kijelentette: az egyesület továbbra is számíthat a város támogatására, annál is inkább, mivel a testületnek tanácsadói szerepet szán Sopront érintő kérdésekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biogázerőművet építenének Sarródon

Jelenleg Fertőújlakon és Nyárligeten nincs bevezetve a vezetékes gáz. A két településen nem is bíznak abban, hogy hagyományos formában meg lehetne építeni a hálózatot, mivel a gerincvezeték túl messze van, továbbépítéséhez pedig nincs elegendő pénz. Turi Lajos polgármester a Kisalföldnek elmondta, két cél vezérelte a település vezetőségét, amikor elhatározták, hogy biogázerőművet építenek a településen. Tovább olvasom