Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Doktori értekezés készül a soproni városfejlesztés hatásairól

A városfejlesztés és a lakóingatlanok értékének kapcsolatát vizsgálja a Soproni Egyetem doktorjelöltje. Harnos László egy online kérdőíves felméréshez kéri a soproniak segítségét.
– Doktori disszertációm témájául a városfejlesztés és a lakóingatlanok értékének kapcsolatát választottam – mondta érdeklődésünkre a budapesti Harnos László. – Értekezésemhez egy online kérdőíves felmérést indítottam el, kifejezetten a soproniak körében. A kérdőív erre a linkre kattintva található. A válaszok révén átfogóbb képet kaphatok a városrészek fejlődéséről, annak ingatlanárakra gyakorolt hatásáról. 
Harnos László a településfejlesztési projektek ingatlanárakra gyakorolt hatását kutatja.
– Egy-egy településfejlesztési döntést számos hatástanulmány előz meg. Azt viszont nem vizsgálják, hogy az adott városfejlesztési határozat a település ingatlanállományán keresztül milyen vagyonváltozást okoz a lakossági ingatlantulajdonosoknak. A kutatástól azt remélem, hogy sikerül egy olyan modellt alkotnom, amelynek révén – egyedi értékbecslések nélkül – választ lehet adni erre a kérdésre. A településfejlesztési projektek értékelésénél a vagyonhatás mint szempont megjelenése segíthet az ilyen célú támogatások hatékonyabb felhasználásában is – tette hozzá a doktorjelölt. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi helyett magánorvos operálta a nagycenki kisfiút

Ijedten vitte orvoshoz a Nagycenken élő kilencéves fiát Pataki Orsolya, miután a gyerek fejbőrén… Tovább olvasom