Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Díszburkolat került a Kisvárkerületre

Sopron - Háromszáz méteres szakaszon, 1300 négyzetméteren mintegy 70 ezer antikolt beton térkövet raktak le a Kisvárkerületen.
Az ünnepi hetek megnyitójára ígérték, hogy elkészül a Kisvárkerület. Az utolsó kockaköveket tegnap helyezték el, így a forgalmas útszakaszon zavartalanná vált a forgalom. A Várkerületen a csatornázási munkálatok miatt kellett a járda- és útfelújítást is elvégezni, s az önkormányzat úgy döntött, díszburkolatot kap a belvárosnak ez a része is. A háromszáz méteres szakaszon tizennyolc oszlopos körtefát is elültettek.

Az utolsó kockaköveket pénteken Fodor Tamás polgármester rakta le a Kisvárkerületen.
Az utolsó kockaköveket pénteken Fodor Tamás polgármester rakta le a Kisvárkerületen.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Judieee 2008. június 29. 21:28
  „Hozzászólónak teljesen igaza van. Nem lehet, hogy a pincék a nyitott ablakokon áztak be? Ami megjegyzem néhány helyen nagyon veszélyes. Pl. a sarki fodrászüzlet alatt.”
 • 38. Hozzászóló 2008. június 25. 12:20
  „A barokkban nem annyira használtak szigetelést a házakhoz. A pince funkciója pince volt, főként bor tárolására használták, így nem volt baj, ha kicsit nedvesedett. Aztán megemelkedett némileg a terepszint, megcsinálták a Dilemma és Következtetés által favorizált betonjárdákat, a lakók persze belül is a lehető legjobban lebetonoztak mindent, a víz és a talajpára pedig természetesen utat talált magának és elkezdett a falazatba szivárogni. Egyre jobban, egyre magasabbra. Jött aztán a hólapátolás helyett a modern csúszásmentesítés, a sózás, ami a felszívódó vízzel együtt került a falba, meggyengítette a szerkezetét, telítette sóval a vakolatot, ami elkezdett mállani. A Dilemmához és Következtetéshez hasonlóan hozzáértő lakók erre még jobban lebetonoztak mindent, ezáltal a víz a falban még magasabbra kúszott. Aztán jött a vállakozó, aki felújította a házat, eközben cementes vakolattal jól beborított mindent mielőtt ráhordta volna a legolcsóbb festéket. Szóval ázik a pince? Hát nem is csodálom. Csakhogy nem a térkő a hibás.”
 • 37. egy kérdés 2008. június 24. 20:51
  „A várkerületen található házaknak nincs szigetelése? A szigetelés a házhoz tartozik, és nem a járdához. Vagy tévedek?”
 • 36. Következtetés 2008. június 24. 14:50
  „Kedves Hozzászóló!
  Remélem nem haragszik ha a puszta tényekről , tapasztalatokról írtak. Ön lehet, hogy másként látja a történteket.Vegye a fáradságot és mindkét szemével győződjön meg a közölt tények valóságtartamáról. Majd ha, a Várkerület 21., 23 .és 25 szám alatti házak pincéit is megtekinti, bizony sűrün fog elnézést kérni, ha addig még nem tette volna meg.. A lakók rémiszgetése nélkül is találkoznak - a szigetelés hiánya miatt - a pincéikbe befolyó csapadék nyomaival és azt követő kelemetlenségekkel.”
 • 35. Hozzászóló 2008. június 24. 11:05
  „Kedves Dilemma! Emlékeim szerint a Graben Étterem előtt viacolor típusú beton térkő található, amit annak idején beton ágyazatba fektettek, így pontosan az általam leírtakat támasztja alá Ön is. Elnézést nem, azt viszont kérem, hogy máskor mielőtt felháborodik, vegyen a kezébe egy-két épületszigeteléssel, épületfizikával foglalkozó szakkönyvet. Én is biztosra veszem, hogy csodálkozni fog. A rémisztgetés nem segíti a lakókat.”
 • 34. Dilemma 2008. június 24. 10:25
  „Tisztelt Hozzászoló!
  Személyesen meg kéne nézni a pincéket és elcsodálkozhatna, hogy milyen kárt okoz az esözések alkalmával a térkövek között beszivárgó és a száraz fertőrákosi mészkőalapokon átfolyó csapadék. Az enyhén lejtős aszfalton valóban lefolyt a csapadék a járda alatti fefolyónyillásba.Most a térkövek között a pincékbe szívárog, mert az alsó beton réteg nem nyeli el, a felette lévő kavics réteg pedig átereszti. Szabad szemmel is meggyőzödhet tapasztalataim megalapozottságáról és a korábbi térkövezés hatásáról a Várkerület 8.sz. alatti GRABEN Étteremben.Bíztosra veszem csodálkozni fog! Elnézést fog kérni tőlem.”
 • 33. Hozzászóló 2008. június 24. 08:39
  „Nem értem, hogy miért is kellene a Fő térre betonköveket tenni, amikor ott a természetes kő. Ugyanúgy vissza lehet tenni (akár elvágva), ahogyan azt az Új utcában is tették. Járható és jó a vízelvezetése. Persze csak akkor, ha nem tűnik el szőrén-szálán. Minden valamire való belvárost rendes kővel raknak le. Többek között ez adja Sopron ódon hangulatát is. Persze bukdácsolni nem muszáj, meg lehet csinálni rendesen is. Jó példa a rossz példára a Petőfi tér. Ott sem a kő a gond, hanem ahogy lerakták. Tőlünk kicsit nyugatabbra ez egész jól működik. (ld. pl. Kismarton, Feketeváros, Ruszt stb.) Egyébként ha jól tudom, akkor az első körös beruházások között szerepel a Fő tér burkolatának és a Szentháromság szobornak a helyreállítása. Remélhetőleg nem szúrják el és ki is tudjuk várni, hátha valami normális sül ki belőle.
  Kedves Dilemma! Az aszfalt és a beton nem szigeteli a házakat, pincéket, hanem pont odavezeti a talajpárát. A térkőnek többek között pont az a lényege, hogy engedje a nedvességet távozni a talajból.”
 • 32. Petyuria 2008. június 23. 22:02
  „Kerékpárutakat és trafipaxot kérek

  köszönöm bár gondolom még pár százszor le kellene írni”
 • 31. olvasó** 2008. június 23. 14:14
  „lakos! Valós az infód? Hol az a hely,ahol 167 ezer egy körtefa?Ez döbbenetes!!!!
  A tűsarkut kedvelő hölgyeknek ajánlom,hogy azért óvatosan a sétával ,mert könnyen pórul járhatnak én már tapasztaltam .:))

  29. és 30.! Biztos,hogy szebb lenne,ha a Fő-teret is hasonlóan leköveznék,mert hiába műemlék elég rossz állapotban van .”
 • 30. stef 2008. június 23. 10:41
  „Sztem ugyanaz a müemlékes a Fö téren sem engedne mást! Inkább elnézi a szobor körüöi összetöredezett mükövet. Megaztán amíg nincs felszedve a macskakö nem is lopják el...”
 • 29. Feri 2008. június 23. 10:23
  „Jó volna, ha a Fő tér is ilyennel volna kirakva, az ott található "macskakővet" pedig felhasználhatnák a Balfi utcában, ha már valamelyik idióta műemlékes csak azt engedi ott. Ez egy javaslat, nem tudom, anyagiakon kívül van-e akadálya?”
 • 28. Dilemma 2008. június 23. 09:11
  „A külső talán szép, de az elvégzett munka belső bizony hagy kivánnivalót. A Várkerület összes pincéi esőzések során beázznak. Elbontották az aszfaltatot ami meggátolta a pincék beázását.Kvaizságyba rakták térköveket, ahol a viz megtalálja az útat, a mészkőlábazat irányába. Lesz belőle ebből elég gond az építtetőnek. Merta munkások elfelejtették leszigetelni az épületek lábazatait. A körültekintő és áttgondolt munkavégzésról sajnos ,megint nem lehet beszélni”
 • 27. HKI 2008. június 23. 09:06
  „Mindenkivel egyetértek , aki dícséri, akkor meg minek írok ? Azért mert végre van egy szép útszakaszunk! Így tovább . Köszönjük!”
 • 26. Soproni Polgár 2008. június 23. 07:25
  „jocó21

  Pedid azon is lehet, hiszen az önkormányzat adja a megbízást, s az önkormányzat az átvevő!”
 • 25. joco1 2008. június 23. 06:03
  „Dee Joo:igazad van , de már nem lehet többet, mert csak bontással lehet további fákat telepiteni”
 • 24. malibu107 2008. június 23. 00:01
  „Végre valami épült is:)
  Bár az út minősége nem a legjobb lett, ugyhogy belehet fogni Fodor Ur!
  Mivel amit Walter építetett az is van ilyen minőségű...”
 • 23. Judieee 2008. június 22. 22:48
  „Örömmel látom, hogy a többségnek tetszik! :) :D”
 • 22. Dee Joo 2008. június 22. 18:26
  „Több fát! Még több fát!!”
 • 21. joco1 2008. június 22. 12:51
  „Most voltam ott-elöször az átépités ota- S Z É P , tehát ha nem fog elcsengeresedni lesz végre egy szép utszakasz sopronban.Gratulálok. Ja és ha a kivitelezö valamit elszurt én nem a fidesznyik ön.kormányzaton fogom "számon" kérni.”
 • 20. Soproni Polgár 2008. június 22. 11:10
  „pipa-7!

  Azért kell kritizálni, mert a szervilizmus és a komfortizmus csak azt eredményezi ami most a városban és az országban van.

  Nem látod, hogy mennyire száguldunk, dübörgünk? - lefelé a lejtőn!”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chatszoba és friss hírek az egyhazasfalu.kisalfold.hu-n

Egyházasfalu - Az egyhazasfalu. kisalfold.hu közösségi kluboldalon chatszobát is indított a vezető,… Tovább olvasom