Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Diófesztivál Fertőhomokon

Immáron második alkalommal tartották meg Fertőhomokon a diófesztivált.
Fertőhomokon idős és fiatal lázasan tevékenykedett a második diófesztiválon szombaton. Volt, aki saját diós ételeit árulta, míg mások diót törtek. A gyermekek pedig a játszóház keretében az őszhöz és a dióhoz illő figurákat készítettek.

– Tavaly is itt voltam, idén pedig négy süteményt hoztam magammal – meséli Horváth Éva. – Ekkora sikerre, mint a mostani, nem gondoltam. Pillanatok alatt elfogytak az ételek. Aki később jött, annak már csak morzsa jutott...

A diófesztivál ötlete a Márk családtól jött. Márk Atilláné azt mondja, a cél az volt, hogy valamilyen formában támogassák az óvodát. Úgy gondolta, erre legalkalmasabb a dióünnep. – Az előzetes felhívásban is szerepelt, az elkészített ételek receptjeit mindenki hozza magával, mert azokat szeretnénk megsütni. Ezeket az ételleírásokat pedig szeretnénk könyvben is megjelentetni – egészítette ki a főszervező, aki a Kisalföld-receptkönyvben is szerepel.

Az elkészített ételeket természetesen meg is lehetett vásárolni, a bevételt az óvoda támogatására fordították. Idén mintegy százezer forint gyűlt össze. Becska Péterné óvodavezető lapunknak elmondta, köszönettel vesznek minden támogatást, és a lehetőségeikhez mérten részt vettek a szervezésben is. Fertőhomokon a hétvégi dióünnepen túl több jelentős rendezvényt is tartottak az idei nyáron.

– Phare-támogatással tartottuk meg a kerékpáros szakmai konferenciát. Ennek keretében egy Hegykőről és Fertőhomokról szóló könyv is megjelent. A településleírásokon túl kerékpáros túraútvonal-ajánlatokat tartalmazott a kiadvány – említette Horváth Attila polgármester. – A másik fontos eseményünk a hagyományőrző lakodalmas volt. Vállaltuk a korhű ruhák varratását, a zenei és táncos feldolgozásokat, és egy mozgó színpad elkészítését. A falunapot, a diófesztivált és az egyhetes kézművestábort a Tengertánc pályázat segítségével rendezhettük meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinevezték az új földhivatal-vezetőket

Gál Lászlót nevezték ki a Soproni Földhivatal élér. Távlatilag a hivatal már a 15 napos eljárási… Tovább olvasom