Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Dinasztia-díj az üvegescsaládnak

Sopron - A Sopron és Vidéke Ipartestület Dinasztia-díját idén Hirschler Vilmos üvegescsaládja vehette át a hagyományos szolgáltatói tevékenység színvonalas folytatásáért.

A nagypapa, néhai Hirschler Rezső 1896-ban alapította üvegesműhelyét és nyitotta meg üzletét Sopronban a Rákóczi utcában. Négy fia közül Rezső és Vilmos tovább űzték a mesterséget. Ma már fia, ifj. Hirschler Vilmos fogadja a betérőket a régi műhelyben, a cégvezető két gyermekével, Róberttel és Balázzsal dolgozik együtt.


A népszerű nagypapa üvegesműhelye

– Itt nőttem fel a Rákóczi utcai műhelyben – kezdte találkozásunkkor ifj. Hirschler Vilmos. A nagypapát ugyan csak fényképről ismertem, de sokat hallottam népszerűségéről. Őhozzá vitték keretezésre a képeket, nála vágattak tükröket, őt hívták a kitört ablakokhoz. Apám, id. Hirschler Vilmos eleinte nagybátyámmal vezette a vállalkozást, majd különváltak és apám folytatta a hagyományos szolgáltatói tevékenységet az üzletben – mesélte a Dinasztia-díjjal kitüntetett vállalkozó.

A hagyományos szolgáltatói tevékenység folytatásáért Hirschler Vilmos üveges és családja kapta idén a Dinasztia-díjat. Ma már Hirschler Balázs és Hirschler Róbert is a vállalkozásban dolgozik.
A hagyományos szolgáltatói tevékenység folytatásáért Hirschler Vilmos üveges és családja kapta idén a Dinasztia-díjat. Ma már Hirschler Balázs és Hirschler Róbert is a vállalkozásban dolgozik.

„Mindig megéltünk belőle"

– Egyértelmű volt, hogy apámtól én veszem át a műhelyt, mivel csak egy nővérem van. Bár olykor elbizonytalanodtam, forró nyarakon rossz volt üvegeket cipelni, amikor a barátaim éppen fociztak, de beláttam, van értelme a munkánknak. A családunk mindig megélt a mesterségből, később, amikor bejött a biztosítós rendszer, már kifejezetten jól ment az üvegezés.


Nem álltak meg félúton

Mára kibővítettük a tevékenységet hőszigetelt üvegek gyártásával, tusolóajtók, bútorüvegek, üvegbútorok, lakberendezési és belsőépítészeti üvegtárgyak gyártásával, beépítésével, valamint viszonteladói üvegforgalmazással is foglalkozunk.

Vilmos unokatestvére, Hirschler Rezső és fia, László is jól ismert név a szakmában, ők visszapillantó tükröket és szélvédőket gyártanak. 

Olvasóink írták

  • 1. Telepathia 2009. május 14. 07:30
    „Szavből gratulálunk az eredményekhez.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Renoválják a kegytemplomot

Kópháza - Elkezdődött a kópházi Mária-kegytemplom több évig tartó felújítása. A most zajló munkák… Tovább olvasom