Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Díjak a környezetszépítésért

A soproni városházán hétfőn adták át a helyi környezetszépítő verseny díjait.
A soproni városházán hétfőn adták át a helyi környezetszépítő verseny díjait. A három kategóriában – intézmény és vállalkozás, társasház, családi ház – összesen tizennyolc nevezés érkezett.

– A virágok és a növények nagy részét már kiszedtük, vagy téliesítettük, ám még így is gyönyörű a kert – mondta a tegnapi díjátadó után Patyi Sándor nyugdíjas, aki a családi ház kategóriában lett első helyezett. – Igazából a feleségem a megszállottja a kertészkedésnek, azonban sajnos ő nem lehetett itt. Úgy ültetjük a virágokat, hogy azok tavasztól őszig sorban virágoznak.


– Jó látni, amikor az emberek megállnak a virágok és a sziklakert előtt – tette hozzá Kemény Sándorné, aki a Vasvári Pál utca 19. alatti tizennyolc lakásos társasház közös képviselője. – Többen kértek már tőlünk tanácsot és magokat is. A munkában mindig számíthatok Horváth Sándor segítségére. A madarakra is gondoltunk, hiszen külön itatót is beépítettük a kis kertbe, amit folyamatosan fejlesztünk. Figyelünk arra is, melyik virág milyen talajon és környezetben érzi igazán otthon magát. Azt gondolom, szép és gondozott környzetben még kellemesebb élni, és ez másokra is kihat, például úgy, hogy nem szemetelnek az utcán.
A zsűrizést az idegenfogalmi és kulturális bizottság tagjai végezték el. A szempontoknál nemcsak a virágosítást vizsgálták, hanem az épületek és közterületek rendezettségét is. Az első három helyezett huszonöt-, tizenöt-, illetve tízezer forintos mezőgazdasági vásárlási utalványt vehetett át.

Az intézmény és vállalkozás kategóriában a Fehér Rózsa Kisvendéglő szerezte meg az első helyet, második lett a Gyermek és Ifjúsági Központ, a harmadik pedig a Kazamata borozó. A társasházak közül az első díjat a Vasári Pál utca 19.-es számú lakóközössége vehette át, a második a Szentlélek utca 5., a harmadik helyen pedig a Teleki Pál utca 15. lett. A családi házaknál a zsűri Patyi Sándorné Zerge utca 31.-es házára ítélte oda az első díjat. A másodikat Horváth Zoltánné (Uszoda utca 44.), a harmadikat pedig Fabó Károlyné (Zerge utca 31.) vehette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos baráti(?) találkozó

A Nemzetbiztonsági Hivatal és a megyei rendőr- főkapitányság szerint a Hammerskins Nation nemzetközi… Tovább olvasom