Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

Diákéveim: dicsőség volt jónak lenni

Sorozatunkban a megyei középiskolák ismertté vált egykori tanulói beszélnek diákéveikről. Ezúttal dr. Horváth Patríciával beszélgettünk, aki a magyar vízilabda-válogatottnak volt világbajnok kapusa. A ma már két kisgyereket nevelő világklasszis szívesen emlékezett széchenyis diákéveire.
– Mi voltunk az első évfolyam, akik hatosztályos gimnáziumba jártunk. Emlékszem, amikor hetedikesként bekerültünk a Széchenyibe, a felsőbb évesek kismanóknak hívtak bennünket, és a csodánkra jártak, hogy milyen kicsik vagyunk. Persze csak hozzájuk képest... – mosolyog az emléken Horváth Patrícia.

1996-ban érettségizett a soproni Széchenyi István Gimnáziumban. Válogatott gyerekek kerültek az akkor még kísérleti jelleggel indított hatosztályos gimnáziumi osztályba.

Horváth Patrícia egykori diákként...
Horváth Patrícia egykori diákként...

...és ma édesanyaként.
...és ma édesanyaként.

– Rang volt ebbe a társaságba tartozni. Csupa eminens, jó képességű diák volt, emelt óraszámban tanultuk a nyelveket és magas szinten oktatták nekünk a matematikát, a fizikát és gyakorlatilag a többi tantárgyat is. Dr. Balogh Mi- hályné volt az osztályfőnökünk, erős kézzel, de szeretettel terelt bennünket céljaink felé. Nem is emlékszem balhékra, kirívó esetekre, tényleg jól tanuló, jó gyerekek voltunk, akiknek az egész napját kitöltötte a tanulás és néhányunknak mellette a sport. Én akkor kosárlabdáztam, és másra nem is maradt sem időm, sem energiám. Ezzel együtt szép emlék a Széchenyi, néha még ma is álmodom az osztállyal azzal az érzéssel, hogy talán felhívnak felelni, de szerencsére én tudom a leckét – mondja az egykori élsportoló, akinek hétköznapjait most két kisgyermeke tölti ki: Vilmos három-, Éva féléves.

– A legjobb tanárokat kaptuk és tényleg dicsőség volt jónak lenni. Egymást is motiváltuk. Az osztály többsége tovább tanult, orvosok, jogászok, pedagógusok is vannak köztünk. Az egyetemen is sokat jelentett, hogy biztos alapokkal érkeztem, emlékszem, többen is maximális pontszámmal felvételiztünk biológiából. Mindig büszke voltam, hogy én a Széchenyi diákja lehettem és csak jó emlékeket őrzök egykori iskolámról – zárta Horváth Patrícia, aki a Széchenyi után az orvosi egyetemet végezte el, és jelenleg belgyógyász rezidens.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsüllyedt az út az ablak alatt Fertőbozon

– Megáll a víz a házunk előtt, az autók felfröcskölik a sáros vizet a falra, az ablakra… Tovább olvasom