Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Diákcsere, turizmus és tanuljunk észtül

Kétnapos munkalátogatásra érkezett az Alpokalja - Ikva mente Leader Egyesülethez egy észt delegáció. A fő cél: megismerni egymás országát, térségét, közös pontokat keresni későbbi együttműködésekhez, közös pályázatokat beadni, erősíteni a turizmust.


- Az észtországi Valga megyét lefedő Leader egyesület keresett meg bennünket, hogy szeretnék felvenni Alpokalja - Ikva mente Leader Egyesülettel a kapcsolatot - mondta el Varga Krisztina projekt menedzser. - A huszonnyolc fős delegáció két napot tölt el nálunk. A látogatás keretében bemutattuk a Fertő táj és Alpokalja szépségeit, turisztikai lehetőségeit, szakrális fejlesztéseit, valamint bemutatásra kerültek kulturális, oktatási kezdeményezéseink, térségünk két városának, Fertődnek és Fertőszentmiklósnak fejlesztései is. Hegykőn, egy minikonferencia keretében ismerkedhettek meg a településen lévő egyedülálló idegenforgalmi modellel.

A hidegségi Árpád kori templomban is dr. Reisner Ferenc atya segítségével fény derült transzcendentális kapcsolatokra: mindkét országot Máriának ajánlották. Az Alpokalja térséget a lövői központ kivételes vendégszeretetével tette az észt csoport számára feledhetetlen élménnyé.

A delegáció tagjai polgármesterek, önkormányzati képviselők, valamint olyan vállalkozók, és civil szervezetek, akik tenni akarnak a közösségükért.
A delegáció tagjai polgármesterek, önkormányzati képviselők, valamint olyan vállalkozók, és civil szervezetek, akik tenni akarnak a közösségükért. Fotó: Békefi Dániel. 


Páliné Keller Csilla munkaszervezet vezető hozzátette, a jövőben szeretnének együttműködi az oktatásban, a diák csere programokban és a turizmusban. Rokon népek vagyunk, már csak ezért is fontosak ezek a célok. Terv szintén, hogy a két térség munkaszervezetei is tanulnak egymástól a jövőben, kiemelten a stratégia készítés, tervezés területén. A két Leader térség mérete csaknem megegyezik, az adottságok, a jelenlegi stratégiák is hasonlóak.

A delegáció tagjai polgármesterek, önkormányzati képviselők, valamint olyan vállalkozók, és civil szervezetek, akik tenni akarnak a közösségükért. A vendégek meglepődtek, amikor a szemük elé tárult a soproni borvidék. Észtországban ugyanis nem termelnek bort, így szőlőültetvénnyel is ritkán találkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időarányos parkolási díj lesz a Fertő-tavon

Várhatóan június végéig elkészül az új parkolási rendszer a Fertő tavon, a fertőrákosi öbölnél. A… Tovább olvasom