Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Delegáció utazik Izraelbe

Sopronból önkormányzati delegáció utazik szerdán az izraeli Eilatba, hogy aláírják a testvérvárosi szerződést.
Az úttól a kapcsolatok, köztük a turisztikai együttműködés kiszélesítését remélik.
– Az izraeli város képviselőit már több alkalommal vendégül láthatta Sopron, legutóbb a holokauszt-emlékmű avatásakor. Itzak Halevy polgármesterrel és a magyar származású eilati kabinetfőnökkel, Dov Ramatival végül úgy állapodtunk meg, hogy 2005 tavaszán Eilatban írjuk alá a testvérvárosi szerződést – mondta Walter Dezső polgármester, akinek vezetésével küldöttség utazik szerdán Izraelbe.

A delegációt Kránitz László országgyűlési képviselő, az Országgyűlés külügyi bizottságának tagja, Wilfing Ferenc kabinetfőnök, továbbá a közgyűlés részéről Csonka Tivadar (MSZP), Kóczán Zoltán (SZDSZ), Forrás Béla (Szövetség Sopronért) és dr. Magas László (Polgári Szövetség) alkotja. A város csak a polgármester és a kabinetfőnök repülőjegyét állja, a képviselők már saját zsebből fizetik az utat. 

 – A testvérvárosi szerződés aláírására csütörtökön kerül sor, pénteken és szombaton Eilat és környéke nevezetességeivel ismertetnek meg bennünket – folytatta a polgármester. – Az eilati úttól a gazdasági és kulturális kapcsolatok kiszélesítését várjuk. Szeretnénk, ha Eilat és Sopron megállapodást köthetne kedvezményes üdülési lehetőségek biztosításában egymás polgárai számára és más, kölcsönös előnyökön alapuló gazdasági szerződéseket is köthetnénk.

Eilat részéről korábban elhangzott: ha a zsinagóga Sopron tulajdonában lesz, támogatni fogja az épület rekonstrukcióját.
 – Nos, a Pannon TIT-tel elvben megállapodtunk, tehát Eilatban e témában is előrelépést várhatunk. Új kezdeményezésként Sopron az ünnepi hetek első szombatját a testvérvárosoknak szenteli: Sopronba várjuk testvérvárosaink küldöttségeit, hogy egymással is megismerkedjenek.

– Sopron arra törekszik, hogy a protokolláris kötelezettségeken túl, élő tartalommal töltse meg testvérvárosi kapcsolatait – hangsúlyozta végezetül Walter Dezső, aki még idén Bolzanót, Bad Wimpfent és Kemptent is felkeresi a kölcsönösen előnyös együttműködések kibővítése érdekében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranylabdás keresztapa

Egy megható levél vette rá a hazai labdarúgás császárát, hogy keresztapaságot vállaljon az addig számára ismeretlen családban. Vasárnap a futballsztár, Albert Flórián nevét adták egy öthónapos soproni kisfiúnak. A vasárnapi déli harangszó nem mindennapi eseményhez csalogatta a soproni Evangélikus templomba a Szabó családot és a szükebb körű rokonságot. Tovább olvasom