Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csúszkáltak a tükörjégen

Árokba csúszott autók, koccanásos balesetek jellemezték csütörtökön Sopron közlekedését.
Kora reggel még nem tűnt vészesnek a szemerkélő eső, kilenc órára aztán beütött a „krach". A legrosszabb helyzet a Bécsi úti határátkelőhelynél alakult ki, ahol a 84-es főút négysávos részén egymás után több autó is összeütközött és árokba fordult.
– Ausztria felé haladtam, amikor hirtelen annyit éreztem, hogy hátulról valaki belém jött – mondta el lapunknak egy soproni autós, akinek csúnyán összetört a kocsija. – Amikor észrevettem, hogy jégpályává vált az úttest, úgy döntöttem, a benzinkútnál leállok és ha tudok, visszafordulok, de a kútig már nem jutottam el, egy bécsi autós, aki ijedtségében a fékre taposott, belém jött.
Néhány méterrel a baleset helyszínétől egy összetört Opel landolt az árok mélyén.

– Ausztriából jöttem hazafelé, kint egészen jól járható volt az út, a határ után azonban „megbokrosodott" a kocsi és a szemben lévő árokban kötöttem ki. Szerencsére a villanyoszlopot sikerült elkerülnöm, de az autóm összetört. Én nem is értem, hogy idehaza miért nem sózzák előre az utakat. A rádió már tegnap este bemondta, hogy ónos eső várható. A sószóró autó viszont csak azután ért ide, hogy megtörténtek a balesetek.
A Magyar Közút Kht. fertőszentmiklósi üzemmérnökségének tájékoztatása szerint folyatosan szórják az utakat. A fő közlekedési utak elsőbbséget élveznek, de még így is előfordult, hogy a távolabb lévő helyekre későn érkeztek.

A város belterületén sem volt sokkal jobb a helyzet. – Folyamatosan sóztuk, sózzuk az utakat és a járdákat, mert a hideg miatt felhígult só több helyen visszafagyott – mondta el Gergácz Gyula, a Soproni Városüzemeltetési Kft. munkatársa. – Negyven tonna sót használtunk fel, de ha szükséges – márpedig úgy tűnik, igen – tovább folytatjuk a munkát.

A reggeli órákban a mentőknek is akadt dolguk. Rövid idő leforgása alatt nyolc esethez hívták őket. Az Erzsébet-kórházba több idős sérültet vittek be. Kinek a csuklója, kinek a combja tört a tükörjégen, de volt, aki fejsérülést vagy agyrázkódást szenvedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még idén épülhet Zsirán a golfpálya

A tervek szerint – a szükséges engedélyek beszerzése után – még ebben az évben megkezdődhet a zsirai golfpálya és a hozzá kapcsolódó létesítmények megépítése. Az elképzelések szerint tizennyolc lyukú pálya készülne el a község határában. A befektetői csoport már konkrét szándéknyilatkozattal kereste meg az önkormányzatot. Tovább olvasom