Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Csipkerózsika-álmát alussza a soproni Hotel Scarbantia-projekt

Fél évet csúszik a volt ruhagyár helyén tervezett Hotel Scarbantia építése a kulturális örökségvédelmi szabályok változása miatt.

Egyelőre Csipkerózsika-álmát alussza Sopron leendő legújabb, négycsillagos szállodájának projektje, noha az eredeti elképzelések szerint ez idő tájt már a szerkezetépítéssel foglalkoznának a kivitelezők.

Akkor a beruházó és projektgazda úgy nyilatkozott, hogy három-négy hónapot vehet igénybe a régészeti feltárás, ősszel már kezdődhet az építkezés. A ruhagyári épületben és környékén azonban ma is csend honol. Felvetődik a kérdés: miért nem történik semmi a Rákóczi utcában?

– Törvényi változtatás miatt nem tudtunk előrelépni az örökségvédelmi engedélyeztetés területén – tájékoztatott dr. Piskolti János projektgazda.

Egyelőre a ruhagyárban és környékén nyoma sincs a munkának. Valószínű, csak tavasszal kezdik a megsemmisítésre ítélt részek bontását.
Egyelőre a ruhagyárban és környékén nyoma sincs a munkának. Valószínű, csak tavasszal kezdik a megsemmisítésre ítélt részek bontását.

– A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálathoz korábban telepített engedélyeztetési jogkör ugyanis a megyei múzeumokhoz került. Az új struktúra kialakításáig tartó átmeneti állapot fékezte a projekt engedélyeztetési folyamatát. Jó hír, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatóságával hamarosan megállapodást köthetünk a feltárásokra, a szerződéstervezetet már jogászaink véleményezik.

Valószínű, hogy még ebben az évben aláírhatjuk a szerződést, s tavasszal – a meghosszabbított bontási engedélynek megfelelően – elkezdődhet a munka és a régészeti feltárásokhoz szükséges földkitermelés. Addig is a korábbi, vihar tépázta tetőzetet megjavítjuk, hogy a tavaszi munkákig ne romoljon az épület felső szintjének állaga. 

Olvasóink írták

  • 2. Hozzászóló 2010. november 18. 22:15
    „A pontosság kedvéért a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálatnak, - a múzeumoknak pedig végképp - soha a büdös életben nem volt engedélyezési jogköre.”
  • 1. naplopo 2010. november 17. 14:40
    „Én már várom, h kész legyen, csak ne fogászat legyen........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Márton legendája kelt életre Fertőrákoson

A fertőrákosi iskolában évek óta megemlékeznek Szent Márton napjáról. Így volt ez az idén is. Tovább olvasom