Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Csillag születik: exkluzív beszélgetés a Strokes-al!

Az RTL Klub Csillag Születik tehetségkutató műsorában már többször láthattuk a Strokes nevű csapatot, akik képesek bármilyen eszközzel hangokat illeszteni egymás mellé, és zenélni.


A csak fiúkból álló együttes nemrég jutott be a legjobb 12 versenyző közé, azóta is folyton gyakorolnak az újabb megmérettetésre. De hogy kik is ők valójában? A kisalfold.hu kérdésire örömmel válaszoltak, így megtudhattuk, miért is tartanak ott, ahol...

A 29 éves Horváth Ákos informatikus-mérnökként végzett a győri Széchenyi Egyetemen.

– Idén 20. éve dobolok, alapító tagja vagyok a Strokes-nak, emellett zenélek a soproni Public Relations formációban, és 15 éve a Soproni Fúvószenekar oszlopos tagja vagyok. Már gyerekkoromban fakanállal ütöttem a párnákat és a fedőket, így szívesen indultam el ezen a vonalon, amit a Strokes képvisel. Úgy gondolom ez a fajta zenélés egyedülálló, amiben ki tudjuk élni a kreativitásunkat.

– Nekem már az is nagy dolog, hogy élőben játszhattunk egy ilyen színvonalas és közkedvelt műsorban. A 12 közé kerülés külön öröm volt számunkra, ami most arra ösztönöz, hogy újra egy vicces, meglepetésekkel teli produkciót hozzunk össze, ami ismét elnyeri a zsűri és a közönség tetszését.

Fotó: RTL Sajtóklub
Fotó: RTL Sajtóklub


– Már azzal elértük amit szerettünk volna, hogy élőben megjelenhettünk a műsorban. Most már csak az a lényeg, hogy minél több produkciót bemutathassunk a nézőknek, hogy megismerjék milyen is az igazi Strokes – fogalmazott Ákos.

A 23 éves Pogátsa Bálint műszaki informatikus hallgató a BME-n, ő is nagyon büszke a csapatra, mely már a legjobb 12 produkció között jár.

– Közel áll hozzám a Strokes, azért, mert újszerű, kreatív ötletekkel teletűzdelhető, és nagy energiákat lehet közvetíteni általa. Reméljük a legjobb 12 között még több motivációnk lesz a megújulásra, és hatalmas lesz a versenyszellemünk is –mondta el Bálint a kisalfold.hu-nak.

Schneider Szilveszter jelenleg 29 éves, régóta foglalkozik a zenével, több budapesti színházban, pop, rock, latin zenei formációkban is játszik.

Fotó: RTL Sajtóklub
Fotó: RTL Sajtóklub


– A zeneiskola ütős kamara csoportjának "kemény magja"-ként maradtam, és alapító tagja vagyok a Strokes-nak is. Gyermekkoromtól kezdve csak a dob érdekelt, majd az ütőzésben is elmélyültem. A két fogalom látszólag azonos, valójában átfedésekkel ugyan , de különböznek egymástól. Szeretem, mert egyfajta vidámságot, felszabadult életerőt sugároz, mindezt én ebben megtalálom! Bízom abban, hogy nagyon színes lesz a paletta, szeretném, ha helyünk lenne a versenyben a további hetekben is, ez új ötletek megvalósítására sarkall.

– Az, hogy bejutottunk a harmincba a több ezer induló közül, óriási boldogság! A továbbiakban dolgozunk azon, hogy valóban méltók legyünk a helyezésre, bárhogy is alakul. Ennek a televíziós lehetőségnek köszönve szeretném, hogy még szélesebb körben tegyük ismerté a közönség számára azt, amit immáron több mint tíz éve csinálunk a Strokes-al –tette hozzá Szilveszter.

Fotó: RTL Sajtóklub
Fotó: RTL Sajtóklub


A zenetanárként dolgozó Stöckert Ádám 33 éves, ő is alapító tagja a soproni bandának.

– Mindig is vonzott a különleges ütős hangzás, a hangszerek és hangjaik sokszínűsége és a humor! Szeretnénk továbbjutni, mert még nagyon sok van bennünk –fogalmazott Ádám.

Vida Mihály 26 éves, ő is szívesen foglalkozik a zenével nap mint nap. Számára is egy álom vált valóra a továbbjutással, de bízik a jó eredményekben.

Fotó: RTL Sajtóklub
Fotó: RTL Sajtóklub


– Sopron Gospel együttesben dobolok, ill. egy osztrák fúvószenekarnak vagyok a karmestere, továbbá zeneterápiát tanulok Bp-en az ELTE-n. A soproni zeneiskolában kezdtem el Ádámnál dobot tanulni, és pár év elteltével már együtt is zenéltünk az akkor még Soproni Ütősök, most már Strokes nevű ütő együttesben. Ütő tanárként végeztem, így hozzám igazán közel áll ez a hangszer! Szeretem a ritmusokat, szeretem, hogy végtelen a hangszerállomány, hisz igazából nem létezik olyan dolog a világon, amivel ne lehetne zenét csinálni! Az igazán nagy cél a 12-be való bejutás volt, innentől akármi is lesz, úgy gondolom, mi már nyertünk! A cél természetesen a csapat népszerűsítése. Nekem nagy "álmom", hogy egyszer így együtt átléphessük a Tiszát, hisz mi még soha sem játszottunk az ország másik felén, és reménykedem, hogy arra felé is zenélhetünk majd! Ami még egy nagy közös álmunk, egy egész estét betöltő színházi show –mondta el Mihály.

 A fiúkat legközelebb a legjobb 12 produkció között láthatjuk, az RTL Klub Csillag Szüleik november 21.-i adásában.
Olvasóink írták

 • 8. psanyi 2009. november 11. 13:40
  „"Strokes-al"???? Te jó ég.... helyesírni nem divat? Ráadásul címben.”
 • 7. mediator 2009. november 11. 09:21
  „Tisztelt Hoppáré Gergely!

  Mitől lenne exkluzív a beszélgetés, ha készít egy hevenyészett "ki kicsoda?"-interjút soproni srácokkal?

  Nem mellesleg: Strokes-szal.

  Hajrá Fiúk! Egy ütemre dobbanunk Veletek, akárhogy is veritek!”
 • 6. civac 2009. november 10. 17:38
  „ha van beszédhibás műsorvezető, akkor miért kell ismernie az újságírónak a helyesírást?”
 • 5. artie75 2009. november 10. 17:31
  „"Strokes-al!"

  Érettségi megvolt? Hány libát kapott a magyartanár?”
 • 4. rokapis 2009. november 10. 16:40
  „Köszi szépen-így kerek.”
 • 3. Rainbow 2009. november 10. 15:43
  „A Csillag születik pólós kép alapján balról jobbra: Ádám, Misi, Ákos, Bálint, Szilveszter.”
 • 2. rokapis 2009. november 10. 14:45
  „Gratula,további sikeres szereplést kívánok.
  A képeken lévőket szeretném azonosítani a szöveggel.Akkor most ki-kicsoda?
  Kedves Ollári Gergely!
  Ön biztosan személyesen is ismeri az együttes tagjait-én sajnos nem.”
 • 1. Rainbow 2009. november 10. 13:28
  „Ütőtanár és ütőegyüttes. És hajrá STROKES! November 21.-én veletek lesznek az smsek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni sikerek az országos rajzversenyen

Harmadik helyezést ért el az Erdei kisvasút című országos rajzpályázaton a Soproni Német Nemzetiségi… Tovább olvasom