Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Csapdában a Handler utca

Csapdában a Handler utcaNémeth Ottó bár a fényképen mosolyog, valójában bosszús: munkába menet a közeli boltba is csak hatalmas kitérővel, az elkerülő útra kanyarodva tud eljutni. Fotó: Magasi
Az Aranyhegyi lakópark utcáinak egyirányúsításával csapdába kerültek a Handler utcaiak. Környékükön minden út felfelé vezet, bárhová szeretnének eljutni járművel, ki kell menniük az elkerülőre. Egyetlen utcarész kétirányúsításával megoldódna a probléma.
– Sűrűn lakott városrész ez, s majd minden lakáshoz tartozik autó. Amióta egyirányúsították az Aranyhegyi lakópark utcáit, mi itt a Handler utcában csapdába kerültünk. A közeli élelmiszerboltba is hatalmas kerülővel tudunk csak menni... – panaszolta a lakók nevében Őr Mária.

– Csak az elkerülő út felé indulhatunk, minden utca egy irányba, felfelé vezet. De visszafelé sem jobb a helyzet. Ami eddig egyutcányira volt, ahhoz most meg kell kerülnünk a fél várost – teszi hozzá Németh Gyula.

– S mi lesz itt, ha szeptemberben megkezdődik az iskola? Már így is sorok állnak sokszor az elkerülőn, ha nem enged be valaki a sorba, ott ragadok a kereszteződésben... – mérgelődik Németh Ottó is, hozzátéve: „Bezártak bennünket!"

A Handler utcaiaknak tehát nem kedvez az aranyhegyi egy- irányúsítás, s ezt jelezték már a képviselőknek is. Nemcsak a problémát írták meg, hanem megoldási javaslatukat is. Logikusnak tűnik a felvetésük, miszerint az Ív utca egy részének újbóli kétirányúsításával megoldódna a gond: ők rövid úton ki tudnának menni a Pozsonyi útra és az elkerülőn sem lenne ekkora torlódás.

Felvetésüket tolmácsoltuk a városfejlesztési bizottság elnökének, Mágel Ágostnak, aki elmondta: szeptemberig minden beérkező javaslatot és panaszt megvizsgálnak a hivatal szakembereivel közösen – így a Handler utcaiakét is. A képviselő tisztában van vele, hogy a Rákosi úti csatornázás csak tovább bonyolítja és nehezíti a környék autósainak életét, de azon vannak, hogy a többség érdekét szem előtt tartó kompromisszum szülessen ősszel.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem késtél le semmiről! Jön a pótfelvételi az NYME-n

Még mindig lehetnek egyetemisták azok is, akik az általános felvételi eljárásban nem jutottak be, vagy korábban nem adták be jelentkezésüket egy intézménybe sem. Tovább olvasom