Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 27°C Még több cikk.

Családok vették nyakukba a várost Sopronban

Minden előzetes jóslatra rácáfolt az elmúlt hétvége: valószínűleg senki sem maradt otthon szombat este, inkább részt vett a régió valamelyik kulturális rendezvényén. FolkFest, Múzeumok Éjszakája, Nemzetközi Fúvóstalálkozó - volt itt minden.
Igazi fesztiválhangulat, ünnepi hetes életérzés, jókedvű tömeg a rendezvényeken – ez jellemezte az elmúlt hétvégét, amikor programban igazán nem szenvedett hiányt a régió. A kiállítóhelyek meghosszabbított nyitvatartása, a Múzeumok Éjszakájára szervezett programok felülmúltak minden várakozást; lépni alig lehetett a programhelyszíneken. Családok vették nyakukba a belvárost, hogy részt vegyenek a kalandjátékban, minden előadást, koncertet telt ház előtt tartottak. A „Tanítva szórakozás, szórakozva tanítás" szlogen maradéktalanul megvalósult. Két múzeum között pedig érdemes volt időzni a Fő téren, ahol a FolkFest fellépőinek csizmasarka alatt dübörgött a színpad, vagy megkóstolni a kürtőskalácsot a Várkerületen. Az idillt csak a szúnyogirtást végző repülőgép tudta megtörni.
 
A Múzeumok Éjszakáján minden generáció talált magának programot, gazdag volt az élménykínálat. Fotó: Magasi
Nem csak Sopronban és nemcsak szombaton volt jó, és volt hova elindulni. Fertődön is tömött sorokban várakoztak a látogatók, hogy az Esterházy-kastély múzeumában a Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőrt – amely csak ezen az éjszakán volt látható – megtekintsék. De a régió még számos településén tartottak közösségi rendezvényeket a hétvégén, Sopronban pedig vasárnap a Nemzetközi Fúvóstalálkozóval folytatódott a kulturális élményözön. És a nyár még csak most kezdődött el.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

M85-ös útépítés Sopronig - Látványosan alakul a nyomvonal

M85-ös útépítés Sopronig - Látványosan alakul a nyomvonal
Pihenő létesül Babótnál, Fertőszentmiklósnál és Kópházánál. Tovább olvasom