Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Családi tragédia Sopronban - Elkezdődött a háborodott szülőgyilkos férfi pere Győrben

A soproni elkövető vallomásaiból kiderül, hogy téveszmék gyötörték, szüleiről azt gondolta: kicserélték őket, s akiket megölt, azok az életére törő idegenek.
A vádlott távollétében kezdődött meg a tárgyalás kedden, mivel a szülei meggyilkolásával vádolt K. Róbert nincs olyan állapotban, hogy meghallgassák. Ezt az őt őrző és ápoló IMEI (igazságügyi megfigyelő intézet) közölte válaszában a Győri Törvényszékkel. Így a bíróság felolvasta a soproni elkövető vallomásait, amikből egyértelműen kiderül: téveszmék, rémképek gyötörték, szüleiről azt gondolta: kicserélték őket, s akiket megölt, azok az életére törő idegenek. 
A vádirati tényállás szerint a vádlott 2005 óta áll pszichiátriai kezelés alatt. Állapotában 2016. decemberében rosszabbodás következett be, teljesen elszigetelődött, viselkedése agresszív lett a kezelései ellenére is. A vádlott a szüleivel élt soproni otthonukban, amikor tavaly novemberben szüleire támadt, kalapáccsal, szúró- és vágóeszközökkel, húsverőkkel verte őket. A sértettek néhány percen belül meghaltak a fejüket ért ütések sorától, életük megmentésére ideális körülmények között sem lett volna lehetőség. 
Másnap reggel a rendőrök kimentek, mert állampolgári bejelentés érkezett, hogy az egyik lakásból folyik a víz. De nem tudtak bemenni a lakásba, ezért a tűzoltók betörték az ajtót, akikre a vádlott egy kalapáccsal támadt a belépést követően. A vádlottat végül a győri pszichiátriai osztályra szállították.

A tárgyaláson dr. Németh Miklós bíró meghallgatta a két rendőrt, akik a tragédia után végül be tudták vinni a dúlt férfit, de ehhez közelharcot kellett vívniuk vele.

ElmondtákK. Róbert válasza minden felszólításra a fenyegetés és az ellenállás volt, látszott rajta, hogy zavart, egyikük emlékezett is rá, hogy korábban már intézkedni kellet nála. Akkor együttműködő volt. 

A vádlott ezúttal a gázspray segítségével behatoló rendőrök felé rögtön kalapácsot lendített, majd megragadta és hozzájuk vágta a szekrényajtót, amit pajzsként tett maguk elé az egyik rendőr. Végül közvetlen közelről is lengette feléjük a kalapácsot, szerencsére kitértek előle és sikerült megbilincselni. 

Később az elmeszakértőket is meghallgatja a bíróság, a tárgyalás folytatódik. Az ügyészség álláspontja az, hogy K. Róbert nem büntethető, elmegyógyintézetben tudtak róla megfelelően gondoskodni.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás a Fertő-parti útért: meg kell akadályozni a sárlavinát

Összefogás a Fertő-parti útért: meg kell akadályozni a sárlavinát
Fertőhomok és Hidegség között előfordult: a nagy eső annyi földet, sarat mosott az útra, hogy le is kellett zárni. Az érintettek a megoldást keresték. Tovább olvasom