Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Családi kerékpártúra

Az európai autómentes nap keretében családi kerékpártúrát szerveztek Sopronban.

A résztvevők a Fő térről indultak, majd a Várkerület és a Lövér körút érintésével ugyanoda érkeztek vissza.


Olvasóink írták

 • 12. Father 2009. szeptember 29. 17:49
  „10. hozzászólás egysoproni_ 2009.09.24. 20:30

  A Csengeri úti körforgalomtól Ágfalváig tulajdonképpen megoldott a kerékpárút. Igaz a Szobor Parktól a 2 híd alatti rész az nem kerékpárút ha jól tudom.

  Az Ágfalvi lakóparktól a sín mellett párhuzamosan haladva a kerékpárúton kb. 1 km után elfogy az út, sár, tócsa bozótos vár bárkire.”
 • 11. Beaubo 2009. szeptember 25. 13:49
  „Lord Byron + egysoproni_
  KIRÁLYOK VAGYTOK ! Telejsen egyetértek veletek !
  De ahhoz kell az önkormányzati megértése, és ez sajnos nincsen.
  Nem értem hogy üvözölheti Abdai Géza alpolgármester a biciklisták a Fö téren, meg is bringázik velük, de nem teszi semmi a jobb, biztonságosabb bicikli-közlekedésért a városban!
  Vagy csak most jött rá, hogy ez is téma lehet, söt turisztikai vonzerönk is jobb lehet, ha bickli-város legyünk?
  Huha, megint tanultunk valamit... van még aki nyugat felé néz és nem csak a saját kis hazába...”
 • 10. egysoproni_ 2009. szeptember 24. 20:30
  „A Csengeri úti körforgalomtól Ágfalváig tulajdonképpen megoldott a kerékpárút. Igaz a Szobor Parktól a 2 híd alatti rész az nem kerékpárút ha jól tudom.
  Cerwinnek pedig igaza van abban, hogy a Deák téren a bringaúton sokszor több a gyalogos a trécselő nyugdíjas és kismama. Ha szólni mer az ember akkor sok esetben még nekik áll feljebb! A Tesco felé pedig némi aszfaltozással és kis festékkel meg néhány táblával lehetne bringautat kialakítani! A Jerevánon pedig a Shell kúttól a középső ABC-ig egy sárga csík és néhány táblakihelyezéssel lehetne egy kerékpárút mondhatni, hogy fillérekből. A Várkerületen pedig a Pannóniától az Ikvahíd utcáig lehetne egy kerékpárút. A szervízúton levő parkolók helyére lehetne ültetni fákat, bokrokat ami mellett mehetne a bringa út. A mélygarázsba pedig le kell terelni a járműveket, parkoljanak ott. Ott úgyis kissé olcsóbb lesz nemde? röpke 5 percet meg minden autós tud gyalogolni! Az elkerülő út mentén az Inkubátorháztól az új körforgalomig is megoldható lenne szerintem egy bringaút mivel mindkét oldalon van járda és az egyik talán valamivel keskenyebb mint a másik, talán biztonsággal lehetne tekerni mivel az elkerülőről ugye ki vannak tiltva a bringások. Igaz, nemtudom miért, mivel a max. sebesség sajnos ott nem 70 km/h mint egyes települések elkerülő útján hanem max. 50 km/h az engedélyezett! A fentiek összeszámolása után jónéhány km bringautat lehetne kialakítani viszonylag kevés pénzből. A biztonságos kerékpározás érdekében személy szerint hajlandó lennék áldozni egy jelképes 1-2 ezer Ftos hozzájárulást is éves szinten!”
 • 9. LordByron 2009. szeptember 24. 18:56
  „8. Cerwin

  Igazad van. Sőt, teljesen ki kellene tiltani az autókat a Várkerületről. gyönyörű sétálóutcát lehetne csinálni. Nem tudom hogy volt-e kint valaki aszt hiszem kb két éve a Várkerületen az augusztus 20-i ünnepségeken, amikor le volt zárva és egy színpad volt a bástyánál. Sokkal jobb volt. Szép fákkal be lehetne ültetni, úgy kellene megcsinálni, mint az Ógabona tértől az oroszlános gyógyszertárig a járdát. Fák, díszkő + padok, szép díszkivilágítás.

  4. Kukac40

  Az autósoknak sem szabadna autóval közlekedni pl. az Alsólővér utcától a Rákóczi utcáig, hanem biciklivel kellene. Egyrészt akkor nem zavarnák őket a biciklisek (-,-´) másrészt meg nem szennyeznék a levegőt. Sopronban nincsenek távolságok. Az Aranyhegyről pl. fölmenni az Ibolya úti ltp-hez 15 perc maximum. Ez nem távolság. Nyilván ha sokkal több lenne a biciklis és sokkal kevesebb az autós, akkor jobban kiépítenék a bicikliutat.”
 • 8. Cerwin 2009. szeptember 24. 06:29
  „Kukac40

  Én minden nap használom a kerékpárutat, mert az visz a munkába. Nagyon sok biciklis használja és nagyon sok gyalogos. Az viszont minimum lenne, hogy a várkerületen körbe lehessen menni kerékpárúton. Az idegenforgalomnak nem ártana, sok a biciklis turista. És még mennyi lenne... Persze ahhoz lehet, hogy nem ártana visszaállítani az egyirányúsítást, ami mindenképpen jobb volt a jelenleginél.”
 • 7. Kóbor Tamás 2009. szeptember 24. 04:07
  „Ágfalvára is majdnem kiért a bringaút... Félúton mintha elvágták volna, de azért kampányolni ez is elég.”
 • 6. Beaubo 2009. szeptember 24. 00:22
  „Én sohanem értettem miért építették kerékpárút egészen a TESCO-ig?!? Hogy a nénik és a diákok tudnak bevásárolni menni biciklivel?! Teljesen felesleges. A másik városrészekben viszont nincs semmi.
  621-es: egyetértek veled,ezek tényleg nem bicikliútak.”
 • 5. 621-es 2009. szeptember 23. 23:23
  „Lacee. Azokat én nem nevezném "kerékpárútnak"...:(! A Tómalom felé 1 1szerű út van, amin autós forgalom is van, a gazdaságos felé pedig csak a hídtól az oroszlános benzínkútig van valami rázós járda, amit kerékpárútnak neveznek! A Kőrháztól a hídig elméletileg nem kerekezhetsz!”
 • 4. Kukac40 2009. szeptember 23. 21:54
  „A meglévő kerékpárutakat se használják a bringások tisztelet a kivételnek. A rendőröket nem érdekli, hogy a bringás miért az úttesten teker mikor ott a kerékpárút, az autósok meg bosszankodnak.”
 • 3. Cerwin 2009. szeptember 23. 20:48
  „A vicces az, hogy azt sem használhatjuk rendesen (Deák tér), mert jobban szeretik a gyalogosok, mint a járdát. Tegnap történt, hogy csengettem egy IQ bajnoknak, mert nem akartam elütni és ordenálé hangnemben: anyám nemi szervének kéne csengetnem. Amikor megálltam és visszakérdeztem, hogy "mi van?", azonnal visszakozott, és a másik irányba sietős lett neki. Mondjuk szerencséje volt, hogy menekült, mert elég gáz napom volt...”
 • 2. LACEE 2009. szeptember 23. 14:06
  „Van azért még teszkó felé, meg Tómalom felé, de ez édeskevés...”
 • 1. Beaubo 2009. szeptember 23. 13:09
  „De jó !
  Úgyanakkor megkérdezném a soproni önkormányzattól:
  MIÉRT MÉG MINDIG NINCSENEK KERÉKPÁRÚTAK SOPRONBAN (Deák téren kívül) ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismartoni lakos restauráltatta a balfi kápolnát

A kismartoni (Eisenstadt) Paul Szimak saját pénzéből renováltatta Balf több mint 200 éves… Tovább olvasom