Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Csak mi négyen - fotósok kiállítása a Jereván lakótelepen

Négy soproni fotográfus közös kiállítása nyílt meg a Jereván lakótelepi Lővéri Nyugdíjas Klubban.

A Soproni Fotóklub és a Lővéri Nyugdíjas Klub közösen rendezte meg tagjainak bemutatkozó tárlatát a Teleki Pál utca 20. szám alatti klubhelyiségben.

A Csak mi négyen elnevezésű kiállítás négy alkotóját teltházas a megnyitón – Prunner Lászlót, Hauszner Sándort, Sipos Ferencet és Sélley Attilát – Nagy Attila fotóművész, a Soproni Fotóklub titkára mutatta be.

Prunner László a Soproni Fotóklub tagja, aki építő kritikájával a fiataloknak sokat segített.

- Így megtanultuk azt, hogy önmagunktól és másoktól is csak a tökéletes végeredményt fogadjuk el, ne elégedjünk meg félmunkával. Szinte legendává vált Laci bácsi mondása, ha egy kép még nem érte el a művészi színvonalat, hogy „levlap", vagyis tucat fénykép művészi mondanivaló nélkül. A fekete fehér fotográfiára többünket Laci bácsi inspirált, az ő tanácsaival indultunk el a fényképezés és a laborálás útján – hangzott el a megnyitóban.

Külföldön és hazánkban egyaránt saját kiállításokon mutatta be tematikusan összeválogatott képeit. Igy a „Soproni Körképek" és a „Soproni Pantheon" c. kiállítását több helyen bemutatták. Itt kiállított képei is a fekete fehér fotográfia maradandó alkotásai. Az egymásra néző kislányok, a havon látható kerítés árny ritmusa, a mediterrán táncosok, vagy a Festőköz érdekes látószöggel történt ábrázolása mind arról tanúskodik, hogy Prunner László empatikusan áll minden témához, legyen az gyerek portré, építészet, pillanatkép. 1992 óta a Mafosz területi alelnöke, számos díj és kitüntetés birtokosa, így a több évtizedes alkotótevékenységéért viselheti a Mafosz aranydiplomás fotóművésze címet (EMAFOSZ G).

A teljes cikk >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni vasútigazgatóból a Malév élére

Berényi Jánost, a GYSEV Zrt. egykori elnök-vezérigazgatóját nevezték ki a Malév Zrt. igazgatóságának… Tovább olvasom