Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csak az SPT nyithatja meg a mélygarázst

Sopron – Még kétesebbé, még bizonytalanabbá vált a soproni mélygarázs ügye azzal, hogy megváltozott a tulajdonosi szerkezet – foglalta össze véleményét a kialakult új helyzetről Fodor Tamás polgármester.
– A banknak nincs köze a mélygarázs megnyitásához. A Petőfi tér alatti objektumot az SPT kft.-nek kell megnyitnia, mert az ő tulajdona – állítja Fodor Tamás arra reagálva, hogy a mélygarázs felett tulajdonosi jogokat gyakorló SPT Mélygarázs Kft. a Sopron Bank Burgenland ellenőrzése alá került. Korábbi interjúnkban Thomas Radil közölte: egy budapesti ügyvédi iroda lett – a bank és anyavállalata megbízásából – az SPT kft. új tulajdonosa.

A polgármester szerint a jelenlegi helyzet csak még átláthatatlanabb és kuszább, egyáltalán nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, a mélygarázs megnyitásához. – Ebben a történetben egyébként nem a város a kulcsszereplő – hangsúlyozza a városvezető. – Nem engedhetjük, hogy csorbuljon a soproniak érdeke. Természetesen mi is azt szeretnénk, ha az itt élők használhatnák végre a mélygarázst, de csakis becsületes úton és kizárólag akkor, ha műszakilag biztonságos az épület – mondta a polgármester, aki szerint kétséges Thomas Radil kijelentése a fővárosi ügyvédi iroda függetlenségéről...

Fodor Tamás
Fodor Tamás

– A Petőfi tér valóban veszélyes lehet a járókelők számára. Kikényszeríthetnénk a hatóságoknál, hogy kerítsék körbe. Ezzel azonban tovább csúfítanánk a várost, még rosszabbat tennénk a soproniaknak – reagált a polgármester arra a kérdésre, ami többek között a Kisalföld Online kiadásában is rendre elhangzik: ha munkaterület a tér, hogyhogy sétálhatunk rajta?

Fodor Tamás nemmel válaszolt arra a kérdésünkre, hogy kereste-e már a bank, számítani lehet-e a közeljövőben tárgyalásra, megegyezésre. – Értse meg, egyetlen út létezik a megoldás felé: ha az SPT kft. becsületesen jár el; megszerzi az engedélyeket, műszakilag alkalmassá, biztonságossá teszi a mélygarázst, az örökségvédelem által jelzett hibát kijavítja, azaz visszabontja a liftházat, megoldja az ezzel járó gépészeti problémákat. Akkor lesz miről beszélnünk. Én is azt szeretném, ha már itt tarthatnánk. 

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. daniii 2008. szeptember 15. 21:14
  „Jártas valaki az építőiparban?! van egy szerződés: fessék lilára az ablakereteket! ha a kivitelező nem lilára, hanem rózsaszínre és nem az ablakkeretet, hanem a párkányt festi, akkor nem azt csinálta, amire szerződött. kvázi csinálja meg amire kérték és kész! csak hát ismerni kellene az építőipart azután fikázni!

  soproni nö: szerintem maga nem teljesen normális. külső alapján ítél meg embereket? mókás. kiváncsi lennék, hogy Ön hogy néz ki:D”
 • 50. Valóság! 2008. szeptember 10. 10:09
  „Fodor polgármester egy beteg ember, betegsége miatt nem képes ellátni a feladatát. Olyan mint egy rossz tanúló más irja meg hozzászolásait és dolgozatait, aztán ő csak felolvassa, mint egy IV. osztályos diák.Szóvivője is mellé beszéál.Nem mer vitatkozni, nem tud érvelni, szonoki és meggyőző képességei hiányoznak Jogszabályokkal nincs tisztában, sem közigazgatásból, sem közgazdaságtanból nagyon hiányosak az ismertei.Nagyon rossz városvezető. a felszabadulás óta talán a legrosszabbak közé tartózik.”
 • 49. joco 2008. szeptember 10. 06:04
  „TyukeszüneK. Mert a "többtizmillásbalsikerdijas" polgármestered nem akarja.Érted? Nyilatkozgat, de soha nem mert "kiállni" egy komolyabb vitára, sem elödjével sem a m.garázst képviselökkel. De tényleg az arcusi páros által mozgatott báb miért nem hajlando egy nyilt forum keretében véleményét kifejteni és a kérdésekre választ adni? Miért? tán igy könnyebb ha valakik megirják sajtobeli nyilatkozatait.”
 • 48. intel 2008. szeptember 09. 21:33
  „Tiszteltek!

  Ha aláirárás lenne gyüjtve, és tüntetések lennének, akkor lehetne valamit elérni.
  Amig a nép nem mozdul meg, addig minden marad a régibe!

  Itt ha Fodor megegyezik az Stp-vel, megnyilhat a garázs.
  Miért nincsenek tárgyalások?”
 • 47. szombathelyi lakos 2008. szeptember 09. 17:39
  „A polgármesternek mindennel kell foglakozni nem csak a Selmeczi utcai egészségházzal, hanem a város köztisztaságának és a mély garázs megnyításának hiányával egyaránt. Ezért polgármesternek, minden soproni polgár kérésvel, kérelmére kellene válaszolni Az a nagy baj, hogy több éves, több hónapos kérelmekkre nem váalszol, nem ér rá tválasz nélkül hagyja. Ilyen a
  közigazgatás Sopronban.”
 • 46. Anogranikus 2008. szeptember 09. 17:23
  „a vén polgármester távozon a város éléről elég sok hibát elkövetett, még ha Abdaival együtt nem valja be akkor is.Elfártadtak, kiégtek alkalmatlaná váltak a város vezetésre
  2 év alatt.”
 • 45. mindigatutit 2008. szeptember 09. 16:59
  „mivan bevagy szívva,vazze,hogy nem értesz semmit”
 • 44. kendermagos 2008. szeptember 09. 16:11
  „nem értem mi a gond. kiváló üzlet a mélygarázs üzemeltetése. a bank kijavítja a hibákat, megkapja az épügyi engedélyt győrben, megnyitja a garázst és hülyére keresi magát, dőlni fog a bevétel.
  miért kell ehhez a városvezetés?”
 • 43. A valóságból a lehetőségre szabad csak következtetni 2008. szeptember 09. 09:22
  „Távolitsuk el Fodor Tamást, a méyl garázs megnyítsáának akadályából.”
 • 42. soproni nő 2008. szeptember 08. 20:54
  „Engem legjobban a nagyon taszító külseje zavar. Hogy képviselheti a várost egy ennyire előnytelen kinézetű ember? A ronda ember gonosz is ,tartja a közmondás.”
 • 41. Diszkrét 2008. szeptember 08. 10:31
  „Szégyen és gyalázta mit a polgármester megprobál csinálni. nem ismeri sajnos azt a latin közmondást, "ha kettem ugyanazt teszik az nem ugyanaz." Még kevésbé hanem is "ugyanazt teszik, csak ugyanazzal foglalkoznak."”
 • 40. KULCSSZEREPLŐ 2008. szeptember 08. 10:15
  „"Nem a város a kulcsszereplő - de nem engedhetjük, hogy a soproniak érdeke csorbuljon."

  AKKOR MOST MI VAN? - MELLÉKSZEREPLŐKÉNT TARTUNK BE?

  A "FAROK CSÓVÁLJA A KUTYÁT" - A "BEFŐTT TESZI EL A NAGYMAMÁT"?

  EZ EGY tragikomédia!”
 • 39. FREDDY/S 2008. szeptember 07. 17:21
  „Egy értelmetlen beruházásról úgy tűnik, hogy nehezen tárgyalnak az érintettek, inkább másra mutogatnak, mert az könnyebb, nemde...”
 • 38. joco 2008. szeptember 07. 11:41
  „Tomika ülj már le Dezsökével és a bankos bácsival és tárgyaljátok már meg .De nyiltan, egy forumon, tudod tomika ott ahol válaszolni is szoktak a kérdésre, söt a válaszodat meg is cáfolhatják.Tudom ez Neked mint fidesznyik -arcusi páros- bábjának szokatlan, de hátha bejönn. Vagy tán ugy gondolod hogy egy ilyen után Te mennél.-vagy küldenének?”
 • 37. jurista 2008. szeptember 07. 10:57
  „Fodor Tamásnak majdnem teljesen mindegy mi lesz ennek a kimenetele, mivel nem szándékozik megmérettetni magát 2010-ben mivel tisztában van Simon István polgármesteri székért folytatott aspirációjával. Bár ő is hoz vitatható döntéseket egyetértek,hogy 2010-ben vele van a pártnak a legnagyobb esélye a nyerésre a helyhatósági választásokon.”
 • 36. miria 2008. szeptember 07. 10:48
  „Sopron már olyan sok pénzt elvesztett a vezetők hibája miatt , hogy jo lenne már végre ha normálisan , összefogva dolgoznának . BIZTOS SOKAT VESZTETT A VÁROS , DE NEM TUDOM , HOGY A PER VÉGÉRE NYER E VALAMIT , VAGY CSAK EGYMÁSNAK JOL ODAMONDOGATTAK . EGYSZERÜEN EZ EZ EGÉSZ EGY ISZONYAT AMI ITT FOLYIK , ÉS EZÉRT HALADUNK ILYEN LASSAN ELŐRE . MINDENKIT AZ EREDMÉNY ÉRDEKEL , ÉS NEM A PÁRTÁLLÁS . Bocs a nagy betüért , de már nem irom ujbol”
 • 35. 1soproni 2008. szeptember 07. 10:12
  „34. MIRIA:
  Fodor meghallgatja a soproniak véleményét?”
 • 34. MIRIA 2008. szeptember 07. 08:48
  „FREDDY teljesen ez a lényeg , javitsák ki a hibákat , és adják át ha már megépitették . Bár szerintem sok értelme nem lesz , max a szinházi előadásoknál lesz sok parkoló benne . Ha itt sokan akarnának parkolni , akkor a másik is tele lett volna . Én autosként biztos nem fogok lemenni parkolni oda , esetleg ha fél áron lesz mint fönt . Eddig ha a várkerületen volt dolgom mindig találtam parkolot . Walter urnak ez is nagyon hibás döntése volt . biztos hogy rosszul gazdálkodott a város pénzével , mégha voltak jo ötletei is . Egy sikeres üzletembertől többet vártunk volna , párttol függetlenül. Meg lehetett volna hallgatni a soproniak véleményét is . Még szerencse nem lett mégtöbb mélygarázs .”
 • 33. joco 2008. szeptember 07. 07:09
  „4x-es he: ha nem nézed az általad felsorolt "müsorokat",honnan tudod , hogy milyenek? és tán a szavazáskor, minden balra szavazó neked "megsugta", hogy szereti gyözikét és pákot? Ja és pákod pont egy fasiszta honlapon "nyilatkozott " a honlap "szájaize" szerint.De igazad van , van közös benned pákoban, gyözikében és a "garázsban". mindengyikötöket a "mély" szin(t)vonl jellemezi.”
 • 32. fc soproni 2008. szeptember 07. 05:30
  „hehehehe! Hány évvel vagy lemaradva? Milyen 95%-ról beszélsz? Szomorú de nem ,hogy kiegyen súlyúzott hanem jobboldali média fölény van. Ez a kormánypárt gyengesége. Ülj le és számolj utána!!!!!!”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Lefejellek, te köcsög!˝ - nem vétett az orvos

Sopron–Iván - Nem marasztalta el etikai vétség miatt a megyei orvosi kamara szakbizottsága azt… Tovább olvasom