Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Buszváró a járdán, a kerékpárúton

Zsirán már második éve okoz problémát az engedély nélkül épült buszváró. A kőépületet a határozat ellenére csak félig bontották el.

Mit arról korábban beszámoltunk, a zsirai önkormányzat lebontotta az engedély nélkül épült várót, igaz, csupán a felét, mert a hátsó és oldalsó rész még áll.

A buszmegálló egyik szomszédja, Cs. Tiborné nyilatkozott: – A rendezési terv előírásai szerint négy méterre kellett volna megépíteni a várót,
ám az a házunktól csupán hatvanöt centiméterre állt – kezdte a történetét. – Ezért a ház fala vizesedett, és nem tud kiszáradni. Először a polgármestert kerestem meg, de semmi nem történt, ezt követően több hivatalhoz is fordultam. Végül nekem adtak igazat és az lett a végeredmény, hogy el kell bontani a várót. A határozat egyébként már tavaly nyáron megszületett, az önkormányzat pedig csak akkor lépett, amikor elrendelték a kényszerbontást. Ez is csupán félig történt meg. Az újabb meglepetés akkor ért, amikor a régi várót visszahelyezték, közvetlenül az ablakunk alá. Megjegyzem, a falu legforgalmasabb részéről, a fogyatékosok otthona elől hozták el a beállót. Az ottaniak most váró nélkül maradtak. Ráadásul ezt is engedély nélkül tették. Még balesetveszélyes is, hiszen félig a járdára, félig a kerékpárútra lóg.

Cs. Tiborné így folytatta: – Nekünk ebben a házban egy élet munkája van. Huszonöt éve építettük úgy, hogy a gyerekeknek és az unokáknak is megmaradjon. Korábban semmi problémánk nem volt az épülettel, azóta vizesedik, amióta ide építették a várót. Úgy vélem, a törvények mindenkire vonatkoznak, és ezeket az önkormányzatnak is be kell tartania.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvői kiállítás Lövőn

A lövői Szolgáltató és Kulturális Központban vasárnap tartották meg az esküvői kiállítást,… Tovább olvasom