Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Bősze Bea és a Gloria története

Sopron - Pár évvel ezelőtt még egy nosztalgia-zenekarral lépett fel a Fő téren a soproni Bősze Bea. Most egy elegáns CD borítójáról mosolyog ránk még két gyönyörű ifjú hölgy társaságában.
Bea hároméves volt, mikor szülei beíratták a zeneóvodába. Az alapokat a soproni Hunyadi-iskola ének-zene tagozatán sajátította el. A Széchenyigimnáziumban érettségizett 2001-ben. Három évvel ezelőtt Budapestre költözött.


– Milyen utat jártál be, ami elvezetett odáig, hogy napjainkban megjelent az első CD-tek, a Gloria?

– A gimnázium után a győri Richter János Zeneművészeti Konzervatóriumban tanultam tovább a klasszikus zenét. De nagyobb elhivatottságot éreztem a könnyűzene iránt, ezért felvételiztem a Magyar Táncművészek és Zeneművészek Szakszervezete által működtetett Kőbányai Zenei Stúdióba. Itt találkoztam Blum Józseffel, aki felfigyelt rám. Klasszikus énekórán épp Gounod–Bach Ave Mariáját énekeltem, ezt meghallotta a folyosóról. Amikor kijöttem az óráról, azonnal „lecsapott rám", és elmesélte ötletét, a Gloriát. Megkérdezte, hogy lenne-e kedvem hozzá. Hát volt...


– A borítón az olvasható, hogy a dalok crossover stílusban hallhatók. Mit jelent ez?

– Klasszikus és örökzöld műveket dolgoztunk fel három szólamban, mai modern hangszerelésben. Mi hárman, Tótpál Szilviával és Jelinek Zsuval, valójában három különböző zenei világból érkeztünk az együttesbe. Az opera, a musical és a pop műfajok találkoznak a lemezen. Ennek eredménye egy izgalmas, a klasszikus értékeket felsorakoztató mai, modern lemez. Megtalálható rajta Lehártól Pucciniig, Bachtól Bizet-ig klasszikusok, valamint a Rómeó és Júlia, a Zorro, A szépség és a szörnyeteg világhírű zenéje mellett Farrés és Quarantotto egy-egy nagy sikerű slágere is.

A lemez borítójáról három gyönyörű hölgy mosolyog ránk. Középen Bősze Bea.
A lemez borítójáról három gyönyörű hölgy mosolyog ránk. Középen Bősze Bea.

– Komoly kiadó áll mögöttetek, holott a semmiből kerültetek elő. Honnan a bizalom felétek?

– Tavaly januárban felénekeltük az első dalunkat, az Ave Mariát Blum József feldolgozásában. Ennek köszönhető, hogy elindult az együttes. A felvétel nemcsak minket lelkesített, hanem az m1 Napkelte című műsorának szerkesztőit is, akiknek rögtön megtetszett a produkció. A tv-adás után pár nappal felkerestük Környei Attila menedzsert. Habozás nélkül igent mondott nekünk. A Sony BMG Kiadó azonnal lemezszerződést kínált, amit mi egy héten belül aláírtunk. Nyár végére elkészültünk a stúdiómunkákkal, így tavaly októberben az üzletekbe került a Gloria első lemeze Ave Maria címmel.


– Menedzsereitek milyen fantáziát látnak bennetek és milyet láttok ti magatokban?

– Megálmodónk, hangszerelőnk, Blum József és Környei Attila is nagyon bízik az együttes sikerében. Mi magunk pedig mindent megteszünk azért, hogy minél többen vigyenek haza minket otthonukba és zárjanak a szívükbe. Szeretnénk, ha dalainkkal egy kis nyugalmat csempészhetnénk a rohanó hétköznapokba.


– Hol találkozhat veletek a közönség és mikor ismerhetnek meg titeket a soproniak?

– Reméljük, hogy minél hamarabb találkozhatunk a soproniakkal. Nyáron az együttes egy nagyzenekarral együtt országos lemezbemutató koncertkörútra indul. Bízunk benne, a közönség bárhol legyen is – a Kisalföldön vagy az ország másik felén –, kíváncsi lesz a Gloriára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt ház az éjjeli menedékhelyen

Sopron - A fagyos éjszakák már idén is követeltek áldozatot hazánkban. A hajléktalanellátásban… Tovább olvasom