Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Borünnep borremekekkel

Az Erhardt Borházban adták át – borvacsora kíséretében – a Soproni Vendéglátók Bora 2007 kitüntető címeket.
Az Erhardt Borházban adta át szombaton este – borvacsora kíséretében – a Soproni Vendéglátók Bora 2007 kitüntető címeket a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Soproni Régió vezetősége. A szövetség elnöke, Mészáros Tibor elmondta, az este főszereplői a borok voltak, olyan ételpárosítással, amelyek kiemelték és megerősítették azok legjobb tulajdonságait. Végh Mihály titkár ismertette a decemberi borverseny eredményét. Ezt követően a díjazottak bemutatták nyertes borukat. A kitüntetés rangját jelzi, hogy e naptól kezdve a pincészetek a palackokon, melyek e nemes nedűket rejtik, szabadon szerepeltethetik az elért címet.

Mint arról a Kisalföld beszámolt, a megmérettetésre összesen 28 minta érkezett, közülük nyolc volt fehérbor, húsz pedig vörös. A bírálók 100 pontos rendszer szerint értékelték a borokat. Fehérbor kategóriában a Vincellér-ház 2005-ös zöld veltelinije, a vörösborok közül a Pfneiszl-pincészet 2003-as szüretelésű cabernet sauvignonja, a késői szüretelésű borok versenyében pedig az Iváncsics-pince zöld veltelinije lett az első, amelyet 2004-ben szüreteltek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes lehet az internethasználat

A fiatalokat érintő veszélyekre hívta fel a figyelmet az Insafe, a biztonságos internetezést propagáló nemzetközi szervezet. Felméréséből kiderült, a gyerekekre és serdülőkre komolyabb veszélyek leselkednek a világhálón, mint azt korábban gondolták. Az utóbbi időben megszaporodott a gyerekeket ért atrocitások száma. Tovább olvasom