Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Borban fürödtek három napon át a Kisvárkerületen

Soha nem volt soproni borrendezvényen akkora látogatottság, mint a Soproni Szüret szombati napján.

˝Pozitívan csalódtunk, ennyi emberre nem számítottunk a Soproni Szüreten. Soha nem volt akkora látogatottság egy soproni borrendezvényen sem, mint a szombati napon. Az embereket érdekli az igényes szórakozás, sokan mind három nap ellátogattak˝ - kezdte portálunk érdeklődésére Rigler Zsolt szervező, a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A szervező elmondta, tökéletes idő volt, a borosgazdák kiállítása mellett a programok is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A résztvevők kulturáltan borozgattak, társaságban voltak, beszélgetni tudtak, igazi társadalmi eseménynek számított a program.

˝A szombati nap okozott kellemetlenségeket, ennek ellenére vasárnap is nagyon sokan kilátogattak. A következő években minderre felkészülve a felmerült problémákat megoldjuk. Szombathelyről nagyon sokan érkeztek, amire nem is gondoltunk, de gyorsan reagáltunk a történésekre, s mindenki biztonságban volt˝ - fogalmazott Rigler Zsolt, aki elmondta, a Kisvárkerületen nagyobb volt a hely, több padot, standot fel tudtak állítani, mint a Fő téren. A felújítási munkálatok, esküvők miatt helyveszteséggel járt volna, ha ott tartják a rendezvényt, a Fő tér sokkal kisebb fesztivál lebonyolítására alkalmas helyszín.

˝Tökéletes megoldás nincs, de a tapasztalatok alapján a jövőre vonatkozó koncepciókat elkészítjük, s a problémákra megoldást találunk˝ - zárta a szervező, aki ezúton is köszönetet mond a Kisvárkerületen élőknek toleranciájukért, a sikerhez ők is hozzájárultak.

Iváncsics Zoltán, az Iváncsics Pince képviseletében elmondta, a tavaszi borünnephez viszonyítva is jóval többen voltak a rendezvényen. ˝Sokkal több bor fogyott, sok volt a kóstoló, akik kulturáltan fogyasztottak. Elsősorban a fehérborok fogytak nálunk, s érdekes, hogy a késői szüretelésű desszertborok iránt is nagy volt a kereslet˝ - fogalmazott a borosgazda.

Hozzátette, fontosnak tartja az ilyen rendezvényeken való megjelenést, ahol a fogyasztó közvetlenül találkozhat a termelővel. ˝Kiváló alkalom a termékeink bemutatására, aki elsősorban Sopronban és környékén kínálja borait, annak feltétlenül ott kell lenni˝ - zárta.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Lárika 2011. szeptember 12. 21:59
  „A Deák téren hol? A fűben, vagy a virágágyásokban? De a Kisvárkerület tényleg túl szűk...”
 • 23. r, 2011. szeptember 07. 18:52
  „Kedves Szervezők! Gratulálok a Szüreti napokhoz, minden tökéletes volt: borok, műsorok, zene...csak a helyszín nem. Nekem a legnagyobb gondot a pénteki ügyintézés okozta, hiszen a Várkerületen van több bank, pénzintézet, boltok, szolgáltatók. Már otthon, indulás előtt meg kellett tervezni a lehetséges parkolást, ami rendezvény nélkül sem egyszerű dolog a város ezen részén(sem).Ráadásul most lett zsákutca a Várkerület szervíz útja is,az OTP-vel szemben.Szóval ez sokaknak okozott bosszúságot. Javaslom én is az előttem szólókkal együtt a Deák teret, ott egy-egy útszakasz lezárásával sem lenne ekkora parkolóhely veszteség. (Pld Erzsébet utca- Mátyás király utca közötti szakasz lezárása a Deák téren.) De ezek ellenére a rendezvényen jól éreztük magunkat, Ocho Macho jó választás volt!!Replay ,please! :))”
 • 22. soproni 2011. szeptember 07. 15:02
  „Antialkoholista vagyok,tehát engem nem érintenek az árak,de elgondolkodtam...... 1dl bor + pohár bérlés= 600 ft? Ennek ellenére "borban" fürödtek a látogatók?”
 • 21. mediator 2011. szeptember 07. 10:11
  „sup7ra!
  Igazad van, érthetetlen, hogy a borászok miért duplázzák meg az áraikat. Nonszensz, hogy 300 Ft. egy deci jófajta bor. Ez így nem borünnep, hanem a borászok pénztárcájának a nagy ünnepe. Az lenne igazán a soproni bor ünnepe, ha normál (termelői) áron adnák, hovatovább annál is olcsóbban a boraikat. Ebben az esetben is pénzüknél maradnának, mert akkor a fogyasztás nőne meg, sőt, a hangulat is fokozódna... :)”
 • 20. zoltee 2011. szeptember 06. 22:32
  „17. mediator: rosszul fogalmaztam. Nagyon bízom abban, hogy a deák tériek örülnének neki többségében, vagy mindannyian, de eddig az a tapasztalatom sajnos, hogy általában mindenhol van "hőzöngő". És hát ott ez a számok miatt nagyobb számú lehet, sajnos...”
 • 19. sup7ra 2011. szeptember 06. 19:00
  „Valahogy úgy érzem,hogy a borok többsége egy átlagos hétköznapon nem kerül "ennyibe".No meg nem ártott volna vagy üríteni a "toi-toi"-okat vagy többet kitenni.
  Ettől függetlenül jól éreztem magam.”
 • 18. kisske1 2011. szeptember 06. 15:58
  „Borban és szemétben!”
 • 17. mediator 2011. szeptember 06. 14:14
  „Zoltee, ha Te várkerületi vagy, és örültél a rendezvénynek, miért gondolod, hogy a Deák tériek nem tennék ugyanezt?”
 • 16. zoltee 2011. szeptember 06. 13:22
  „Igazából nem értem a problémát. A szombat este valóban erős volt, és érdemes lenne elgondolkodni valóban azon, hogy ilyenkor az Ötvös utcától mondjuk a Lacknerig lezárják a Várkerületet, akár csak a hétvégére is. Biztonságérzet az valószínűleg növekedne. A Deák téren viszont rengeteg a lakó, akik (gondolom, tudván, hogy a Belvárosba költöznek vagy vesznek lakást) mégis háborognának, mert mi már csak ilyenek vagyunk. Irigyek és rosszindulatúak.

  Én a Várkerületen lakom, és nemhogy problémának éltem meg a helyszínt, hanem örültem, hogy néhány lépésre egy ilyen rendezvény található. Nem kellett utazni, parkolni, nyugodtan ihattam meg néhány pohár bort, stb.

  A mulatós zenéről meg annyit: nincs azzal se baj, ha jól csinálják, de ez most nem az a rendezvény volt. Évek óta az egyik (számomra, persze ez szubjektív) legvonzóbb műsor volt, élen az Ocho Macho-val.

  Tehát, részemről: jó a helyszín, de érdemes lezárni a Várkerület ezen szakaszát, szerintem.”
 • 15. intar 2011. szeptember 06. 12:23
  „"Kulturáltan" fürödtek a borban üveges tekintettel, eltorzult arccal....”
 • 14. mediator 2011. szeptember 06. 09:41
  „Kedves Szervezők! Ne tessenek túl sokat agyalni "a jövőre vonatkozó koncepción", mert tisztán látszik, hogy ilyesfajta rendezvényre legalkalmasabb helyszín a Deák tér. Ehhez nem kellenek tanulmányok, ehhez egyszerűen szem kell.
  De a mostani helyett, amolyan kisebbik rossz gyanánt még a Fő tér is befutó lehet.”
 • 13. RONIN 2011. szeptember 06. 07:52
  „ÍHeringparti drágán...
  Túl kicsi a hely és túl sok ( ;) ) az ismerős..
  gagyiság+nagyon ócsómacsó...”
 • 12. Gabika22 2011. szeptember 06. 06:53
  „Lenne itt hangulat! Csak nem olcsó macsókat kellene hívni, hanem muzsikusokat, mulatós zenét stb...”
 • 11. calcio 2011. szeptember 05. 23:28
  „nem lenne semmi gond,ha lezárják a várkerület ezen részét.”
 • 10. ooooo 2011. szeptember 05. 22:38
  „hóvirág12!

  akkor aztán azt a maradék hangulatát is elvesztené, ami van.”
 • 9. hóvirág12 2011. szeptember 05. 22:13
  „LordByron!

  Meg tuti, hogy az ottlakók is repesnének az örömtől, hogy 3 napig (+1 nap kipakolás + 1 nap lebontás) semmi, de semmi pihenésük nem lenne!

  Tudod mit? Tartsák a TE házad előtt! :-D

  Miért nem tartják az ilyesmi rendezvényeket pl. a Plazanál? Ott sokkal kevesebb a közvetlen szomszéd.... és ha a parkolást megtiltják az autómosótól kifelé, akkor még a hely is rengeteg! (igen, pénzbe kerül a Plaza területét kibérelni, de mi van ingyen manapság?)”
 • 8. csingilingi 2011. szeptember 05. 21:13
  „Minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak még szomjas vagyok!”
 • 7. Karcsika 2011. szeptember 05. 19:33
  „Tényleg, mikor kezdik felújítani a Várkerületet?”
 • 6. LordByron 2011. szeptember 05. 18:41
  „Hát bármit is mondanak a szervezők, a Fő téren és a környező utcákban, illetve a Fórum résznél, jóval nagyobb a hely mint itt. Persze a legalkalmasabb a Várkerület Pannónia-Mária-szobor közti szakasza lenne. Mindenki kibírná 3 napig, hogy ne arra menjen.”
 • 5. zorbas10 2011. szeptember 05. 17:52
  „Nekem bejött!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a felújított sportöltözőt Fertőendréden

Mintegy kettőmillió forintból, a LEADER pályázaton elnyert támogatásból újították fel a sportöltözőt… Tovább olvasom