Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Biztonságosabb lesz a kereszteződés Sopronban a Besenyő és a Bánfalvi útnál

Jó lenne valamit kitalálni az illetékeseknek a Besenyő és a Bánfalvi út kereszteződésébe, mert heti szinten történnek balesetek - fogalmazták meg aggodalmukat a környéken lakók.
Valóban veszélyes a csomópont, gyakoriak a karambolok. A Besenyő utcán közlekedőknek stoptáblájuk van, viszont a Bánfalvi út nagy forgalmú, sokszor elfogy a keresztutcában várakozók türelme, úgy gondolják, még átférnek két kocsi között, de nem. A belátással is problémák vannak, ha sok a parkoló autó. A balesetek többnyire az elsőbbség meg nem adása miatt következnek be.

Szerencsére nem jellemző a személyi sérüléses baleset ebben a kereszteződésben, de koccanásból valóban sok van

– mondta megkeresésünkre Mágel Ágost, az önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnöke. – Felvettem a kapcsolatot a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályával és a közútkezelővel, melyhez a Bánfalvi út tartozik. Az a döntés született, hogy szaggatott vonallal körülhatárolt, sárga színű útburkolati jelet festenek fel a kereszteződés közepébe. A sraffozás messziről felhívja az autósok figyelmét a különösen veszélyes helyre – tette hozzá Mágel Ágost, aki egyben óvatosságra, türelemre és toleranciára intette a közlekedőket.
A Bánfalvi út nagy forgalmú, sokszor elfogy a keresztutcában várakozók türelme, ezért gyakoriak a koccanások. Fotó: Magasi

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni olvasónk vitába szállt a TV szolgáltatóval

Soproni olvasónk vitába szállt a TV szolgáltatóval
A szolgáltató elismerte: hibáztak. Tovább olvasom