Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Bírósághoz fordul a fertődi jegyző

Az ügy kirobbanásakor mindenki számára világos volt, hogy ez semmi más, mint a polgármester kicsinyes bosszúja - állítja dr. Füzi Norbert, Fertőd jegyzője.

Mint arról beszámoltunk, Fertőd képviselő-testületének fegyelmi tanácsa megrovással sújtotta dr. Füzi Norbert jegyzőt, mivel véleményük szerint gátolta a polgármester munkáját, az adott utasításait nem hajtotta végre, tevékenysége az önkormányzat gazdasági érdekeit és a polgármesteri hivatal működését is veszélyeztette.

A jegyző a napokban kapta kézhez a megrovás írásos dokumentumát.

– Az ügy kirobbanásakor mindenki számára világos volt, hogy ez semmi más, mint a polgármester kicsinyes bosszúja, amiért korábbi köztisztviselői munkájával összefüggésben elkövetett súlyos szabálytalansága miatt mint munkáltatója fegyelmi büntetésben részesítettem – mondta a Kisalföld megkeresésére dr. Füzi Norbert.

Füzi Norbert szerint az ellene felhozott vádpontok megalapozatlanok.
Füzi Norbert szerint az ellene felhozott vádpontok megalapozatlanok.


– Tavaly novemberben Fertőd alpolgármesterétől – a képviselő-testület döntése alapján – jegyzői munkámért elismerő oklevelet kaptam. Az időközi választások eredményeképpen megválasztott új képviselő-testület – melynek egy tagja kivételével egyetlen percet sem dolgoztam együtt – azzal igyekezett lojalitásáról biztosítani a polgármester urat, hogy az első intézkedései között megindított ellenem egy koncepciós eljárást. A vádpontok mindegyike szakmailag teljesen megalapozatlan, amelyeket pontról pontra bizonyítékokkal alátámasztva cáfoltunk az eljárás során, ám ezeket a vizsgálóbiztosi jelentésen alapuló döntésnél egyáltalán nem vették figyelembe. A döntés, valamint az eljárás is számtalan szabálytalanságot tartalmaz – amiket egyébként a kormányhivatal is jelzett a képviselő-testületnek –, ezért természetesen a rendelkezésre álló jogorvoslati határidőn belül keresetet fogok benyújtani a munkaügyi bírósághoz.

– A kormányhivatal törvényességi felhívást tett a fertődi képviselő-testület részére: a jegyző fegyelmi ügyében a fegyelmi tanáccsá alakuló képviselő-testület jogosult dönteni. Így a testület jogszabálysértő módon járt el, amikor tagjai közül fegyelmi tanácsot választott – közölte érdeklődésünkre a megyei kormányhivatal szóvivője, Paár Veronika. – A kormányhivatal hatásköre az önkormányzatok törvényes működésének felügyeletére, ellenőrzésére terjed ki. A fegyelmi tanács döntésével, jogszerűségével kapcsolatban tehát nem a kormányhivatal, hanem a munkaügyi bíróság jogosult döntést hozni.

– A jegyző „kicsinyes bosszúra" történő hivatkozása valótlan és nevetséges – szögezte le Kocsis Ferenc, Fertőd polgármestere, aki kifejtette: Füzi Norbert az időközi választások (2012. január 16.) óta betegállományban van, azóta nem jelent meg munkahelyén, nem adta át a folyamatban lévő ügyeit. Ezen naptól a város jegyző nélkül működik és e tény nagyban nehezíti az önkormányzat munkáját.
– A kormányhivataltól kapott levél arra szólított fel bennünket, hogy igazoljuk, miért kellett fegyelmi bizottságot választani. Ennek az az oka, hogy a hét képviselőből négyen érintettek az ügyben, tanúkként álltak a fegyelmi bizottság előtt, így tehát határozatképtelen maradt volna a testület. Tudomásom szerint az eljárás lefolytatása törvényes volt, annak ellenére, hogy – mint arról a fegyelmi bizottság tájékoztatott – két jelenlegi képviselőnk is akadályozta, sőt, veszélyeztette az eljárás jogszerűségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni gyilkosság: vissza a lőtérre

Várhatóan még a hónap második felében elviszik a soproni kettős gyilkosság helyszínére a három gyanúsítottat. Tovább olvasom