Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Biczi: Újabb 40 millió kommunikációs kiadásokra, a városháza cáfol

Biczi László szerint, a sajtóiroda létrehozásával 40 millió forinttal növekedett a önkormányzat kommunikációsa kiadása. A városháza szerint ez az állítás valótlan.

Ezen a 40 millión felül, több mint 100 milliót költ a Fideszes városvezetés a saját kommunikációjának erősítésére - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Biczi László (MSZP), önkormányzati képviselő. Évente! Az elmúlt ciklusban nagyjából fél milliárd Forint úszott így el. És akkor most, amikor világossá vált, hogy a Fideszes kormány, ígéretei ellenére, nem ad több pénzt a városnak, amikor világossá vált, hogy több hitelt nem tud a város felvenni, mert már akkora az adósságállománya, a Fideszes városvezetés nem takarékoskodik a kommunikációs pénzeken. Ugyanúgy eltartja a város két tévéjét, gyakorlatilag saját pártújságot finanszíroz, mintha mi sem történt volna. Ezek tetejébe, most 40 millióból, még egy vadonatúj sajtóirodát is felállít.

Ugyanakkor, az iskolákban nincsen pénz már lassan krétára sem. A városvezetés 800 millió forintot von el az iskoláktól, óvodáktól, egyéb intézményektől. A kórház a működőképessége végére sodródott. Az intézményekben dolgozók étkezési és egyéb juttatásaikat veszítik el, mert a Fidesz megalkotott egy gazdagokat támogató adórendszert és mert a Fideszes városvezetés 100 milliókat költ kommunikációra - tette hozzá a politikus.

Világosan látszik a szándék. A média minél nagyobb uralása, az önkormányzati pénzek, a város pénzének osztogatásával, hogy minél kevesebb helyen lehessen rámutatni a teljesen elhibázott Fideszes politikára!

Lehet sok mindenért kritizálni a szocialistákat, de ilyen akkoriban nem volt. Régebben közvetítették az önkormányzati üléseket, akkor a tévékben, rádiókban, de még az újságokban is kerekasztal beszélgetések voltak. Mióta a Fidesz vezeti Sopront, ilyent még csak nyomokban sem látni.

Vajon miért, vajon mitől félnek?! A visszamutogatáson kívül semmilyen ész érvet nem hallunk! - zárta Biczi László.


A sajtótájékoztató kapcsán megkerestük a soproni önkormányzatot is.

- Az információhoz való jog emberi alapjog, abban tehát nincs semmi meglepő, ha az önkormányzat a soproniak tájékoztatása érdekében támogatja a helyi médiát. Bár az MSZP-vel sok területen másképpen gondolkodunk, ezt ők is fontosnak tartották, hiszen 2006-ban Kalmár István alpolgármesterként öt évre szóló, évi közel 100 millió forintos helyi médiatámogatásról írt alá szerződést. Ezek után a Kalmár pártelnök vezette MSZP-sek jelenlegi nyilatkozata nehezen értelmezhető. Az az állításuk pedig, hogy negyvenmillió forintból sajtóiroda jött létre a városházán, tényszerűen nem igaz - reagált Kuslics Balázs a városháza sajtófőnöke.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. c77 2011. február 28. 18:08
  „23
  "veszem a gondolataidat" , megértelek, hiszen az ész annyi benned, mint a "strucban" A szeme nagyobb, mint az agya különben ::::..&:”
 • 23. pkajos 2011. február 27. 11:21
  „22. c77

  .. hogy minek? Esetleg miért?
  Egyebek mellett azért, hogy udvariasan, diszkréten felhívjam a figyelmedet arra, hogy ne csinálj még nagyobb ökröt magadból..
  Persze ez eddig nem nagyon sikerült -sajnos.”
 • 22. c77 2011. február 27. 11:09
  „21
  Ébredés itt vagy "de minek"?”
 • 21. pkajos 2011. február 26. 11:18
  „..Talán azért, mert c77 válaszában a "szép jövőt a kaukázusban" beszólást primitívnek tartottam?

  ...vagy mert a város első emberének a pazarlást kifogásoltam a több milliós szabadságmegváltás miatt- egy ennyire eladósodottvárosban.. amikor volt 2-3 alpolgármester aki vezethette volna addig a Várost amíg a megérdemelt szabadságát tölti Fodor úr?

  ... estleg a Helyi Témára kidobott több 10 millió elpazarlására tett észrevételemre volt valaki "túlérzékeny" ?

  ... vagy az nem tetszett, hogy pozitívan látom az ellenzék egyes tagjainak a küszködését, hogy annak ellenére, hogy az erősebb kutya hatás miatt a "végeredmény " nem kétséges sea Városban, sem az Országgyűlésben?

  Melyik észrevétel nem jogos, vagy nem igaz ?”
 • 20. pkajos 2011. február 26. 11:09
  „hipp és hopp Eltünt a hozzászólásom... Miért is?”
 • 19. c77 2011. február 25. 18:44
  „lacika gyenge vagy mint a ......!
  Most már 3X irtam?
  Szép "jövöt a kaukázusban"!!!
  Ja és ne légy "bady" ez oldalon. Oszthatod szorozhatod az "észt a pártodban".!!!!”
 • 18. Biczi_László 2011. február 25. 15:17
  „Kedves ÁrtatlanBárányka!
  A költségvetés vitájában konkrét számokat soroltam, sőt kifejtettem, hogyan lehetne hatékonyabban működtetni az intézményi rendszert, pontosabban arról beszéltem, hogyan kellene elindulni ezen az úton.
  A válasz meglehetősen lekezelő és nagyképű volt. A lényege az volt, hogy ők minek egyeztessenek egy 3-fős akármicsodával (t.i.:mszp frakció), jobb lenne, ha nem bölcselkednénk annyit és egyébként sem veszik jó néven, hogy véleményt mondunk! Amúgy éppen 13 módosító javaslatom volt. Azért ez konkrétum.

  Sajnálom, hogy ekkorát fordult úgy 5 évvel ezelőtt. Ez, mindenképpen a mi felelősségünk, akármi is volt a végső lökés! Nem kárhoztatom, de nem értek egyet Önnel!”
 • 17. Biczi_László 2011. február 25. 15:12
  „Kedves nagypityu!
  Igazán kedves Önöktől, hogy szerették a kutyájukat, azt gondolom, ez így helyes.
  Nem tudom, mit tett, vagy mit nem tett Juhász Ferenc, nekem úgy tűmik, hogy annó bejött a nokiás doboz, hát most kellett egy viszkisüveg. (elnézést a fonetikus írásért) Azért halkan megjegyezném, hogy nem csak a szocik telefonálnak nokián, sőt biztos vagyok benne, hogy a viszkit is sokan szeretik. Azt sem tudom persze, hogy vajon tényleg rendben voltak-e az Ezüsthajó, a Happy End és egyebek üzeletei, vagy azt sem tudom biztosan, hogy vajon jó-e, ha olyanok számoltatnak el, akik maguk is meglehetősen fura ügyekbe keveredtek. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a közéleten kívül is tele van a világ gazemberekkel.

  Azt azonban tudom, hogy a soproni városvezetés nem gazdálkodott helyesen, felélte a felvett hiteleket, azokból nem maradt semmi. Tudom, hogy történtek fejlesztések, de nem is kell olyan nagyon ironizálnom, ha azt mondom, az egyetlen komoly beruházásuk egy fél Fő tér felújítás.

  A Helyi Témával nem az a gond, hogy a soproni városvezetést dicsőíti, hanem, hogy véleményem szerint egy silány pártlap mutációja. Ezt nem szabadna finanszírozni a város pénzéből.
  És végül ne feledje, mások hibái nem lehetnek felmentések a mi bűneinkre!”
 • 16. Je.Ta. 2011. február 24. 22:40
  „Laci!
  Miert nem irsz erröl a BALSZEMEN?”
 • 15. ÁrtatlanBárányka 2011. február 24. 21:49
  „Biczi Úr!
  Egyáltalán nem kellene magának semmin sem csodálkozni!
  Maga/maguk sem csinál semmi egyebet, mint sárdobálást. Egymásra mutogatnak, egymásra kennek olyan dolgokat, melyben gyakorlatilag mindenki benn van/volt.
  Továbbá maga ne kárhoztassa a támogatások megkurtítását, miközben a kedves Kalmár elvtársa 10.000 ezer Forintért bérel egy tekintélyes méretű belvárosi ingatlant, és további támogatásért kilincsel!!!! Előbb a pártjuk táján tegyenek rendet, aztán mutogasson a másikra.
  Esetleg lehetnének konstruktív ötleteik, mit hogyan kellene. Mert jelenleg ugyanazt csinálják, mint a Fidesz 2002-2008-ig. Minden határozatra, döntésre rávágják, hogy az úgy nem jó, de azt nem tudják megmondani, hogy hogyan is lenne jó!
  És mielőtt kárhoztatna engem, én korábban MSZP tag voltam, de "sajnos" sikerült engem kiábrándítaniuk. Pedig akkor még csak 2006 eleje volt.”
 • 14. nagypityu 2011. február 24. 15:26
  „Tisztelt Biczi Úr!

  Volt egyszer egy kutyánk aranyos volt és kedves, de rettentően buta és semmit sem akart megtanulni, de azért szerettük mert a mi kutyánk kölyke volt...

  Szóval Ön "csodálkozik". Min Biczi Úr? Min? A fentiekre való hivatkozással a hely rövidsége miatt nem bonyolódnék magyarázkodásba, azonba ide illesztek egy linket, amit a kisalföld a szólásszabadság jegyében majd kitöröl.
  ( Aranyos összjáték ez a hatalom és a média között...)
  Ne ijedjen meg nem a kúnbélás rothmanós veseleverős múltjukat vagdosom a magam és a családom nevében a fejéhez! Nem! A JELENT Biczi úr a jelent! Mai hír:

  http://www.hir24.hu/belfold/221320/juhasz-elismerte-o-engedelyezte-az-ingatlanmutyit-.html

  "Mint tegnap arról a hírTV beszámolt Fapál László egy olyan 150 négyzetméteres, padlófűtéses, klimatizált, szaunás ingatlan tulajdonjogát szerezte meg 22 millió forintért, amiért korábban a minisztérium 65 millió forintot fizetett. A hírTV szerint az érvényben lévő szabályozás szerint az ingatlant 15 évig el sem adhatta volna az állam, ezért volt szükség a miniszteri engedélyre.

  A HM-es vesztegetési ügy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja - egyébként kétéves közigazgatási államtitkársága alatt - három szolgálati lakáshoz jutott, mindegyiket meg is vette."”
 • 13. Csetneky 2011. február 24. 11:11
  „ujidok

  Ez az éhezés meg egyre rosszabbul élés sántít egy kicsit. Nemrég ovashattuk, hogy szinte az összes hozzászólónak 5-10 millája volt a magánnyugdíjpénztárban. Éhezik? Azt is olvashattuk, hogy az egyre rosszabbul élők hány száz millió eurót vittek osztrák bankba illetve költöttek el Ausztriában. Akkor most hogy is van ez?

  Egyébként pedig a kérdést roppant egyszerű eldönteni. Meg kell nézni a papírokat, mire ment a 40 milla. Ha a papírokon az szerepel, hogy sajtóiroda lett belőle, akkor Kuslits hazudik. Ha nem az szerepel, hogy a 40 millából sajtóiroda lett, akkor Biczi hazudik. Szerezze meg a Kisalföld a papírokat és tegye közzé!”
 • 12. mindigatutit 2011. február 24. 09:17
  „"hiszen 2006-ban Kalmár István alpolgármesterként öt évre szóló, évi közel 100 millió forintos helyi médiatámogatásról írt alá szerződést. Ezek után a Kalmár pártelnök vezette MSZP-sek jelenlegi nyilatkozata nehezen értelmezhető. "-bakker ,ezért kaptatok 2/3-ot ,hogy ne legyen ugyanaz ,mint volt.de látjuk,hogy qvára visszaéltek vele.hiába,kutyából nem lesz szalonna!!!”
 • 11. ujidok 2011. február 23. 21:58
  „Kedves László!
  Az ébredés ideje elkezdődött!
  Ma már a Tárki is egyértelműen mutatja, hogy az ország nagyon rossz irányba halad!
  Semmi sem változott a kormány váltással, csak az, hogy a szegény és közép réteg egyre rosszabbul él!

  Ma, holnap pedig, város szinten is ezzel találkozhatnak az állampolgárok!”
 • 10. Biczi_László 2011. február 23. 21:23
  „Mindig volt bennem egy enyhe csodálkozás, mikor olyanok vádolnak pl. engem kommunizmussal és kommunista örökséggel, akik a legsötétebb kommunista diktatúrák módszereit pártolják. Szerencsére az olyan balga óhajok, hogy még 500 évig maradjunk csendben, ma 2011-ben inkább viccesen hangzik, mint hogy bosszankodjunk felőle.
  A politikai ellenfél elhallgattaásának a szándéka ugyanis, egyértelműen diktatórikus törekvés.

  Azt gondolom, vannak dolgok, amikből nekünk is tanulnunk kell és másképpen kell csinálnunk! Kifejezetten vállalhatatlan dolgokat nem tudnék mondani a szoci városvezetés idejéből, olyant, amit nagyobb körültekintéssel kellett volna intézni igen. A Globex-ről, nekem az újságokból vannak infóim, de úgy tudom, ott ciklusokon átívelő bénázásról beszélhetünk, nem is feltétlenül korrupcióról, hanem kifejezetten bénázásról. Az egyetlen valamire való eredményt, éppen a Walter féle vezetés érte el, akiknek aligha volt valami köze a Globex ügyhöz. De ez egy igencsak szerteágazó és indulatokat és egyéb érzelmeket felkorbácsoló téma.

  A Deák tér, kifejezetten sikeres beruházás volt, amit szintén a Walter féle városvezetés kezdett el. Készült egy felmérés, ahol a soproniak 80%-a elégedett a Deák térrel. De ha valaki igyényli, szívesen küldök neki képeket a régi, lepusztult térről.

  Végül! Senkit nem ment fel a saját hibái alól, a másik tévedése! Most már 5. éve a Fidesz vezeti a várost!!!!”
 • 9. Spani 2011. február 23. 21:08
  „Globex ügy - Gimesi polgármester - Fidesz”
 • 8. BsBe 2011. február 23. 20:50
  „az iskolákban nincsen pénz már lassan krétára sem. A városvezetés 800 millió forintot von el az iskoláktól, óvodáktól, egyéb intézményektől. A kórház a működőképessége végére sodródott. Az intézményekben dolgozók étkezési és egyéb juttatásaikat veszítik el, mert a Fidesz megalkotott egy gazdagokat támogató adórendszert és mert a Fideszes városvezetés 100 milliókat költ kommunikációra - tette hozzá a politikus.”
 • 7. vlajos43@gmail.com 2011. február 23. 20:38
  „Kedves Biczi László ló lenne ha egyszer visszatekintenének a Globex ügytől a tűzoltó laktanyáig. Azután lehet reklamálni, majd a csodálatos mélygarázs és Deák tér sikerült átalakítása mint javasolt téma.”
 • 6. nagypityu 2011. február 23. 20:27
  „A Fidesz tragikusan pancser !!! andyvajnákat nevez ki mellébeszél. Szájer Józsi a bu.-zi felvonulásért aggódik! Mikor aggódott a Magyar vállalkozásokért? Tehát sok jogos kritika érheti őket , ráadásul szegről végről a komcsik rokonaiból áll sőt ...

  Ennek ellenére nektek jogutód kommunistáknak csöndben kéne maradni még kb. 500 évig amíg vezekeltek !!!”
 • 5. SZILAJ 2011. február 23. 19:41
  „Ha valaki éhes, ne éhezzen: Egyen...
  Ha pedig azért éhezik, mert nincs munkája: Menjen el dolgozni...
  Ilyen eccerű ez kéremszépen.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű Sopron a belföldi utazók körében

Összességében nem változott a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak száma alapján a… Tovább olvasom