Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Biczi: A soproni MSZP is felveszi a kesztyűt

Az egyik, soproni Fidesztől jött rágalmazás után a helyi MSZP kénytelen volt megtenni a jogi lépést - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Biczi László, önkormányzati képviselő.

- Hétfőn a Parlamentben a Fidesz cinikus és egyben alattomos ultimátumot adott több, mint hárommillió magyar embernek, azt mondva: vagy önként odaadod a kormánynak, az eddigi, nyugdíjas éveidre gyűjtögetett pénzed, vagy nem kapsz nyugdíjat az államtól - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Biczi László (MSZP), önkormányzati képviselő.

- Ilyen mértékű igazságtalanságot, nem lehet és nem is szabad szó nélkül hagyni. Ezért a soproni MSZP részt vesz, abban az országos kezdeményezésben, amit már több százan írtak alá itt, városunkban. Ebben nevünket is vállalva tiltakozunk, a Fidesz, jövőt felélő politikája ellen, a választási ígéreteikben, ugyanis szó nem volt ezekről az egészen elképesztő döntésekről. Ezen túlmenően, január elején nyilvános fórumot szervezünk, ahol szakemberek és politikusok fogják elmondani véleményüket a mostani hibás és káros fideszes politikáról.

Biczi László hozzátette, azt tudják, hogy a Fidesz már régóta nem fiatal, de most már nem is demokrata.

- A soproni MSZP, mindent megtesz, hogy világosan lássuk ezeket az elkeserítő folyamatokat - folytatta a képviselő. - Azt persze látjuk, tapasztaljuk, hogy Sopronban sem szereti a városvezetés, ha a szocialisták bemutatják a Fidesz rossz döntéseit és hibáit a nyilvánosság előtt. Ezekre rendre rágalmazás és sárdobálás a válasz.

- Az egyik ilyen rágalmazás után már kénytelenek voltunk jogi lépéseket is megtenni, vagyis feljelenteni rágalmazás miatt az érintett fideszes képviselőt - jelentette ki Biczi László.

- De mi, mint a mostani hatalom egyetlen valódi egyensúlya, most és a jövőben is el fogjuk mondani véleményünket, akár tetszik ez a Fidesznek, akár nem - zárta a képviselő.

Portálunk megtudta, az érintett feljelentés Mágel Ágost (Fidesz), frakcióvezető, az Apartmanházzal kapcsolatos sajtótájékoztatója miatt történt.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. egysoproni_ 2010. december 17. 08:48
  „25. Alpokalja!
  Igazad van és tudom! Én írtam rosszul!”
 • 25. Alpokalja 2010. december 16. 10:21
  „#23:

  Halkan megjegyezném, hogy a 6000 Ft valójában 18000 Ft volt!
  20 alkalom a házi orvosnál, 20 alkalom a szakorvosnál (pl. kórház) és 20 alkalom a körzeti fogorvosnál. Ezeket ugyanis külön-külön számolták, csak elfelejtették nagy dobra verni...”
 • 24. ÁrtatlanBárányka 2010. december 15. 23:43
  „Hát én csak azt tudom mondani, hogy aki amúgy is beállt a sorba, és ÖNKÉNT fizeti ezt az összes adót, tébét, meg a miafenét, az meg is érdemli, hogy most elszedjék tőle.

  Mert azt meg azért naivság gondolni, hogy 30-40 év múlva, mire nyuggerek leszünk, meg lesz még az a cég, akinek befizettük a lóvét. Biztos meg lesz. Pláne, mikor 100 éves bankok omlanak össze...
  Mutassatok nekem 40 éves cégeket!

  Szóval, barátaim! Ez a kényelmességetek ára, tessék lenyelni!!!!”
 • 23. egysoproni_ 2010. december 15. 22:13
  „Kedves FIDESZes barátaim!
  Anno nem volt jó nektek a 300 Ftos vizitdíj amit éves szinten max. 6 ezer Ftig kellett megfizetni (a 6 ezer Ft feletti résdzt vissza lehetett igényelni) Jövőre (kezdetben) csak bizonyos kórházi osztályokon 400 azaz négyszáz Ftoit kell fizetni a 7. naptól... Undorító amit csináltok!”
 • 22. TancsKaszabell 2010. december 15. 17:59
  „Re : 21Hsz.
  Ez egy egyszerűségében is igen bonyolult kérdés...szerintem,talán legalább 2,7 millió ember nem tud válaszolni
  rá.
  A különbözet meg vagy részt vesz a tolvajlásban,vagy abból részesedik a visszaosztásban...
  Mostanában sok sok ilyen kérdés merül fel ,egy biztos nem lesz jó vége !”
 • 21. egysoproni_ 2010. december 15. 16:58
  „Adott Józsi és Béla. Józsi visszalép, mert szimpatizál a kommunizmussal és bízik benne, hogy visszajön az egypártrendszer és a teljes foglalkoztatás. Béla marad, mert mára rájött, hogy a nem komcsik még komcsibbak, söt...... Namármost, jövö decemberétöl adóvá varázsolják a nyugdíjjárulékot (24%). Mindkettejük fizeti ezt, mert hát köll, muszáj.
  Kérdem én, ha nyugdíjba mennek, akkor milyen jogon NEM kap Béla nyugdíjat az államtól? Vagy ugyanez fordítva. Milyen jogon kap Józsi nyugdíjat, hisz egy fillérrel (arányaiban) sem fizetett többet, mint Béla! Hiszen ugyanazt az adót fizette, nem? Mert, ha Bélának, aki nem lépett vissza, nem kellene továbbfizetnie a 24%-ot, akkor rendben van, érthetö a téma, s szerintem logikus is. De a fidesz fijjuk szerintem nem így gondolják, ugyi? Szal ilyenkor mi van a pártutasításban? Milyen "értelmes" magyarázat adható erre?”
 • 20. Alpokalja 2010. december 15. 12:10
  „Csabazs #17:

  Tőlünk Nyugatabbra élő közeli rokonom 20 év alatt összegyűjtött pénze veszett el, mert a nyugdíjbiztosító veszteséges, a vezetői meg eltűntek.”
 • 19. Je.Ta. 2010. december 15. 11:42
  „17.Zsu!Igen,nyugaton mar bevalt.Nekem is van es leforditva ugy hivjak,hogy "mukahelyi nyugdijtakarekossag"!”
 • 18. TancsKaszabell 2010. december 15. 10:37
  „Re.17 sz.Hsz
  Kedves Csabazs egyetértek veled!Miért nem Írsz?

  Üdv : TK”
 • 17. Csabazs 2010. december 15. 07:52
  „Alpokalja!1#

  Bármit mondanak a fideszesek és Te, a magán- nyugdíjpéztári megtakarítás nem volt és nem hülye ötlet. Nálunk nyugatabbra már rég bevált.Ezt hívják öngondoskodó rendszernek.

  A csemetéim eddigi befizetései - a válság ellenére is - hozammal zárultak. ugyan ez nem mondható el a "gondoskodó " állami nyugdíjrendszerről sem most sem a jövőben.
  Kell a lóvé a fidesznek a 16%-os általános adó bevezetésével, a hiányt valamivel pótolni kell.
  A befizetések "átcsoportosítása" az államiba - amit nem nyugdíjra fognak költeni - egyszerűen lopás a szó szoros értelmében.
  Ma ezt, holnap mást fognak lenyúlni,elvégre 2/3-os többséggel már minden megtehetnek!

  vakapád!8#

  A 13. havi nyugdíjért senki soha egy kanit nem tett az államkasszába.

  vlajos43!3#

  Biczi Laci nem szorul az én védelmemre, de ő eddig is rendesen és becsületesen dolgozott, ne személyeskedj, te sem gondolhatod komolyan, hogy aki MSZP-s az mind lop...
  Igen vannak olyanok is, pártállástól függetlenül mindenhol!:-((((”
 • 16. ujidok 2010. december 14. 20:31
  „Sopron és környék Fidesz képviselői megszavazták a magány nyugdíj törvényt.
  Itt látható a hivatalos oldal:

  http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2010.12.13.19%3A09%3A03&p_szavkepv=I&p_szavkpvcsop=I&p_ckl=39”
 • 15. ujidok 2010. december 14. 19:55
  „Végre éledezik a bal oldal!
  Teljes mértékben egyetértek, azzal, hogy Biczi és csapata megteszi a megfelelő lépéseket!
  Ne feledjük annyi embert jelentettek fel, hogy erre példa szerintem nagyon sok nem volt.
  Most az MSZP ezt a fegyvert felveszi, és elkezdi használni!

  Derüljön ki minden igazság!”
 • 14. egysoproni_ 2010. december 14. 19:35
  „Még valami: Selmeczi mióta szakember? Vendéglátóipari Főiskolát végzett. Semmi köze a pénzügyhöz és a közgazdasághoz. Egyetlen felszólalása volt a Parlamentben az állatvédelemmel kapcsolatban. Eredménytelenül. Ezért beszopta magát a Nyugdíjhoz. Bár hülye hozzá, de mégis ott van. Mint szinte minden Fütyiszes. Matolcsy? Sík hülye, Orbán? Diktátor, de semmihez sem ért. Igaz életében nem dolgozott, csak hazudozott és lopott.”
 • 13. egysoproni_ 2010. december 14. 19:29
  „Ez jó nagy baromság, mert amivel kevesebbet utalnak át, pont azt a részt nem fogjuk megkapni majd az állami kasszából. Az egész arra megy ki, hogy ezt a teljesen igazságtalan (egykulcsos) szja-t be tudják vezetni. Ki a fene kérte erre őket a F.A.SZ keretében?
  Ráadásul nem is értem mire fel a felháborodás, mert azt azért látni lehet, hogy 3 millió a foglalkoztatott (gyengébbek kedvéért: adó és TB fizető) és 3 millió az MNYP tag is, szerintem a két halmaz majdnem 100%-ban megegyezik, tehát arra hivatkozva, hogy majd egyszer nekünk jó lesz az adókedvezmény hatására, adjuk oda a nyugdíjra félretett pénzt, amit ők ebben a ciklusban úgy elbasznak, hogy az állam finanszírozhatósága egy szemernyit sem javul. Az MNYP miatti hiány 360 milliárd/év, az államháztartás hiánya 1100 milliárd/év, ezzel csak azt érik el, hogy egy átmenetgi ideig lassabban nő a hiány. Na ez a lófasz.
  Ez a kormány az adócsalókat pártolja, ugyanis a felosztó-kirovó rendszerben csak az adócsalók (esetleg a túl öregek) maradtak meg önként, mert aki MNYP tag, annak elemi érdeke, hogy minden jövedelme bevallott/adózott/járulékfizetett legyen, hiszen így látta biztosítottnak a nyugdíjas éveit. Hogy működött volna vagy sem, azt mi már nem fogjuk megtudni.
  Viszont figyelmedbe ajánlanám a következőt: amíg pl. 2000 és 2004 között az államkötvények átlaghozama 3,9% volt, a múlt hétre sikerült 8%-ra felküzdeni. Az utóbbi két hónapban 6%-ról 8%-ra, épp amióta eltűnt a piacról az mnyp mint állandó vevő. Az állandó kereslet ugyanis stabilizálta a hozamok szintjét.
  2000 és 2004 között az állam részben az állampolgárainak fizette ki ezt a hozamot, amit azok majd tisztes nyugdíjas éveikben fogyasztásra használtak volna, ezzel is növelve a majdani beszedett fogyasztási adókat.
  Így viszont az állam a külföldi spekulánsoknak fizet 8%-ot. A jövőben meg ki tudja mennyit.
  Miből lesz ez a 8%? Okés, elinflálják a felét. De lesz stabil 4% fölötti gazdasági növekedés a maradékra? A tehetősebbek szja csökkentéséből?
  És amikor 20-25 év múlva az mnyp szép fokozatosan 70%-ra csökkentette volna az állami nyugdíjkifizetések szintjét, akkor hol lesz majd Matolcsy és Selmeczi az ígérvényükkel? A jól megérdemelt állami nyugdíjukat fogják élvezni, a pofátlanul magas képviselői fizetésük után. És hol lesz a 3000000 mnyp tag nyugdíjra jogosultjainak a nagy része? A csőd szélén. Mert nem lesz miből fizetni 4000000 nyugdíjas havi illetményét a 2000000 munkavállaló által befizetett járulékokból.
  A befizetések harmada már most is virtuális, hiszen a közszféra járulékait az állam csak átteszi egyik zsebéből a másikba.
  Az államadósságról: a mnyp vagyon államosítása egyszeri és sajnos csak statisztikai adósságleírás. Attól még az ország külső adósságállománya nem változik és ezt a piacok is tudják. Az IMF 2,7%-os hitele az ördögtől való lett volna, csak mert monetáris és fiskális feltételekhez kötötték? A teljes hitelösszeg átlag kamata 3,5%. A diszkont kincstárjegy hozama most 5-6%, az államkötvényeké 8%. Ismét csak kérdezem: jól van ez így? Fenntartható ez így?
  Az elemzők is ezt kérdezik, de erre jelenleg csak egy blöff a válasz: február-márciusban bejelentik majd a 800 Mrd-ot. Vagy 600-at. Ez lenne a hiteles magyar gazdaságpolitika?

  Szeretném a szeretett pártunk szócsöveinek és fanatikus szimpatizánsainak véleményét kikérni :

  Adott Józsi és Béla. Józsi visszalép, mert szimpatizál a kommunizmussal és bízik benne, hogy visszajön az egypártrendszer és a teljes foglalkoztatás. Béla marad, mert mára rájött, hogy a nem komcsik még komcsibbak, söt...... Namármost, jövö decemberétöl adóvá varázsolják a nyugdíjjárulékot (24%). Mindkettejük fizeti ezt, mert hát köll, muszáj.
  Kérdem én, ha nyugdíjba mennek, akkor milyen jogon NEM kap Béla nyugdíjat az államtól? Vagy ugyanez fordítva. Milyen jogon kap Józsi nyugdíjat, hisz egy fillérrel (arányaiban) sem fizetett többet, mint Béla! Hiszen ugyanazt az adót fizette, nem? Mert, ha Bélának, aki nem lépett vissza, nem kellene továbbfizetnie a 24%-ot, akkor rendben van, érthetö a téma, s szerintem logikus is. De a fidesz fijjuk szerintem nem így gondolják, ugyi? Szal ilyenkor mi van a pártutasításban? Milyen "értelmes" magyarázat adható erre?”
 • 12. egysoproni_ 2010. december 14. 19:19
  „Nyilván mindenki elfelejtette, de főleg te, hogy a fidesznek MINDENRE volt megoldása amíg ellenzékben volt. Csak elő kell venni a papírt amire felírták, ennyi. Vagy receptet vagy mit. Nyilván alkotmányozgatni kell, meg médiázni, meg bezárni a vasárnapi boltokat, ezek valóban fontos dolgok a nyakig érő szarban, de nyilván a hozzáértő apparátust időbe telik leültetni a helyére. Az egykulcsos adójuk átverés, államosítani meg a hülye is tud. Szóval visszanyal a fagyi, hogy nem csak Fletó hazudott reggel, délben meg este évekig? Amikor az ember már azt hinné, hogy rosszabb nem jöhet, akkor de. És bazmeg, elfogyott a választék, vagy ezek, vagy azok. Na ez a szopás!
  Más... Üzemanyag... A jövedéki adót forgalmi adóval terhelni,adóztatni az adót.Az áfára szerintem még tehetnének szolidaritási adót,arra luxusadót,majd az egészre egy egységes nemzettámogatási adót.Az üzemanyag nálunk a bölcsek köve,az aranyat tüsszentő szamár és lehetne még ragozni:minden kormány innen szed be ezermilliárdokat,mert gyakorlatilag árérzéketlen piac.Majd akkor lehet mondani hogy drága,ha a forgalom legalább 40%-al visszaesik,megszűnnek az állandó tumultusok,araszolások a fővárosban.Az még messze van,jelenleg 700-800Ft/l-re teszem ezt az árat.”
 • 11. ssmd 2010. december 14. 17:39
  „A kormánypárt magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos döntése a jogállamiság szembeköpése.

  A kritika jogos, csak nem éppen az elmúlt 8 év kormányzásával terhelt és ezért hiteltelen MSZP képviselői szájából.

  A helyi közélet színvonala szánalmas, a hangnem visszataszító.”
 • 10. egysoproni_ 2010. december 14. 17:24
  „7. jandesbatyu!
  A pártok támogatását emelik! Simor fizetése négyszeresére emelkedik... A benzin árát holnaptól újra emelik 4 Ftal míg a múlt héten 8 Ftal emeltek. Most miért nem szajkózza azt a népes FIDESZes téábort, hogy az üzem,anyagok áfáját le kellene csökkenteni vagy a jövedéki adót csökkentsék? Amikor az MSZP uralom alatt emelkedett az üzemanyagok ára addig nagy volt a felháboirodás. Amikor gyengült a Ft akkor is nagy volt a felháborodás. Amikor elvettékl a 103. havi nyugdíjat nagy volt a felháborodás. De vajhon csak nem igaza volt az MSZPnek, hiogy nem kell azt fizetni!? Ezzrel szemben a FIDESZ növeli a nyugdíjasok táborát a legaláébb 40 évet dolgozott nőkkel. Ezzel szemben elvezsi a nyugdíjpénztári megtakarításokat, emeli a nyugdíjjárulékot 0.5%-al! A bruttó 4500 Ftos bééremelés alig 200 Ft pluszt fog jelenteni havonta hiába az 1%-os szja csökkentés. (100 ezre fizetésnél az 1% szja csökkentés 1000 azaz egy ezer Ft-ot jelentene), az adójóváírást csökkentik 3 ezer Ftal... soroljam? Mennyuivel fogunk jobban élni mint 4 éve???”
 • 9. Csetneky 2010. december 14. 17:16
  „Hát, ebben a hidegben jól teszi a Biczi, ha felveszi. Elvégre tél van.”
 • 8. vakapád 2010. december 14. 16:55
  „és ki adta a 13-ik havi nyugdijakat?nehogy ezt is a Fideszre lőcsöld”
 • 7. jandesbatyu 2010. december 14. 16:20
  „6!
  Hagyjuk már ezt a parasztvakítást: hogy ki miatt került ide ez az ország? Ezt fogod szajkózni 4-8-16 év múlva is? Szegény új kormány mennyi mindent meg kell tennie! Hát elárulom enélkül az "elveszem az emberek nyugdíjmegtakarítását" akció helyett át kellene csoportosítani máshonnan!!! Most hol van az a duma, hogy: Nekünk fontos a demokrácia és az emberek véleménye, ezért legyen pl. népszavazás erről?? Annó a 300 Ft-ról volt, most meg a több éves megtakarításomról ami talán több mint 300 Ft nincs?? Plusz talán nem kellett volna évekig 13-dik, meg 14-dik havi nyugdíjakat fizetgetni, meg ígérgetni, aztán nem lenne ez a kapkodás. Én se kaptam a munkahelyemen.
  És igen is tessék ilyen ellen felemelni az embereknek a hangját, nehogy már csak a másik oldal mondhassa el mindig a véleményét!!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firtl Mátyás az 1921. évi népszavazásról a Parlamentben

A népszavazást lehetővé tevő, velencei döntést az ágfalvi csatákat megvívott hősök kényszerítették… Tovább olvasom