Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Bemutatkoznak a művészpalánták - 63 tanuló munkái a kiállításon

Sopron - A Handler Nándor Szakképző Iskola fiatal művészpalántái mostantól a nagyközönségnek is bemutatkoznak. Pénteken nyílt első kiállításuk a volt Képcsarnokban.

A Handler-iskolában 2008 szeptemberében indult el a képzőművészeti középfokú képzés, mintegy hiánypótlásként. – Fontos volt, hogy a városban az alap- és a felsőfokú művészeti képzés mellett a középiskolás korosztály is részesülhessen színvonalas, iskolarendszerű művészeti oktatásban – fogalmazott Králik Tibor, az intézmény igazgatója. – A tanulók a 9–13. évfolyamon szerezhetik meg az államilag elismert művészeti szakképzettségüket – alkalmazott grafikus, díszítő-festő, bútorműves –, mellette a közismereti képzés keretében a 12. évfolyamon érettségi vizsgát tesznek. A jelenlegi kiállításon két osztály 63 tanulója mutatkozik be. A programot hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg, az idei első, pénteken nyílt tárlatunk anyagát május 14-ig láthatja a közönség a Várkerület 75. szám alatti kiállítóteremben, a volt Képcsarnokban – tette hozzá.

A pedagógusok és a családtagok büszkén szemlélték a fiatalok munkáit a pénteki megnyitón. Fotó: Pók Viktória
A pedagógusok és a családtagok büszkén szemlélték a fiatalok munkáit a pénteki megnyitón. Fotó: Pók ViktóriaOlvasóink írták

  • 1. Lárika 2010. május 10. 20:53
    „Ügyesek vagytok, csak így tovább! :-D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszteletbeli tűzoltó lett Fodor Tamás

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság Győrben megrendezett Szent Flórián-napi ünnepségén… Tovább olvasom