Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Beköltözés csak nyár elején

Lejárt a pályázatok beadási határideje a soproni Hátulsó utcai negyven szociális bérlakásra.


L

ejárt a pályázatok beadási határideje a soproni Hátulsó utcai negyven szociális bérlakásra. Az első lakók várhatóan nyár elején foglalhatják el új otthonukat.

A negyven szociális bérlakásra 176 pályázó összesen 611 igénylést nyújtott be az önkormányzat szociális irodájához.

– Jelenleg az adatlapok feldolgozásánál tartunk és május végén, június elején tovább is küldhetjük az egészségügyi és szociális bizottság felé elbírálásra az iratokat – mondta el érdeklődésünkre Kónyi-Kiss Gáborné, a szociális iroda vezetője. – Folyamatosan ellenőrizzük és egyeztetjük a beérkezett adatlapokat. A szociális bérlakások műszaki átadása a napokban történik meg.

„Úgy tervezzük, hogy nyár elején már be is költözhetnek az első
lakók az új otthonaikba."
Kónyi-Kiss Gáborné

Az irodavezető hozzátette még, a lakhatási szerződést öt évre kötik meg. A lejárat előtt újra megvizsgálják a rászorultságot, és a kérelem benyújtása után lehetőség van a további hosszabbításra is. A legolcsóbb tetőtéri lakás 9.226 forintba kerül havonta, míg a legdrágábbért 23.824 forintot kell fizetni majd.

– Fontos szempont még, azok esélyesek a pályázaton, akik jelenleg nem önkormányzati bérlakásban élnek, de a csere lehetőségét is biztosítjuk – folytatta Kónyi-Kiss Gáborné. – Családok esetében az egy főre jutó jövedelem nem lehet több 61.750 forintnál, míg egyedülállók esetében ez 74.100. Az ingó- és ingatlanvagyon pedig nem haladhatja meg az egymillió-hétszázhuszonkilencezer forintot. Az elbíráláskor kedvezőbb besorolást kapnak az állami gondozottak, a zsúfolt lakásban, albérletben, vagy a nem megfelelő körülmények között élők, valamint a hajléktalanok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötmilliárd forintos beruházás

Ünnepélyes keretek között, Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter és Walter Dezső soproni polgármester közreműködésével helyezték el a Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztító Program alapkövét, ezzel útjára indították a beruházást. Az ötmilliárd forintos beruházás költségeinek felét az EU Ispa előcsatlakozási pályázata állja. Tovább olvasom