Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Barokk farsang Eszterházán a legkisebbeknek - fotók

Barokk farsang Eszterházán a legkisebbeknek - fotók
Maszkabálra, farsangi vendégségbe érkeztek a családok a fertődi Esterházy-kastélyba a hétvégén.
Az izgalmas időutazás Eszterháza fényesen tündöklő, 18. századi időszakába vezette vissza a jókedvű, nagy létszámú társaságot, azokba az időkbe, amikor „Fényes" Miklós herceg rendezett farsang idején álarcosbálokon magas rangú vendégek és rokonok népesítették be a kastélyt.

Még a legkisebbeknek is maradandó élményt kínált az álarcos kastélylátogatás. Magyarország legimpozánsabb barokk kastélyában különleges, a pompakedvelés élményét is átélték, miközben belehelyezhették magukat a hercegi család 18. századi mindennapjaiba és ünnepeibe. A farsangi hagyományok családi délutánja álarc készítéssel, barokk ruhába öltözéssel, menüett tanulással telt.
Barokk farsang Eszterházán a legkisebbeknek
Az udvari főszakács ajándéka pedig farsangi fánk és gyógyfüvekből készült tea volt.

A korabeli „maszkabálok" szigorú szabályok szerint megrendezett társadalmi események voltak. A jelmezruha megválasztása nem volt előírva, de arc előtt álarcot kellett tartani. Ezt most is megtették a saját készítésű álarcokkal a rendezvény résztvevői, akiket nagy örömmel látott vendégül a fertődi Esterházy-kastély - mondta el Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető, hozzátéve a legkisebbeket, a családokat mindig örömmel és színvonalas programkínálattal fogadja Magyarország legszebb barokk kastélya.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elképesztő a kilátás Sopron egyik leghelyesebb, eladó lakásából - fotók

Elképesztő a kilátás Sopron egyik leghelyesebb, eladó lakásából - fotók
A 46 nm-es, Táncsics utcában található ingatlanban van valami ódon és vadromantikus. A leendő tulajdonoson a világ szeme, hogy egyedivé varázsolja a szuper lakást. Tovább olvasom