Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Balfi utca: vigyázzon, büntetnek!

Egyirányúvá vált a Balfi utca, ezzel egyidőben megtiltották a parkolást az utca egyik oldalán. Vigyázzon, büntetnek!

Közel egy hónapja, hogy egyirányúsították a Balfi utcát, azóta felfestés adja tudomásul: már csak az egyik oldalon szabad parkolni.

– A Városfejlesztési Bizottság döntésének elsősorban közlekedéstechnikai okai voltak, hiszen az össze-vissza parkoló gépjárművek mellett nehezen volt biztosítható a kétirányú forgalom – magyarázták a döntés hátterét a soproni városházán. – Nem egyszer előfordult, hogy a kétoldali parkolás miatt egysávosra szűkült az út, ilyenkor a két egymással szembe érkező autó valamelyikének vissza kellett tolatni. A járdán történő parkolás megtiltásának a gyalogos közlekedés biztosítása a célja, különös tekintettel a kismamákra, hiszen fontos, hogy babakocsival is biztonsággal közlekedjenek.

A Balfi utca most. Galéria!

Az utca és a parkolók "rendeltetésszerű használatát" azóta rendszeresen ellenőrzik a rendőrök, szerdai ottjártunkkor épp egy kapualjban tilosban parkoló Golfost büntettek. Bár névvel nyilatkozni hajlandó Balfi utcai lakost nem találtunk, azt jó néhányan elmondták: nem örülnek a kevesebb parkolóhelynek:

– Nem érezzük, hogy nekünk, itt élőknek több parkolóhelyünk maradna. Az eddig használt parkolóknak ugyanis legalább a fele "eltűnt", ami megmaradt, az kevés – összegezte egy autós. (Mint ismeretes, az eredeti elképzelés szerint a fizető parkolásba bevont utcákban már nem állnak meg "idegen" autósok, ilyen módon az utca lakói több helyhez jutnak.)

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. ballalajka88 2009. november 06. 23:21
  „Sőt! A Balfi utcában elég sok idős ember lakik. Sztem aki rendszeresen közlekedik a ebben az utcában az biztos, hogy nem egyszer botlott már meg. És ez az idősekre nézve még rosszabb, akik nem biztos h bele tudnak kapaszkodni vmi esés közben. Sőt akinek botja is van annak meg még nehezebb. Valamit kéne csinálni a járdával, mert ez így nem állapot!”
 • 24. kumpala 2009. november 06. 22:12
  „De most tényleg, a járdát ugyan már miért nem lehetett leaszfaltozni? Mert úgy jó lett volna, így meg nem? Igazuk van a gyalogosoknak, az a járda alkalmatlan a közlekedésre, babakocsival jobb híján marad az út. Okos.”
 • 23. plasztikhattyú 2009. november 06. 21:37
  „soproni szerinted csak egy embert zavarnak ezek a dolgok?hidd el nem WestBild vagyok:)Csak egy aki a Ferenczybe lakik:)”
 • 22. soproni 2009. november 06. 17:17
  „Sőt még a stílus,a mondanivaló és a szavak közti sok pont is egyezik:)Ejnye-ejnye :)”
 • 21. plasztikhattyú 2009. november 06. 14:13
  „Hozzászóló kösz észrevettem a lényeg ua:)”
 • 20. Hozzászóló 2009. november 06. 14:01
  „WestBild és plasztikhattyú, de főleg plasztikhattyú! Lehet, hogy nem tűnt fel, de UGYANAZT MONDJÁTOK!”
 • 19. plasztikhattyú 2009. november 06. 13:58
  „WestBild!
  Az hogy reggelente jelen vannak meg mobiltelefonálnak az nem segíti az itt lakókat attol még nem lehet a babakocsit eltolni illetve még egy biciklit sem....DU 16 órakor meg, meg sem bírtak állni még a tilosban sem.MIt csináltak elmentek....majd akkor kapcsol megint esetleg a városvezetés illetve a rendőrség ha valakit elütnek itt a száguldozók vagy akkor sem.Büntetni kellene kőkeményen és akkor majd meggondolnák hol állnak meg.”
 • 18. WestBild 2009. november 06. 10:30
  „Való igaz, hogy az egész város parkolási rendjét és az egész város forgalmát meg kell(ene) reformálni.
  Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez a város nem egy ekkora autóforgalomra lett "kitalálva"!
  Először is az autóforgalmat kellene korlátozni, vagy legalábbis a sok szülőnek belátni azt, hogy a gyerek
  nem hal bele egy kis sétába, netán buszozásba.
  Plasztikhattyúnak üzenenem, hogy a rendőrség igenis jelen van a Ferenczy János utcában, reggelente
  elég sokszor szoktam látni az autójukat is...
  ... a tilosban parkolva... Az utca elején kint van egy megállni tilos tábla, fel van festve a sárga
  csík, de ez mind kevés. A rendőrök napjában többször is elszáguldoznak (holott az utcában 30 km-es
  sebességkorlátozás van) anélkül, hogy akár csak egy autót is megbüntetnének.
  Ami utca nekem még tetszik, az a Zsilip utca. Katasztrófa, hogy abból megint mit csináltak a felfestések
  után... Csak azt tessék elmagyarázni nekem, hogy a kapubejáróval szemközti járdaszakaszon miért
  is tilos parkolni??? Egy csomó parkolót megszüntettek ezáltal... Két gondolat merült fel bennem:
  vagy az összes lakosnak hosszúplatós IFA-ja van, vagy a mélygarázs használatának
  ösztönzését szeretnék ilyen eszközökkel elérni....???”
 • 17. lenk 2009. november 06. 08:57
  „No, és hol vannak a kockakövek? Ha már Balfi utca.”
 • 16. körte 2009. november 06. 07:27
  „Tegnap mentem arra, a másik oldalon csak két autó parkolt. ballalajka88, igazad van, sajnos nagyon rossz lett a "járda" minősége. Cipőromboló!!!!!! :)”
 • 15. ballalajka88 2009. november 05. 22:27
  „A Balfi utcát tényleg nagyon elrontották. Én nem lakom ott, de a papám igen és már elég nehézkesen jár, szóval ha szabályosan akarok megállni amíg beszáll akkor van hogy a fél utcán végig kell sétálnia azon a hepehumás szaron, amit járdának neveznek:S Eléggé bosszantó ez a dolog!”
 • 14. nattomi 2009. november 05. 21:31
  „Kár, hogy az úttestet nem közlekedésre használjuk, hanem parkolásra...”
 • 13. hóvirág12 2009. november 05. 21:25
  „A Rend Tisztelt Őreinek figyelmébe!

  A mai napon a Jerevánon, a Teleki utcától a Lackner Iskoláig 10 db tilosvan parkoló autót számoltam meg, és ketten jöttek szembe velem egyirányú úton szabálytalanul - a hideg miatt öngyilkosjelölt kerékpárosok már nem nagyon voltak, így most annyival kevesebb volt.

  Nem kéne semmi mást tenni, mint kiküldeni 2 rendőrt naponta 3-szor erre a környékre, és a saját fizetésük+járulékok sokszorosát szedhetnék be pár nap alatt!

  De persze nem jönnek.....”
 • 12. LACEE 2009. november 05. 19:24
  „Illetve még egy, a Halász utcában a Handler előtt egy kis rész ki van hagyva a sárga csíkból, és azóta mindig oda parkolnak”
 • 11. LACEE 2009. november 05. 19:21
  „Ez az egyirányúsítás ritka béna, most az Ikvahíd sarkán levő <Fertőrákos|Balf> tábláról a Balf gyakorlatilag jelentőségét vesztette. Ja, és a parkolót úgy festették fel, hogy az Árvaház közről nem lehet lejönni. gratulálok...”
 • 10. bogote 2009. november 05. 18:23
  „Rendőreink nyugdijba mentek. Mgtehetik. Másnak 60 éves koráig kell dolgozni!! Ők pedig még továbbra feketén dolgoznak a nyugdijuk mellett.”
 • 9. durva 2009. november 05. 17:46
  „NINCS RENDŐR!!!!!!!!!!!!!!!!! ELKÜLDTEK MINDENKIT!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. plasztikhattyú 2009. november 05. 15:06
  „A Ferenczy János utcában a gárdonyi és a vendéglátóval szemben is kaotikus a helyzet a sárga csík ellenére....Ott nemhogy a babakocsi nem fér el de még a házból sem lehet kitolni a tilosban parkoló autók miatt.Hol van a rendőrség rggel és délután 4 körül kaszálhatnának elég pénzt.Egyesek az iskolapadig vinnék a szülők a gyerekeket ha tehetnék,mások pedig már odaállnak kötögetni meg olvasgatni fél 4 kor hogy ne kelljen a gyereknek kettőt lépni..Sajnos a rendőrség ül a babérjaikon...”
 • 7. soproni 2009. november 05. 13:21
  „"A Városfejlesztési Bizottság döntésének elsősorban közlekedéstechnikai okai voltak" :))) Tudomásom szerint a fő kezdeményező a z Erhardt tulajdonosa volt aki előtt nap mint nap a tiltó tábla ellenére parkolnak a nagy fekete Audik,ami miatt tényleg katasztrofális volt a helyzet a Balfi utca ezen szakaszán.Elég lett volna több figyelmet fordítani rájuk és keményen büntetni őket,hisz miattuk nem lehettet sokszor elférni a szabályosan közlekedőknek.Jobban átgondolhatták volna az egyirányusítást,mert pont a lakók azok,akiknek ezzel nem tettek jót. Az illetékesek megnézhetnék milyen torlódás van akkor,ha az Ipari iskolából kitódulnak a gyerekek,akik miatt szinte lehtetlen felkanyarodni a Halász utcára.Elterelték a forgalmat egy olyan utcára,ahol 2 iskola és 2 óvoda is található. Nem hiszem,hogy olyan jó ötlet volt veszélyeztetni a több száz gyermek testi épségét egy elkapkodott döntés és "valaki"miatt.”
 • 6. oaxacaca 2009. november 05. 13:20
  „A Pócsi utca elején szintén felkerült a parkolást tiltó sárga csík, (az okok ugyanazok voltak) s ez megközelítőleg 3 napig tartotta vissza az embereket attól, hogy ott ne parkoljanak. Azóta ugyanúgy nem lehet közlekedni,mert egy sávra szűkül emiatt az útszakasz.
  Sokat gyalogolok arra, büntetni nem láttam még sosem, pedig csak ez tartaná vissza az autósokat a tilosban való parkolástól.
  Mitől várunk rendet az országban, ha mindent meg lehet úszni,mert nincs retorzió???
  BÜNTETNI KELL!!!! Pls.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkoznak a Pendelyes tehetséges táncosai

A Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület minden évben nagy sikerrel rendezi meg bemutató előadását a… Tovább olvasom