Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Balekhét

Javában zajlik a Nyugat-magyarországi Egyetem leendő elsőéveseinek vidám, egyszersmind komoly feladatokkal teli balekhete.


A felsőbb évfolyamosok (firmák) vezetésével a „balekok" az egyetemmel, a város nevezetességeivel – és legfőképpen az NYME jogelődje, a selmecbányai akadémia máig élő hagyományaival – ismerkednek meg, betekintést nyerve a rájuk váró egyetemi lét világába. Fotó: Magasi

Olvasóink írták

 • 20. tódi 2009. szeptember 03. 15:13
  „Nem tisztem védeni az egyetemistákat, talán nem is kell .
  Biztosan nem rókázik az összes ,/ a bulizós- nótázós / A sótlanok meg pláne nem .

  Csak példa : végzős orvosok pancsoltak a szökőkútban részegen - ma három Győrben gyógyít.
  Meg fér egymás mellett a buli és a tanulás.
  Kis toleranciával , " beleérzéssel " szebb lesz a világ.”
 • 19. pancser 2009. szeptember 02. 19:54
  „Még úgy emlékszem az egyetem a tanulás temploma, nem a részeg tivornyáké. Mi a fenének ez az egész? Aki tanulni megy oda, komolyan veszi a dolgát, mellette előteremti a költségei fedezetét, az biztosan nem viselkedik helytelenül, zárt közösség ide vagy oda!”
 • 18. Dörgés 2009. szeptember 02. 19:41
  „17. akizs 2009.09.02. 08:51

  Tudod, ha majd minden reggelt úgy kezdesz, hogy, más rókázását takarítód a házad előtt. Hajnalban részeg ordibálást és egyebet hallgatsz, más lesz a véleményed az egyetemistákról.
  Vagy az autódat brahibol összerugdalják, kukákat tesznek a tetejére... És folyathatnám.
  Ha meg el vannak kapva, vonyítanak, hogy nem ők voltak, és nincs pénzük a kárt meg téríteni. Gyenge az Egyetem vezetősége.....”
 • 17. akizs 2009. szeptember 02. 08:51
  „Érdekes, van 1-2 város még, ahol a Selmeci Diákhagyományokat őrzik!
  Ott is a lakosságnak ugyanez a véleménye.(Dunaújváros)

  Azért tudom, mert oda jártam én fősulira, aztan ide kerültem Sopronba a közelmúltban. Voltam bALEK is, lettem kohlenbrenner, firma is. Csak addig amig bALEK lesz vki, addig van a "szivatás". Utána már nem erről szól.
  Sajnos az alkohol sokat rondít a helyzeten, és nagyon sokan csak azért kezdik el "ápolni" a hagyományokat, mert lehet mellette inni:( Tisztelet a kivételnek.

  Az már viszont szégyen, ha én civilben rájuk köszönök "Jó szerencsét!"-tel, nem köszönnek vissza! Holott, úgy illik :) Nyilván azért van, mert nem tudják ki vagyok, de meglepődnek, hogy köszönnek nekik. Ha felvennem azt, amit itt ritkán látni(bizonyos szakestekkor), az aufomat, akkor valószínű köszönnének. De fel sem merem venni, hiába vagyok rá büszke, és tartoznak hozzá jó emlékek. Mert a lakosság itt is ellenzi.”
 • 16. FREDDY/S 2009. szeptember 01. 07:17
  „Minden csak nézőpont kérdése, és minden hülyeséget meg lehet magyarázni, nemde...”
 • 15. tódi 2009. augusztus 31. 21:10
  „Aki a beavatást nem érti ... kár is magyarázni .
  Gyakori és elfogadott dolog a zártabb közösségekben.
  Csak sajnálhatja aki nem vett részt hasonlón / nem pont itt /

  Inkább most " tomboljanak " ,mint később mikor vállalatot irányítanak.
  Egyetemistától elfogadható - egy vezető beosztástól már kevésbé.

  Más : se csajok - se buli -se nóta = kár volt megszületni”
 • 14. Kukac40 2009. augusztus 31. 19:52
  „Fmoni20 tudod ha 100-ból 99 olyan amilyen az az egy sajnos nem tudja megváltoztatni őket. Sajnos ez a jelenlegi helyzet.”
 • 13. fmoni20 2009. augusztus 31. 15:23
  „Először is, jó lenne ha nem vennétek mindenkit egy kalap alá!
  A balekhét elvileg nem kötelező, hiszen úgy kell rá jelentkezni. Én egyen sem voltam. A kocsmázás meg leginkább azokra vonatkozik, akik koleszosok vagy albérletesek és amúgy is szeretnek piálni! Őket nem is látni gyakran az egyetemen! Szerencsére!

  Ha meg az miatt kiközösítenek, mert nem keresztelkedsz meg és nem piálsz velük, akkor ennyit ér a selmeci hagyományuk az egyenruhájukkal együtt. De szerintem ha kiközösítenek, még mindig jobban jársz, mert akkor legalább nem kell velük együtt piálni és "gőztkiereszteni"!

  A gőzkieresztést szerintem nem piálással kellene megoldani, hanem pl. kirándulás, vagy vmi egyéb, nem káros kikapcsolódással!”
 • 12. Kukac40 2009. augusztus 29. 20:44
  „Még ha durvát írtam volna! A kisalföld moderálása az ország görbe tükre. A prostikat és a buta embereket sztároljuk, az okos, hasznot hozó embereket észre sem vesszük. Az igazságot elhalgatjuk, a hazugságot hangoztajuk stb. stb. stb.”
 • 11. naplopo 2009. augusztus 29. 18:38
  „Engemet múltkor egy az egybe kitöröltek, nem azt írták oda h moderálva, mint ezen az oldalon. Kisalföldben csak azt írhatod, ami nekik is szimpi...
  gáááz”
 • 10. Kukac40 2009. augusztus 29. 17:51
  „Csetneky te vitatkoznál, én meg tudom, látom, láttam. Ha te is testközelből látnád mit művelnek, műveltek nemhiszem, hogy vitatkoznál. De ugyebár az igazságot moderáljuk. :)”
 • 9. Gould1985 2009. augusztus 29. 13:33
  „Jó lenne, ha az egyetemisták tanulnának, a rekeszizmuk már így is hatalmas. De az újakat ne rontsuk el, és ne sztereotípiákkal fogadjuk őket! Ez nem helyes a kivételekkel szemben!

  Gould”
 • 8. radar 2009. augusztus 29. 12:42
  „moderálva durva”
 • 7. FREDDY/S 2009. augusztus 29. 11:00
  „Ha értelmes és érdekes lenne, nem is lenne baj, csak az észnélküliséget kihagyhatnának, nemde...”
 • 6. Csetneky 2009. augusztus 29. 10:50
  „Kukac40

  Azért a hozzászólásod 2. mondatában írtakkal vitatkoznék. Meg azzal is, ahogyan leírtad.

  Az azonban valóban szomorú, ahogyan egyesek viselkednek gőzkieresztés címén. Viszont ez egyformán vonatkozik idősre és fiatalra egyaránt, iskolától és foglalkozástól függetlenül.”
 • 5. westside 2009. augusztus 29. 09:24
  „bár vki tanulni menne egyetemre, és nincs még csak elkényeztetve sem. aki meg el van, az ha nem megy egyetemre is bunkó meg ostoba.”
 • 4. Kukac40 2009. augusztus 29. 09:13
  „moderálva durva”
 • 3. butuskak 2009. augusztus 29. 08:59
  „Ez a kép nem bALEKHéTRől készült !

  Szeretek olyan cikket olvasni amikor az írója felszínes utánjárás nékül valamit odarondít a papírra! Üvölt róla a hanyagság !
  Ráadásul már vége van...”
 • 2. westside 2009. augusztus 29. 08:35
  „Kicsit durán hagyománymániásak. én egy évet jártam oda, de főleg emiatt ment el a kedvem. Vagy kocsmába járok hétköznapokon 3x/hét, vagy kiközösítenek. A balekhét finoman szólva undorító, azt csinálnak amit akarnak, és azt hiszik, hogy dejófejek és viccesek voltak. Bunkók is, meg amilyen nagyképű néhány... erdészkalapban jár, de a matekot azért még nem bírta megcsinálni... :D”
 • 1. t.b. 2009. augusztus 28. 22:37
  „A baj, hogy nem csak a szép dolgokkal ismertetik meg az új diákokat, hanem a kocsmákkal is. Rengetegen vártuk mi soproniak, hogy végre vége legyen az évnek, és nyugodt nyarunk legyen, de sajnos hétközben(évközben) az egyetem diákjaitól hangos(és most finom voltam) pl. a Vas Gereben, Manninger utca és környéke.Persze bulizni, a gőzt kiengedni nekik is kell, de érdemes lenne, meghallgatni és megnézni, hogy a kabátos egyetemisták ezt hogy csinálják. Gondolom ezért is vonzó a diákélet....És természetesen kivételek mindig vannak...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bogarak, békák és bűz

Újra egy bosszantó történettel keresték meg lapunkat olvasóink. Tovább olvasom