Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Bábeli zűrzavar két napig Sopronban

Több mint 340 diák méri össze tudását a Szent Orsolya-iskolában a Bábeli zűrzavar elnevezésű, kétnapos idegen nyelvi vetélkedőn.

Az intézmény nagy hangsúlyt fektet az idegen nyelvek oktatására, hiszen megfelelő nyelvtudással sokkal sikeresebbek lehetnek a fiatalok az életben. Ezért is tartják fontosnak évről évre a vetélkedő megrendezését, amelyre a projektversenyzőkkel együtt közel hétszáz diák küldte el munkáját. A versenyek ideje alatt a tankönyvkiadók könyvbemutatót tartanak a felkészítő tanároknak, a versenyzők pedig interaktív feladatokat próbálhatnak ki az olasz és latin kultúrkörből.

A soproni Gárdonyi-iskola negyedikes diákjai az angol csapatverseny feladatainak megoldása közben. Fotó M. D.
A soproni Gárdonyi-iskola negyedikes diákjai az angol csapatverseny feladatainak megoldása közben. Fotó M. D.


Tegnap angol csapatversenyt tartottak az általános iskolák 4. osztályosainak, valamint a felső tagozatosok angol tesztversenye is lezajlott. Ma német csapat- és tesztversennyel, valamint angol és német projektversennyel folytatódik a program.

A háromfős gimnáziumi csapatok audiovizuális eszközök segítségével nyolcperces előadásokat tartanak a viktoriánus kor, az amerikai álom, valamint a kölni karnevál és Liszt Ferenc témakörében. A mai program angol irodalmi csapatversennyel zárul, ahol a résztvevőknek ismert regények tartalmát kell 6–8 percben önállóan összefoglalniuk, valamint írásbeli tesztet megoldaniuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvátok és németek osztoznak a Rejpál-házon

A horvát kisebbségi és a német nemzetiségi önkormányzatok képviselői átvehették a Rejpál-ház… Tovább olvasom