Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Az otthon fellép a lopások ellen

Sopron - A rendőrséget is értesíti a Balfi úti szociális otthon vezetése, ha az intézet falai között lopásról szerez tudomást. Egy lakójuk most mégis azt állítja, hogy nem tesznek meg minden tőlük telhetőt.
Szedenics István nyolc éve él a Balfi úti Egyesített Szociális Otthonban. Eddig jól érezte magát az intézet falai között, most azonban felháborodása hozta el szerkesztőségünkbe. Azt állítja, hogy egy társának húszezer forintja tűnt el, s az ő éjjeliszekrényéből is ellopták háromezer forintját.

Számára mégsem az eltűnt pénz volt a legfájóbb momentum, hanem hogy egyik szobatársát vádolták meg a többiek a tolvajlással. Szedenics István szerint csak azért, mert lakótársa roma származású...

– Ha lopás történik az intézetben, mi haladéktalanul értesítjük a rendőrséget – nyomatékosítja az intézet igazgatója, Sipőcz Katalin, aki nem rejti véka alá, fájlalja, hogy lakójuk nem neki, hanem a sajtónak panaszkodott.

– Ahol ennyi ember él összezárva, ott elkerülhetetlenek a súrlódások. Roma származású lakónkba valóban belekötött egyik társa, s miután sem az osztályvezető nővér, sem én nem tudtuk a vitát lecsendesíteni, rendőrt hívtunk. De ez még márciusban történt, a rend azóta helyreállt.

Természetesen most is utána fogok nézni a lopásnak, de tudomásul kell venni, hogy az intézetben különböző kultúrájú és szocializációjú lakók élnek, mi a ránk bízott értékekért vállalunk felelősséget és nem vagyunk nyomozó hatóság. Igyekszünk házon belül elintézni a kellemetlenségeket, de bizony előfordul, hogy segítséget kell kérnünk. Ezzel együtt úgy gondolom, kár a kisebb viták miatt az intézet jó hírnevét tönkretenni – nyilatkozta az igazgató.

Olvasóink írták

 • 3. csabazs 2008. április 23. 06:43
  „Egyszerű a megoldás!
  Nem kell a szobákban pénzt tartani, lehetőség van arra, hogy a nővérnek odaadják átvételi elismervény ellenében, ők elzáeják, s amikor kell kérnek a pénzből!

  Belekottyal és Lazával az igazgatónővel kapcsolatban viszont teljesen egyetértek!”
 • 2. LAZA 2008. április 22. 15:10
  „Jómagam másfél évig rendszeres látógató voltam az intézetben.
  Tapasztalataim szerint a bentlakók nagyon korrekt emberséges kiszolgálásban részesülnek.Az is igaz,hogy ennyi különféle beállitottságú személy között elengethetetlenek a súrlódások.
  Az igazgatónő véleményével azonban nem tudok teljes mértékig azonosulni.A közelmúltban bekövetkezett iskolai brutalitások utáni igazgatói megnyilvánulások például óriási felháborodást váltottak ki a magyar lakóság körében.Ezek a megnyilvánulások
  mind a mundér becsületének a védelmében történtek.
  Véleményem szerint az iskolák,intézmények jó hirét nem a nyilvánosságra került néhány eset csorbítja hanem ellenkezőleg az intézet falain belül és kivül terjengő mendemondák.”
 • 1. belekotty 2008. április 22. 08:02
  „Talán a szociális otthonba is lehetne széfeket biztosítani. Nem az elsö eset, hogy tüntek el pénzek, csak az ott lakók némelyike nem mer - vagy nem tud -szólni! Az lenne jó, ha az igazgatónö többet menne az ápoltak közé és körülnézne, hogy mi történik az intézetben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanfolyamon képzik a fegyőröket

Sopronkőhida-Balassagyarmat - Balassagyarmaton a város egyik középiskolájában képeznek munkatársakat… Tovább olvasom