Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Az osztrákok autópályákra terelnék a kamionokat: a soproni és a kópházi átkelőt is érintheti a döntés

A jövőben a klingenbach-soproni, és a deutschkreutz-kópházi átkelőket nem használhatnák a 7,5 tonnánál nehezebb járművek.
A közutakról az autópályákra és a gyorsforgalmi utakra terelné át a nemzetközi tranzitforgalmat a burgenlandi tartományi kormányzat. A terv osztrák-magyar határátkelőket is érint, amelyeket ezután nem használhatnának a kamionok - olvasható a sopronmedia.hu oldalán.

Különösen a gyanafalvi/jennersdorfi, felsőpulyai és kismarton-környéki/Eisenstadt Umgebung járásokban okoz problémát a nagy átmenőforgalom, ezeken a területeken vezet ugyanis az út a nemzetközi autópályákhoz. A kamionoknak itt több településen is át kell hajtaniuk, ez pedig a környéken élők számára zajjal és levegőszennyezéssel is jár. Több helyen már aláírásgyűjtés is indult, hogy tiltsák ki a teherautókat a falusi utakról.- olvasható az ORF honlapján.

A terv az osztrák-magyar határforgalmat is érinti, a határtérségből is érkeztek ugyanis panaszok a magas teherforgalom miatt. A jövőben a klingenbach-soproni, és a deutschkreutz-kópházi átkelőket nem használhatnák a 7,5 tonnánál nehezebb járművek, csak ha telephelyükre vagy régiós célállomásukra tartanak. A súlykorlátozás a B16-os útra a cinfalvi/siegendorfi körforgalomtól, a B62-es útra pedig az S31-es gyorsút és a magyar határ közt vonatkozna.

A sopronmedia.hu cikke megemlítette, hogy Ausztriába a jövőben csak a nickelsdorf-hegyeshalmi autópálya-átkelőn, valamint az S31-es és az S7-es gyorsforgalmi utak majdan megépülő határcsatlakozásánál léphetnének be a nemzetközi teherforgalmat bonyolító, 7,5 tonnánál nehezebb kamionok - áll a tervezetben.
Illusztráció

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbálják a világ első szvingbalettjét Sopronban

Próbálják a világ első szvingbalettjét Sopronban
A világ első szvingbalettje készül a Sopron Balett próbatermében. A február 23-i premieren magyar,… Tovább olvasom