Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Az MSZP tájékoztatást kér Sopronban - Reagált a jegyző

A Hársfa sori Zettl-Langer Villa sorsát továbbra is kiemelt figyelem kíséri.
– A Hársfa sori Zettl-Langer Villa sorsát továbbra is kiemelt figyelem kíséri. Az internetes közösségi oldalon csoport is alakult annak érdekében, hogy a soproni polgárok tájékozódjanak és nemtetszésüket is kifejezhessék – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Németh Imre.

Az MSZP helyi elnökségének tagja felelevenítette, hogy Fodor Tamás polgármester 2016. május 17-én sajtótájékozatón jelentette be, a soproni hivatal természetvédelmi szakhatóságként nem járult hozzá az indokolatlan fakivágáshoz és a telekmegosztáshoz.

– Mi történt azóta ügyben? – kérdezte Németh Imre, arra kérve a polgármestert, tájékoztassa az ügy fejleményeiről a soproniakat. – Eleget tett a fapótlási kötelezettségének a tulajdonos? Történt engedély nélküli fakivágás a területen? Talált felelőst a rendőrség? Történt építési bejelentés a megosztott területekre? Rendben van az, hogy a Sopronban kényes kérdések Győrben dőlnek el? – sorolta kérdéseit Németh Imre. 

Dr. Sárvári Szabolcs jegyző reagált a szocialista sajtótájékoztatón elhangzottakra. Elmondta, a Hársfa sor 7. szám alatti ingatlannal kapcsolatban a természetkárosítás büntetőjogi törvényi tényállása nem valósult meg. Jegyzőként, hatósági hatáskörében eljárva engedély nélküli fakivágás miatt pénzbírságot szabott ki. A tulajdonos a fapótlási kötelezettségének eleget tett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letették a mágneses nulltér laboratórium alapkövét Fertőbozon

Az új laboratóriumban unikális kísérleti lehetőséget biztosíthatnak majd a kutatóknak. Tovább olvasom