Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Az MDF nemet mond

Az MDF nemet mond az egészségügyi intézmények privatizációja leállításáért indított munkáspárti referendumra.
Dávid bolya
Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje Dávid Ibolyával, a párt elnökével és Kemény Dénessel, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával akciót indított a fogyatékos gyermekek sportolása támogatására. A tegnapi nyitóeseményre – amikor is Nagy Tamás Kemény Dénessel folytatott sport témájú nyilvános beszélgetést – Sopronba érkezett Dávid Ibolya.
Az MDF elnöke elmondta: a párt a december ötödikei népszavazáson az egészségügyi intézmények privatizációjának leállítását célzó munkáspárti indítványra nemet mond.

A választópolgárt ugyanis nem az érdekli, milyen tőkéből valósul meg egy egészségügyi beruházás, hanem az, hogy ne kelljen hónapokat várni – és messzire utazni – egy-egy vizsgálatra.
Dávid Ibolya a kettős állampolgárságra vonatkozó népszavazással összefüggésben kijelentette: az MDF közel egy éve már benyújtott egy hasonló törvényjavaslatot. Ha sikerült volna azt a parlamenttel elfogadtatni, akkor most ötmilliárd forintot takaríthatott volna meg a költségvetés. Az MDF tehát igennel szavaz a Kárpát-medencében élő összmagyarság egymásra találásának intézményesítésére.

Az MDF parlamenti frakciójának szakadásáról szólva Dávid Ibolya közölte: a magyar politikai élet egy gyors sodrású folyó, ahol az MDF egy nagy ballaszttal úszott. Néhány ember belső vitája miatt a párt megosztottnak tűnt, pedig az MDF teljesen egységes abban, hogy korszerű, független pártot alkosson. „Nem Lezsák Sándor és Dávid Ibolya, hanem Lezsák és az MDF között zajlott le a megmérettetés. Nagyon szomorú, hogy a párt egyik alapító atyja, Lezsák Sándor eljut odáig, hogy még a saját megyéjéből és a párt országos vezetéséből is kiszorul. A választmány pedig több mint kétharmados arányban vonta meg tőle a bizalmat" – hangsúlyozta a pártelnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a hatodik gyermek

Az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat szerint élve született az a kislány, aki egy fertőszentmiklósi család hatodik gyermekeként jött a világra, s aki feltehetően ellátatlanság miatt órákon belül meg is halt. A rendőrség segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanújával indított vizsgálatot az édesanya ellen, akit a falubeliek rendes anyának tartanak.  Tovább olvasom