Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Az ingázók Ausztriában vásárolnak - 104 millió eurót hagytak Burgenlandban

Több pénzt költenének a magyarok Burgenlandban, ha például zökkenőmentesebb lenne a határátlépés.
A magyar vásárlók nyolcszor annyi pénzt költenek el Burgenlandban, mint a burgenlandiak Magyarországon - közölte Peter Nemeth, a tartományi kereskedelmi kamara elnöke. - Éves szinten ez nettó 104 millió eurót jelent. S már csak emiatt is fontos partnernek kell tekinteni őket.

A magyarok Burgenlandban főleg élelmiszert, ruházati- és tisztálkodási termékeket vásárolnak. A szolgáltatások között megtalálhatók a banki ügyek, orvosi vizsgálatok, vagy éppen az edzőtermek.

- A burgenlandi gazdaságnak is fontos szereplői a magyar vásárlók - tette hozzá Peter Nemeth. - Már a tartomány pénzügyi egyensúlyban tartásánál is számolni kell velük. A burgenlandiak ugyanis nem helyben, hanem inkább Alsó-Ausztriában, Stájerországban költik el a pénzüket.

A vásárlók szempontjából barátságtalan lépésnek tartják a  bevezetett szigorított határellenőrzést. Ez ugyanis nem segít a kereskedelemnek.

A szakértők úgy vélik, ha zökkenőmentesebb lenne az átjárás, akkor az azt is jelentené, hogy fellendülne az üzletek, szolgáltatók forgalma is - közölte az ausztriai közszolgálati média.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Event Garden Esküvő Kiállítás Ágfalván

Event Garden Esküvő Kiállítás Ágfalván
A kiállításon nem csak az esküvői szakma képviselőivel találkozhatnak a párok, a nap folyamán… Tovább olvasom