Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Az idei utolsó tanácsülés

Az év utolsó ülését tartotta meg a Sopron–Fertőd Kistérség Településeinek Társulási Tanácsa Sopronban.

A települések polgármesterei áttekintették az idei gazdálkodás helyzetét, és kialakították a 2010-es költségvetési koncepciót. A folyamatos feladatellátás biztosítása érdekében ugyanakkor módosítani kellett az idei költségvetést.

A társulást alkotó negyven önkormányzatot, az itt működő intézményeket is nehéz helyzetbe hozták a költségvetési megszorítások. A jövőt illetően elsődleges cél, hogy a nehéz pénzügyi feltételek mellett is igyekezzenek a településeken megfelelő színvonalon ellátni az önkormányzati feladatokat.

A tanács megvitatta a 2010-es ellenőrzési tervet, majd a házi segítségnyújtással és a jelzőrendszeres segítséggel kapcsolatos kérdésekről döntöttek a polgármesterek, továbbá módosították a kistérség közfoglalkoztatási tervét.

A tanácskozás végén a Sopron–Fertőd Térségi Integrációs Szakképző Központról hallgattak meg tájékoztatót, valamint a közoktatási intézmények vezetőinek értékeléséről is szó volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók pártpropagandára?

A soproni városvezetés nem segíti az intézményeit, noha erre lenne lehetősége - mondta Kalmár István (MSZP). Tovább olvasom