Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Az évad első győzelme

Megszerezte első győzelmét a Matáv Sopron együttese, Az összecsapáson a soproni gárda rá tudta kényszeríteni akaratát ellenfelére. Tóth Mihály a 17. percben szerzett vezetést a soproni együttesnek, ám nem sokkal később a csabaiak büntetőből kiegyenlítettek. Három perccel a vendégek egyenlítő gólja után Somogyi József is tizenegyesből volt eredményes, miután a kitörő Csiszár Ákost a büntetőterületen belül „döngölte fűbe" a vendégek idegenlégiósa, Dusko Grujic.
A bajnokságban első mérkőzésén egynél több gólt szerző soproni együttes tehát 2–1-re vezetett a szünetben. A második félidőben helyenként kifejezetten szépen futballoztak a soproniak, sok helyzetet kidolgoztak, ám ezeket rendre ki is hagyták a Matáv támadói. A végeredményt a rendes játékidő letelte után a csereként beállt Sira István állította be egy olyan mérkőzésen, amelyen a helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a Matáv.

Matáv Sopron–Békéscsaba 3–1 (2–1) Sopron, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 2000 néző. V.: Kassai (Mészáros, Erős).

Matáv: Farkas 0 – Horváth R. 3, Szabados 2,5, Tóth A. 2,5 – Orabinec 3 (Fehér Z., 70. p), Csiszár 3,5, Somogyi 3, Pintér 3, Tóth I. 2,5 (Perger, 61. p) – Tóth M. 3, Tiber 2,5 (Sira 3, 56. p). Edző: Komjáti András.
Békéscsaba: Fekete – Valentényi, Gabala, Udvari – Szeverényi, Fehér Zs., Szilveszter, Grujic (Cseke, 46. p), Megyesi (Vincze, 79. p) – Gavrilovic, Miculescu (Hoffman, 59. p). Edző: Garamvölgyi Lajos.
14. p: Szabados, a soproni csapatkapitány elcsúszott, a labda Miculescu előtt maradt. A csabai csatár ki akarta cselezni Farkas kapust, és mire lövésre szánta el magát, a visszarohanó Szabados menteni tudott.
17. p: Tóth I. bal oldali beadása átszállt a csabai védők feje fölött. Tóth M. a kaputól kicsit jobbra, attól mintegy hét méterre átvette és a vetődő Fekete hasa alatt a kapu közepébe lőtt. 1–0.
19. p: Valentényi rossz átadását csípte el Tóth M. a csabai térfél közepén. A soproni támadó pár lépést vezette a labdát, majd ballal kapura bombázott, a labda centikre süvített el a bal kapufa mellett.
24. p: Egy csabai bedobást követően Szeverényi és Tóth A. ugrottak fel a labdáért. Kassai játékvezető úgy ítélte meg, hogy a soproni védő ellökte ellenfelét és büntetőt ítélt. A tizenegyest Megyesi a jobbra mozduló Farkas Balázs mellett biztosan helyezte a bal alsó sarokba. 1–1.
27. p: Somogyi ívelt lágyan a vendégek térfelének közepéről a jobbösszekötő helyén kirobbanó Csiszár elé, akit Grujic szabályszerűen felöklelt a tizenhatoson belül. Újabb tizenegyes! Somogyi a balra mozduló Fekete mellett laposan a jobb alsó sarokba helyezett. 2–1.
51. p: Tóth I. remekül adott be balról, az oldalvonal közepéről és a berobbanó Tóth M.

óriási helyzetből, mintegy hat méterről centiméterekkel fejelt a felső léc fölé.
69. p: Sira cselezte magát ügyesen és harcosan középre a bal oldalról, tisztára játszotta magát, és tizennégy méterről óriási helyzetből centiméterekkel helyezett a bal alsó sarok mellé.
76. p: Perger jobbról belőtt labdája üresen találta Tóth Mihályt, mintegy tíz méterre a csabai kaputól. Tóth meg is szelídítette a labdát, ám amikor lőni akart, Valentényi közbeugrott és tisztázott.
78. p: Újabb Perger–Tóth M. akció végén a középpályás mintaszerű jobb oldali beadását a csatár ahelyett, hogy az ötös bal sarkáról a kapura csúsztatta volna, keresztbe fejelte a kapu előtt.
92. p: Tóth M. és Sira vezette az egy szem vendégvédőre a labdát. Tóth jobbról csatártársa elé játszott, aki egy ügyes visszahúzós csellel elfektette a kétségbeesetten visszarohanó békéscsabai védőt, majd tizenkét méterről a vetődő Fekete mellett a bal alsó sarokba csavarta a labdát. 3–1.
A mérkőzés elején beszorította ellenfelét a Matáv, a csabaiak öt percig át sem jöttek a felezővonalon. A vendégek viszont jól megszervezték védekezésüket és szükség esetén a taktikai szabálytalanságoktól sem riadtak vissza. Pár perc elteltével óriási felhőszakadás nehezítette a pályán lévők életét, ami a játékot illeti, ez inkább a romboló vendégeknek jött jól, nem pedig a gólra törően kezdő Matávnak. Tóth M. első adódó lehetőségét profi módon kihasználta, így először ebben a bajnokságban előnyhöz jutott a Matáv. A szokatlan és kellemes állapotot azonban sajnos csupán hét percig élvezhették a soproni szurkolók, mert egy ártatlan szituációban Tóth András szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Az értékesített csabai tizenegyest aztán egy újabb büntető követte, és újra a Matávnál volt az előny.
Szünet után is támadólag lépett fel a soproni csapat, Csiszár és Pintér rengeteg labdát szerzett a középpályán és a széleket is remekül használták ki a Matáv játékosai. Újabb helyzeteket dolgoztak ki a soproniak, ám növelni nem sikerült az előnyüket. Negyed óra elteltével az addig „pihenő" vihar újra feltámadt, és azzal együtt – szinte stílszerűen – a viharsarki gárda is. Szerencsére a zápor tartósabbnak bizonyult, azt is írhatnánk, a szakadó eső eloltotta a csabai fellángolást, a félidő közepétől újra a vendégtérfélre tevődött át a játék. A rendes játékidő letelte után Sira bebiztosította a győzelmet.
Idén először nyert a soproni együttes, amely a játékidő jelentős részében rá tudta kényszeríteni akaratát a békéscsabaiakra.
Komjáti András: – Bár az eredmény azt mutatja, hogy simán nyertünk, ez nem így volt. Sajnos a második félidőben nagyon sok helyzetet kihagytunk, ha a befejezéseknél pontosabbak vagyunk, korábban is bebiztosíthattuk volna a győzelmet. A hosszú, sikertelen sorozat után nagyon jól jött ez a győzelem, elégedett voltam a csapat akarásával, de természetesen nincs hurráhangulat. Nagyon sok munka vár még ránk.
Garamvölgyi Lajos: – Gratulálok a Sopronnak, úgy érzem, csapatom védelme elég szellős volt, a középpályán sem mi uraltuk a játékot, elöl pedig bár akadtak lehetőségeink, csak büntetőből tudtunk gólt szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli álom a Kárpátokban

Az őszi madárvonulás mellett, bár erről csak kevesen tudnak, ebben az időszakban indulnak útnak a… Tovább olvasom